Лично съветване чрез Астропсихолгическо консултиране.

сряда, 23 март 2011 г.

Библия на парите, част първа

Живеем във времена, пълни с предизвикателства. В такива променливи условия лесно можем да пропуснем факта, че живеем в свят на голямо изобилие, че законите за парите и паричният поток са вечни и естествени, и че нищо не се е променило - богатството е наше законно право. Парите са енергия. Животът е енергия. Парите са и чувство - чувство на богатство, сигурност, изобилие и успех. Парите са и усещане. Усещане, че сме важни и специални, усещане за сила. За да сме наясно с чувствата си, се съгласяваме, че богатството е нещо естествено. Не може да гледате на богатството с гняв или завист и не можете да станете богат, ако се изключвате. Така че, когато видите някой в лимузина, облечен в елегантни дрехи, и си кажете съзнателно или подсъзнателно: "Какъв негодник. Кой знае как се е сдобил с тези пари и други подобни неща, със сигурност излъчвате енергия, с която отричате потенциала и правото да имате пари. Няколко пъти на ден си казвайте: Има изобилие от пари по света и значително количество от тях всеки момент попадат в скута ми без каквото и да е усилие. Кажете си това висок глас, защото като произнасяте нещата, вие ги призовавате и ги правите истински. Всеки може да свикне с идеята, че богатството е наше право.

Колкото повече се оплаквате и твърдите, че нямате достатъчно пари, толкова повече те се изплъзват от ръцете ви. Наистина е вбесяващо, тъй като, когато се изплъзват, това се превръща в отрицателно твърдение. Ако в миналото сте изградили емоционална дистанция и отчужденост между вас и парите, спрете се за малко, за да обмислите какви биха могли да са тези емоции. Запишете ги и добре се вгледайте в тях. Помислете откъде са дошли. После разберете, че единственото, което трябва да направите, е да промените мисленето си и да действате по посока на тази промяна, придвижвайки се натам, където са парите.

Например, много хора искат да са милионери, но подсъзнателно знаят, че правенето на милиони често изисква много усилия, а с това идва напрежение. Така, че в интелектуален смисъл биха искали да имат милиони, но вътрешната им действителност е различна. Осъществете контакт с истинското си аз. Вижте кои мотиви са реални и кои произлизат от вашия интелект и его. Може би наистина не се нуждаете да се отрупвате с работа и отговорности. Може би единственото, от което се нуждаете, е безгрижен живот с някаква приятна творческа дейност, множество приятели и достатъчно забавления. Накрая, трябва да се погрижете както за вътрешното си духовно аз, така и да задоволите множеството потребности на външното си аз. Това е акт на балансиране, както във всяко нещо.

Ако се  вгледате в себе си и откриете, че призванието ви е да натрупате състояние, но се тревожите, че вътре във вас може да има противоречие, не се отчайвайте. Налага се промяна на подсъзнанието. Просто му кажете, че сте решили да се промените. Лесно може да пренапишете програмата на подсъзнанието си, просто продължавайте да му казвате нещо различно.
Може да ви се наложи да правите така в продължение на дни и седмици, но е лесно да се съгласите да промените мисленето си. Също така е лесно да се види как богатството идва, като се премахнат несъответствията и противоречията във вас. Истинската пропаст е винаги между това, което мислите, че искате и това, което в действителност искате дълбоко в себе си. Щом стигнете до истината дълбоко в себе си, вие духовно се връщате у дома - към извора на вашата божественост.

Парите са материализирана енергия, любов и светлина, и щом се стремим към светлина, можем и трябва без угризения да се стремим и към богатството. Наше законно право е да сме богати, за да можем да правим добро, да се грижим за хората, които обичаме, да трупаме опит и умения, да ставаме мъдри и съвършени. Опознаването на законите за изобилието е важна част от духовния ни път.
Стюарт Уайлд, из "Малка библия на парите"

Други прочели това, са прочели още и:
Библия на парите, част втора
Библия на парите, част трета

- Библия на парите, част четвърта


Сподели с твоите приятели във Фейсбук.

Няма коментари:

Публикуване на коментар