Лично съветване чрез Астропсихолгическо консултиране.

понеделник, 3 октомври 2011 г.

Три неща носят щастие

Психологията съветва: ако искате да изпитвате щастие и удовлетворение от живота, се нуждаете от три съставни части:

Увереност от миналото

Вие знаете кои сте откъде идвате и как сте постигнали всичко до момента. Знаете и слабостите и грешките ви, но това само ви е дало добрия опит. Голяма част от нашите спомени за миналото са не толкова факти, колкото интерпретации. Миналите събития може да не се дооценяват или да се преувеличават, като им се придава твърде голямо или погрешно значение. Например какво представляват прекъсналите отношения – предателство от страна на любимия, шанс да намериш друг - този, с когото да живееш по-добре, или нов житейски опит? Най-често човек предпочита да се спре на една интерпретация и именно тя по-нататък става нашия спомен. Ако акцентираме върху положителните събития и позитивно тълкуваме получения опит, ще можем да изпитаме удовлетвореност от собственото минало. Този, който е доволен от своята биография, може да изпитва благодарност и по отношение на хората и събитията в неговия живот.

Радост от настоящето
Много неща ви липсват, но и имате много други, които могат да ви направят щастливи. Радвайте се на победите ви и на това, което сте в момента. Благодарността е усещането за това, че светът е приятелски настроен към нас. А това е отличен повод да престанем да завиждаме. Недооценяването на доброто, което се случва в момента в живота ни, преосмислянето на тягостните събития ни пречи да се отнасяме спокойно към себе си и да усещаме удоволствие от живеенето.

Вяра в бъдещето
Вие знаете, че хубавите дни ви предстоят. В бъдеще ще ви се случат нещата, които искате и то по най-добрия за вас начин. Поне една ваша мечта ще се превърне в реалност. Повечето хора признават, че трябва да “поработят още за своята вяра в бъдещето, по-напредничавите се опитват да постигнат радост от настоящето, а на миналото се обръща твърде малко внимание.


Още интересно за Вас:

Защо ли?
По пътя
Послание

Консултации и медитации с Калина Митева се провеждат със записване на телефон: 0894692333

Вариантът с онлайн консултирането се запазва за всички желаещи от други градове и места. За записване скайп: syvetnik


Няма коментари:

Публикуване на коментар