Лично съветване чрез Астропсихолгическо консултиране.

понеделник, 28 февруари 2011 г.

за Успех



Още интересно за вас:
Формулата за успех на Айнщайн
Погрижете се за себе си
Да погледнем в себе си


Консултации и медитации с Калина Митева се провеждат със записване на телефон: 0894692333

Вариантът с онлайн консултирането се запазва за всички желаещи от други градове и места. За записване скайп: syvetnik

сряда, 23 февруари 2011 г.

Който е добър за другите, не е добър за себе си

"Баща и син тръгнали към съседното село да си продадат магарето. По пътя срещнали двама души, които направили следния коментар: „Какви глупави хора, имат магаре, а никой не го язди”. Като отминали, бащата предложил на сина да седне на магарето. След малко срещнали други хора. Разминали се и с тях и чули коментара им: „...Какъв безсърдечен син, той седнал, а баща му върви пеша” Тогава решили да си сменят местата. Още по-нататък срещнали две жени. Едната казала на другата: „Какъв жесток баща - седнал на магарето, а детето върви пеша”. Жените отминали и бащата и синът решили да седнат и двaмата на магарето. Речено - ...сторено. Следващите, с които се разминали по пътя, също направили своя коментар: „Какви хора без милост! Горкото животно едва ходи, би трябвало него да носят!” В пълно недоумение какво да правят, решили да вържат магарето и да го носят. Отново речено-сторено. Като минавали по едно старо дървено мостче, то се счупило и магарето се удавило в реката."
Изводът е, че освен да ни умре магарето, нищо друго не можем да спечелим, като следваме мнението на другите!

Поучително за тези, които се опитват да угодят на всички и искат да са добри в очите на другите. И както често ни се случва да се убеждаваме - който е добър за другите, не е добър за себе си.

Още интересно за вас:
- Изборът
Обичам те
Ти какво избираш?


Консултации и медитации с Калина Митева се провеждат със записване на телефон: 0894692333


Вариантът с онлайн консултирането се запазва за всички желаещи от други градове и места. За записване скайп: syvetnik

За утвържденията

Утвържденията са кратки мисъл форми, които повтаряме наум, на глас или под формата на песен. Целта е да се освободим от старите мисловни модели и да си създадем нови позитивни и успешни нагласи. Хубаво е да проявим постоянство,  да правим  това по едно и също време на деня, като част от целия процес, в момент когато съзнанието ни е спокойно - вечер преди заспиване или сутрин преди ставане.

Голяма сила имат, когато ги повтаряме пред огледалото или ги пишем на ръка, минимум по десет пъти на ден... Утвържденията повтаряни многократно, действат и пренастройват подсъзнанието и са вид самовнушение и автотренинг. Необходимо е да бъдат в сегашно време, първо лице, единствено число, за да си създадем постепенно вяра и вътрешна убеденост.


Примерни утвърждения за вас, от Луиз Хей
- обичам живота
- обичам и приемам себе си
- винаги се намирам в безопасност
- всичко в моят свят е наред
- всичко, което искам да знам, ми се разкрива
- аз заслужавам най- доброто
- всичко до което се докосна е успех
- имам много мечти и знам, че заслужавам да се сбъднат
- аз съм талантлив и способен човек


Препоръчително е да си подберете до три от тези или други утвърждения и да ги пишете по десет пъти на ден, поне месец. След което избирате други и пак ги пишете. Би било добре писането на утвърждения да се превърне в начин на живот. 

Хората омаловажават това действие като част от вътрешната работа по процеса за лична промяна! Много често говоря за това и който е отговорен, готов и пожелал промяната не само на думи - изпълнява това. Тези, които не вярват и куп доводи да им приведа - пак нищо, защото очакват мигновени резултати от промяна в мисленето и действията си, без да знаят, че е необходимо постоянство, за да се затвърдят новите нагласи и убеждения. Нужно е и време, за да се появят и положителните промени от това. 

Положителното мислене на теория, не променя нищо, щом не сте готови да промените нещо от досегашния ви начин на живот. Вие си изберете какво да е: дали ще започнете да пишете утвърждения, дали ще отделяте минути сутрин и вечер за релаксация или пък медитация, дали ще научите техники за освобождаване от гнева, възмущението и недоволството, дали ще е работа с огледалото, дали ще преразгледате отношенията си с околните и ще се освободите от такива, които не са благотворни за вас и т.н. и т.н. 

Изберете това, което преценявате, че най ви пасва и ви е полезно - и действайте! Много хора се занимават само с теорията, без да правят нужните техники и упражнения, мислейки че положителната нагласа е достатъчна. Не бъдете от тях! Време е всичко, което знаете на думи, да го приложете и в постоянни действия, за да доведе и до очакваните позитивни промени и резултати за вас. By Калина Митева

Още полезно за вас:


Консултации и медитации с Калина Митева се провеждат със записване на телефон: 0894692333

Вариантът с онлайн консултирането се запазва за всички желаещи от други градове и места. За записване скайп: syvetnik










понеделник, 21 февруари 2011 г.

На раздумка... с проблясъци

Неспособността или по-скоро нежеланието на човешкия ум да се освободи от миналото е описана по много красив начин в историята за двама дзен-будистки монаси - Тадзан и Екидо.

Веднъж се случило да вървят по селски път, целият в кал от наскорошните проливни дъждове. Приближавайки се до едно село, монасите срещнали девойка, която искала да пресече пътя, но калта била толкова дълбока, че щяла да съсипе коприненото й кимоно. Без да му мисли, Тадзан я вдигнал на ръце и я пренесъл на другата страна. Монасите продължили пътя си в мълчание. Пет часа по-късно, когато вече приближавали манастира, където щели да се подслонят, Екидо не издържал и най-после заговорил за това, което го гнетяло: 
- Ама защо взе на ръце онова момиче? - запитал той. - Ние, монасите, не бива да постъпваме така.
- Оставих я на земята преди часове - отвърнал му Тадзан - Ти още ли я носиш със себе си?

Tова го има и в "Ментална динамика-контрол на ума" на Хосе Силва, макар че там примера с монасите е за освобождаване от стреса. Още тогава се впечатлих и осъзнах посланието.

Когато се случи нещо, което ни въздейства и мислим постоянно за него, ние го носим в себе си и му придаваме още по-голямо значение. Колкото повече мислим за случилото се, толкова повече енергия влагаме и наистина ни е трудно да се освободим от него. Като продължаваме да мислим за това, което е минало или пък се безпокоим излишно за бъдещето, вибрациите, които излъчваме са дисхармонични и противоречиви и така привличаме към нас негативни жизнени ситуации.

Обърканите, тревожни и лоши мисли привличат подобни ситуации. А онова, върху което се съсредоточваме, се разраства. Затова оставете лошите мисли и безпокойството. Мислете за хубавите неща от живота, за радостните мигове, които ви предстоят, за това, което искате да имате и да постигнете, за да го привлечете в живота си.

Когато искаме нещо, понякога толкова се вманиачаваме да мислим и да си представяме как ще стане, а дали изобщо ще стане и всякакви други подобни наши си терзания и въпроси, като по този начин по-скоро засилваме излишния потенциал на намерението и ефекта е различен от очакваното!
Едно от нещата за осъществяване на мечтите ви е да си представяте крайният резултат, а не стъпките за реализирането и постигането на желанието. Като същевременно, не стойте със скръстени ръце, следвайте си намерението, но винаги във въображението си да виждате това като факт, да преживявате емоцията и вълненията все едно, че сега се случва.

Например, ако искате да спечелите награда или признание във вашата област - не се чудете как ще стане това и дали е възможно, а знайте и чувствайте, че вече сте го постигнали. Като отварям малка скоба - вярвайте и чувствайте само пред себе си!

Имала съм случаи от практиката, в които хората, за да си повярват и да се убедят в постигането на нещо, занимават околните с това, говорят им и ги убеждават в нещо, на което и те самите май не вярват!

Ако искате да печелите награди и признание е погрешно да запознавате ежедневно другите с качествата и уменията си и да ги занимавате час по час - виж какво мога, аз съм най-добрия и т.н. Както казах, така само насаме със себе си и пред огледалото.

Никой няма да се съмнява във вашата значимост и умения, ако вие сте убеден в това и го показвате с действията и постъпките си, а не само с думи!

И една тайна ще ви издам, с която да си "служите", за да ви се сбъдват желанията - когато искате нещо, си мислете така: ако стане - добре, ако не стане- пак добре. Така се освобождавате и не залагате всичко на една карта и на всяка цена, все едно, че от това ви зависи живота. Опитайте, прилагайте и ще се убедите! При мен се случва всеки ден! из книгата "ДА ПОГЛЕДНЕМ В СЕБЕ СИ", за поръчка онлайн с 10%отстъПка и доставка за София само 0.99 лв. ТУК

Други прочели това, са прочели още:
За неразбирането 
Желание
Приказки за Големи хора


Консултации и медитации с Калина Митева се провеждат със записване на телефон: 0894692333

Вариантът с онлайн консултирането се запазва за всички желаещи от други градове и места. За записване скайп: syvetnik



петък, 18 февруари 2011 г.

Стъпки нагоре

Животът е прекрасен!♥♥♥

Не задълбавайте в незначителности. Изживейте мига и градете утре!
Бъдете благодарни за това което сте, за това, че ви има и се забавлявайте!



Още интересно за вас:
Метод за лично съветване
Познай себе си, за да познаеш света
За разчитане на знаците

Консултации и медитации с Калина Митева се провеждат със записване на телефон: 0894692333


Вариантът с онлайн консултирането се запазва за всички желаещи от други градове и места. За записване скайп: syvetnik


сряда, 16 февруари 2011 г.

Бъдещи и настоящи величия да не четат

Да си поговорим за сравнението, съревнованието и конкуренцията помежду ни. Конкуренция не в бизнеса и спорта, а в личностните отношения, отношенията с околните, като част от ежедневието ни. 

Казват, че е добре да се сравняваш с другите. Да гледаш какво правят и постигат те и да се стремиш  към това. Например разбираш, че Огнян е записал да учи висше и за теб това се превръща мигом в цел. После разбираш за друг, че е изкарал  шофьорски курс и в теб се появява непреодолимо желание да си шофьор. 

Умишлено примерите са за придобиване на умения,  а не за сдобиването с вещи от рода на: какъв хубав лаптоп има Васко, много хубави ботуши си е взела Диди, а егати готиния джип, дето го кара Елена... това даже няма да го коментираме, то си ни е народопсихология:-)


Да, може да е хубаво да имаш мерило за успеха, да гледаш, да се сравняваш с "постиженията" на другите и да ги следваш, та даже да копираш и повтаряш след тях,  но на мен това някак си не ми допада.

Съществуват ли в живота ви хора, с които се сравнявате, хора, които смятате, че са по-добри от вас? А има ли такива, на които гледате отвисоко и с пренебрежение, за които смятате, че са по-лоши? И в двата случая е необходимо да преразгледате нивото на вашето самочувствие. 

Едва тогава, когато възприемаме всички хора, от най-изпадналия до най-издигнатия, като равни - тогава самочувствието ни е здраво и самооценката е на ниво! Добре е човек да се съревновава сам със себе си.  Цели, при които се състезавате със самия  себе си,  се постигат лесно, защото се стремите да направите нещо по-добре от последния път. Ако работата ви е свързана с ежедневни срокове, стремете се ден след ден да намалявате времето, което ви е нужно, за да сте готови.

Има много начини и те всичките са свързани с това да бъдете добри, такива, каквито сте. Не се упреквайте, ако не винаги успявате да дадете максимума от себе си. Помнете, че най-доброто в този момент е това, което сте постигнали. Има неща, които ви въздействат - като започнем от минали преживявания и стигнем дори до времето в метеорологическия смисъл на думата - неща, които не може да промените. 

Онова, което може да контролирате, са вашето отношение, гледната ви точка и емоциите. 

Избирайте да следвате собствени цели, да се занимавате с това, в което сте добри и тогава успехите ще ви следват по пътя! из книгата "ДА ПОГЛЕДНЕМ В СЕБЕ СИ"

И най- важното - "Бъдете себе си и оставете другите да бъдат други"Вадим Зеланд

Други прочели това, са прочели и това:

Консултации и медитации с Калина Митева се провеждат със записване на телефон: 0894692333

Вариантът с онлайн консултирането се запазва за всички желаещи от други градове и места. За записване скайп: syvetnik


неделя, 13 февруари 2011 г.

Официално обръщение

Когато един човек го коментирате и прилагате всякакви "журналистически" способи спрямо него в пространството, какво очаквате? Кой ви е упълномощил да му спрягате името? Какво искате да знаете?  И след всичко това, почувствахте ли се по-добре?  Като раздадохте мнение и оценки, станахте ли велики и завършени като личности? Ако е така - продължавайте!



Това може да ви послужи като обръщение към хора, за които знаете, че се интересуват от особата ви и че вие сте темата, която запълва приятелските разговори на мнозина.

Винаги съм казвала, че щом човек се чувства добре от нещо, нека го прави и се занимава с него. Затова не се впечатлявайте, ако бъдете обект на такъв интерес. 

Има хора, които се чувстват щастливи едва тогава, когато говорят и разпространяват "разни неща", когато знаят за случки и събития от живота на друг човек. Точно в такива моменти те доказват на себе си колко стойностни и значими са, щом имат възможност да коментират и критикуват другите.

Бъдете сигурни, че люде, които раздават оценки  и определения за всички наоколо, имат нужда от това! Нужда да се убедят, че щом останалите са "лоши" или сгрешили, значи само те са така "добри". Грешките на хората им служат като трамплин за издигане в собствените им очи!  И знаете ли защо? Защото няма с какво друго да се изтъкнат дори пред себе си, за да се почувстват ценни. Това е техният начин и тяхното разбиране! И си е тяхна работа. Оставете ги да се развиват...

Бъдете сигурни, че никой няма да се занимава с вас, ако ви смята за малък и незначителен.  Бъдете сигурни, че сте им влезли под кожата, щом не ви "забравят". Бъдете сигурни, че не винаги може да избирате какво да се случва, но винаги може да изберете как да реагирате в определен момент.

Всеки ден избирайте за вас спокойствието пред раздразнението и гнева. Всеки ден избирайте да виждате другите като приятели, вместо като нападатели. Всеки ден избирайте да се освобождавате от потребността да контролирате, критикувате и обвинявате.  из книгата "Да погледнем в себе си", Калина Митева


Консултации и медитации с Калина Митева се провеждат със записване на телефон: 0884886163

Вариантът с онлайн консултирането се запазва за всички желаещи от други градове и места. 




понеделник, 7 февруари 2011 г.

Kак се управлява "ефективно"

- Ако имате служител, от който сте доволен и работите добре в екип, то чудесните резултати от съвместната ви работа представяйте в единствено число, а поощрения и бонуси изпращайте само в мислена форма. Но пък, за да се знае колко сте готин, малко семки и бонбонки вършат работа, за да се почувства служителят oценен.

Също така му делегирайте отговорностите си, за да имате време вие да се развивате - развявате, а той да няма възможност да се обърне, че с тези си качества да не вземе да се открои ненадейно. И не на последно място, не пропускайте случай да го дезинформирате, да се отмятате от думите си и други подобни финтове, за да се знае кой е шефа все пак!
- Ако имате служител, за който нямате сведения, че е нечия "слушалка", то това означава, че и спрямо вас няма да прояви подобни умения. Това автоматично го изключва от списъка с вероятните повишения в службата, евентуалните вдигания и повдигания на заплатата.

Но пък, за да изразите доволството си го възнаградете (като допълнение към основната му работа) с някоя от следните дейности - чистач на офис, извършване на хамалски услуги и все пак нека да е така добър да не надига глава, не дай си боже и глас, че....

И за да парирате подобни прояви  го уведомете (не лично, разбира се)как сте го отървали от няколко уволнения (тук вече лично сте се намесили), а това, че сте му спестили "един вагон" неприятности, да го проумее  най-накрая, и да си трае!

- Ако имате служител от друг отдел, до който сте опирали, за да може да си свършите работата, непременно му вменете, че това е едва ли не негова основна функция и едно благодаря му стига. В никакъв случай, даже и с мимика не показвайте, че сте доволен. Същевременно при първа възможност, не пропускайте да му намекнете, че когато е бил на сантиметър да ви се издигне в очите и шат главата, защото точно сега има друг важен задник за спасяване, извинете за задния израз:)

- Но ако служителят ви дразни, що не го поканите навън, що не му сипете нещо в питието и си гледайте кефа...


Всяка прилика с лица и събития  е случайна, но всеки припознал се, да се счита  за злоупотребил със служителите си и съответно да очаква същото в отговор.

Още интересно за вас:

Консултации и медитации с Калина Митева се провеждат със записване на телефон: 0894692333

Вариантът с онлайн консултирането се запазва за всички желаещи от други градове и места. За записване скайп: syvetnik


петък, 4 февруари 2011 г.

Играта на живота

Повечето хора считат живота за борба, но той не е борба, а игра. Това е игра, която обаче не можем да играем успешно, без да познаваме духовните закони. "Каквото човек посее, това и ще пожъне". Това означава, че каквото е словото или делото на човека, такова ще му се върне. Ако човек раздава омраза, ще получи омраза, ако раздава любов, ще получи любов, ако раздава критики - ще бъде критикуван, ако лъже - ще го лъжат, ако мами - ще го мамят. Но ни е казано също така, че въображението има водеща роля в играта на живота.
"От всичко, що е за пазене, най-много пази сърцето си (или въображението), защото от него са изворите на живота" (Притч. 4:23).
Това означава, че каквото човек си представя, то рано или късно се проявява в живота му. Когато въображението на човека е тренирано да си представя само хубави неща,  той постига всяко праведно желание на своето сърце - здраве, богатство, любов,приятели, идеална себереализация, най-висшите си идеали. 
Това, което човек дълбоко чувства или ясно си представя, се отпечатва върху подсъзнанието и се осъществява до най-малката подробност.
"Има място, което само ти можеш да запълниш и никой друг не може, нещо което ти трябва да извършиш и никой друг не може".
Обаче много хора са невежи по отношение на истинските си съдби и се борят за неща и положения, които не са техни, и които биха им донесли само провал и  неудовлетвореност, ако ги постигнат. За щастие, законът работи в двете посоки и състоянието на бедност и недоимък  може да бъде променено в състояние на изобилие.
По пътя на всеки човек винаги стои изобилие, но то може да се реализира чрез желание, вяра или определени думи. Всяко желание, изречено или неизречено, е искане. Само съмнението и страхът разделят хората от най-възвишените им идеали и от всяко желание на сърцето им. Когато човек е в състояние да желае, без да се безпокои, всяко желание ще бъде незабавно на мига изпълнено. Той е единственият враг на човека - страхът от недоимък, страхът от неуспех, страхът от болести, страхът от загуба, както и чувството на несигурност в определена сфера. Разбираме, че трябва да заменим страха с вяра, защото той е само изкривена вяра, той е вяра в злото, вместо в доброто.
Целта при играта на живота е да се разбере ясно кое е добро за човека и да се заличат всички въображаеми картини на злото. А това трябва да стане като внушаваме на подсъзнанието си осъществяването на хубави неща. Един изключителен човек, постигнал в живота си голям успех, ми разказа как изкоренил от съзнанието си всякакви страхове след като прочел една табела, която висяла в някаква стая. На нея било написано с едри букви: "Защо да се безпокоиш, след като по всяка вероятност никога няма да ти се случи". 
Тези думи се отпечатали завинаги в подсъзнанието му и сега той е твърдо убеден,  че само добро може да се случва в живота му, следователно само доброто може да се проявява.

из "Играта на живота и как да я играем", Флорънс Сковъл Шин


Консултации и медитации с Калина Митева се провеждат със записване на телефон: 0894692333

Вариантът с онлайн консултирането се запазва за всички желаещи от други градове и места. За записване скайп: syvetnik