Лично съветване чрез Астропсихолгическо консултиране.

четвъртък, 30 юни 2011 г.

Първите 12 дена след рождения ден

На астролозите е известна една интересна закономерност за връзката с първите 12 дена след рождения ден и събитията през предстоящата година. Първия ден показва събитията от първия месец, втория ден на втория месец и т.н. Бъдете внимателни в самия ден и следващите единадесет дни, които последват. Символично всеки от тях представлява един от следващите месеци. 

1-я ден - Посветете го на себе си. Това е единственият ден в годината, когато ви е разрешено да бъдете наистина такива, каквито сте. И най-смелите ви постъпки тогава са оправдани и по- късно сигурно ще ви донесат успех. 

2-я ден - Започнете нещо ново, обогатете своя опит, съберете знания. Благодарение на това вие ще концентрирате сила и ще откриете неподозирани ресурси и възможности. 

3-я ден Завържете нови познанства и връзки, намерете време за свои роднини. През този ден ще осъществите много обещаващи контакти. 

4-я ден - Посветете го на своя дом. В него да зацари мир и съгласие. Не забравяйте, че тъкмо там вие може да се спасите от всички беди, да намерите защита. Ако можете, поканете родителите си или сами ги посетете. 

5-я ден - Той ще е празник за душата. Вие ще постигнете много и ще научите нови неща. Ден за удоволствия и развлечения. Опитайте си късмета като пуснете тото фиш. 

6-я ден - Отдайте се напълно на своята работа. Може да отпразнувате рождения си ден с колеги от службата. Възможно е точно в този ден вашата упоритост да бъде забелязана от шефовете, а авторитетът ви да нарасне. Но не поемайте повече отговорности, отколкото можете да носите на плещите си. Иначе може да пострада здравето ви. 

7-я ден - В поведението на хората, които са около вас, вие ще се огледате като в огледало. Смело им партнирайте. 

8-я ден - Той ще покаже доколко сте щедри и способни да приемете помощ от другите. Обърнете внимание на всички възникнали конфликти и опитайте да ги разрешите без отлагане. Така ще си създадете имунитет срещу всички житейски несполуки поне за една година напред.

9-я ден - Ще откриете нови качества на своята душа. Възможно е край вас да има човек, който се нуждае от утеха. Постарайте се да го успокоите. Като давате на другите, ще получите много повече. 

10-я ден - Независимо от натиска на шефовете, правете това, което смятате за правилно. Уважението ще ви бъде вързано в кърпа. Да рискувате този ден, ще е на късмет. Ще се осъществят и най -дръзките ви мечти. 

11-я ден - Най-вероятно през този ден ще трябва да направите избор, от който ще зависи следващата година, а може би дори и съдбата ви. Оставете на случая да се разпореди, приемете даровете на късмета. Общуването с приятели ще ви е от полза. 

12- я ден - Прекарайте го в самота и се опитайте да направите равносметка на изминалата година. Това ще ви помогне да постигнете най-дълбоката същност на събитията и тенденциите.

Още интересно за вас:


Консултации "ДА ПОГЛЕДНЕМ В СЕБЕ СИ" с Калина Митева се провеждат всеки ден (без неделя и официални празници), на пл. "Славейков" 11, между 9 и 18 часа, със  записване на тел: 0899932089. 

Вариантът с онлайн консултирането се запазва за всички желаещи от други градове и места. За записване скайп: syvetnik

вторник, 28 юни 2011 г.

Метод за визуализация

Необходими са ви бял лист, молив, химикалка и гума. С химикалката нарисувайте по най-лесния за вас начин човече, като в момента на рисуването му си представяте, че това е вашето физическо тяло. Отстрани до човечето, в посока отгоре надолу напишете името си (това, с което се обръщате сами към себе си), като си представяте, че това е вашата психика. С молива защриховате онази част от човечето, в която е съсредоточен проблемът ви (за всеки проблем процедурата се прави отделно). Например ако имате главоболие, правите защриховане в областта на главата; ако болката е в стомаха, правите едно петно в областта на стомаха; ако е нервно – психическо напрежение, правите с молива едно черно петно върху цялото човече, като си представяте, че това е проблемът, който имате. Встрани до името си, във водоравна посока написвате пак с молива това, което искате да изчистите. Например:”изчистване на нервно – психическо пренапрежение”, или “изчистване на болка в областта на стомаха”, или “изчистване на болка в областта на главата”. Важното е да запомните, че болка за стомах и болка за глава се изчистват отделно, т.е. не може два проблема да изчиствате едновременно.

След това вземете гумата и задължително в посока отдолу нагоре (от краката към главата), започвате енергично да изтривате “проблема”, който сте надраскали върху човечето, като в момента на самото изтриване си представяте, че Висшата сила, в която вярвате, е при вас и директно ви помага за изчистването на проблема, който имате. По същия начин с гумата изтривате и това, което сте написали като проблем встрани до самото човече.

Процедурата е индивидуална и всеки един от вас може да я прави постоянно. Но тя не бива да се прави повече от два пъти дневно за един и същ проблем, тъй като ще се получи енергетично пренатоварване. Ако два пъти сте направили системата и не се е получил ефекта, това означава, че не сте си изчистили мисълта. Тогава я направете трети път, но проблемът изпишете в различен словоред.

Процедурите могат да се правят и за ваш близък, ако решите да му помогнете. Рисувате по същия начин човечето, но в момента, в който го рисувате, си представяте, че това е човекът, на когото искате да помогнете (неговото психическо тяло). Пишете неговото име, като си представяте, че това е неговата психика. Записвате неговия проблем и си представяте, че Висшата сила, в която вие вярвате, а не той, е при вас и ви помага да изчистите проблема, който има вашия близък.

Ако имате междуличностни проблеми, вместо едно, рисувате две човечета с химикалка. Написвате в хоризонтална посока до човечетата имената, а проблемът - в средата между тях, но с молив. Прехвърляте три чифтни стрелки с молив – първо към този, който смятате, че е в основата на проблема и след това към другия – по три пъти. С гумата започвате енергично да изтривате това, което сте написали между двамата като проблем. Мисълта ви трябва да е изцяло насочена към проблема и неговото изчистване.

Ако искате да постигнете нещо с дадена личност, рисувате по същия начин човечетата и пишете с химикал имената. Отново по средата, между тях, в хоризонтална посока с химикал пишете това, което искате да постигнете. Прехвърляте стрелки, които също са с химикал, но те вече са 9, като започвате от вас. Тук няма изтриване, а след процедурата съхранявайте листчетата на удобно за вас място до постигане на желания резултат.
Ако желаете да реализирате някакво ваше желание, например търсите си работа, рисувате с химикал човечето и до него по същия начин с химикал изписвате името си. Във водоравна посока, но този път с химикал, изписвате това, което искате да постигнете “намиране на подходяща работа”. Тук вече не изтривате, а свързвате желанието с вашето тяло чрез стрелки – девет пъти поред без вдигане на химикала. Събирате листчетата на определено място до постигане на целта. Съхраняването на това изпълнение е много важно. Прави се до реализиране на желанието и се съхранява до тогава. Колкото по-често се прави системата, толкова по-добър ще е ефекта.

Можете да направите процедурите както за вас, така и за вашите близки, за проблеми от всякакъв характер.
Процедурите може да правите винаги, без значение къде се намирате. Искайте реални неща! Системите са направени така, че не могат да вредят, не могат да се използват за лошо. При такъв опит най-много да навредите на самите себе си! Най-добре е докато правите процедурите да сте в тиха, спокойна обстановка. Можете да слушате музика за релаксация, тъй като тя довежда до цялостно отпускане и вглъбяване в себе си.
из "Практическа магия", Ивелин Иванов

Още интересно за вас:
Как да управляваме "ефективно"
Бъдещи и настоящи величия да не четат :)
Който е добър за другите, не е добър за себе си



Консултации и медитации с Калина Митева се провеждат със записване на телефон: 0894692333

Вариантът с онлайн консултирането се запазва за всички желаещи от други градове и места. За записване скайп: syvetnik


сряда, 22 юни 2011 г.

Любов ли е, мъка ли е?...

Искам да си поплача. Да плача и да оставя сълзите да текат... Искам сълзите да извадят от мен всичко, заради което ми е тежко. Течейки, с тях да излиза и болката и мъката от мен. Да я няма, да ме освободи, за да се почувствам пречистена и нова.

Дали сълзите измиват душата? Как се къпе душата, когато чувстваш, че имаш нужда от това. Искам друга душа! Душа, която да не я боли от нищо. Може и някоя друга, която да е претръпнала и да не може да плаче... дори да има за какво. А поводи винаги се намират - и важни и не толкова. Може ли да заповядаш на душата си да не плаче за дребни неща. Когато искаш взаимност и близост от друг човек. Това важно ли е? И колко вярвах , че далеч от очите, далеч от сърцето - ще мине време и ще отмине... Не отмина и не отминава!

Искам послушна душа, която да плаче само в краен случай, когато аз й заповядам. Тази не я искам! Просълзява се от минали спомени, от песни, филми и всякакви неща и винаги е готова да се покаже, че я има. Какво си мисли, че като ми напомня, че съм сгрешила и загубила любов, ще хукна да я търся отново? Не, не и аз! Ей така, ще си поплаквам, защото знам, че нещо щом не се е случило, значи за мен има друго по-добро от това. И го разбирам много добре! Само не знам как да го обясня на тази си душа и да спре вече с тези сълзи и тази болка! Дайте ми друга болка и друга причина! Само да не е тази, че много е тежко и много ме боли от нея!- из книгата "Да погледнем в себе си"


Още интересно за вас:

Консултации и медитации с Калина Митева се провеждат със записване на телефон: 0894692333

Вариантът с онлайн консултирането се запазва за всички желаещи от други градове и места. За записване скайп: syvetnik




вторник, 21 юни 2011 г.

Какво избрахте?

Реалността е резултат от мислите, думите, нагласите и убежденията ни до момента!

Когато се радваме на хубавото и го преживяваме, макар да не се случва сега с нас - то идва... Когато видите влюбени, обръщате ли внимание каква е реакцията ви. Когато научите за успех и радост на друг човек, когато чуете, че ваш познат е постигнал и има нещо, което вие все още не притежавате - какви мисли ви спохождат и какви са реакциите ви? 

Имах една позната, която много искаше да има дете и след няколко години брак, това се превръщаше вече в проблем за нея. Не беше жена, която се оплаква и хленчи, но така или иначе имаше за това и психологическа причина. И тази причина бе, че когато разбереше за бременност на друга жена, чувствата на познатата ми бяха далеч от радостни. Тя веднага помръкваше, ставаше й тъжно, и болно. Чувстваше се обидена на живота. Чувстваше се, все едно от нея бяха взели нещо и го бяха дали на друг и че край - от това вече няма, и за нея няма да стигне... Подходих внимателно и обясних, че каквато и да е причината за да не забремянява все още, това не означава, че не е хубаво да се радва на такива новини. И нека чувайки за радостта на друга жена по този повод, да я почувства и тя, да си представи чувството и ако може дори го изживее вътрешно - така генерира енергия от хубави мисли и изживявания, която ще направи един кръг и ще се върне  при нея. След половин година моята позната беше бременна! 

Затова радвайте се на всичко хубаво, което се случва с другите и няма да се отървете от прекрасни моменти. Така е и с лошите неща. Ако много се вживеете в нещастието на друг човек, макар и с цел да помогнете, заформяте толкова силна енергия и заявка към Вселената, че се случва впоследствие и с вас или ваши близки. И що се отнася до лошото, отзовавайте се, помагайте, но го оставяйте там, където сте го срещнали - не го носете вътре в себе си и у дома!

Всеки недоволства и се оплаква, а какво промени и какво направи за себе си, извън ежедневните и обичайни неща?

Как да дойде хубавото, като ние не си го позволяваме! Кой е длъжен на нас да ни подсигури приятна емоция или добро настроение? Носиш ли в себе си прекрасни чувства, всичко ти се вижда красиво и добро. Гледаш с прекрасни очи хората, цветовете, цветята, дърветата и всичко в природата... Ти какви чувства избираш за себе си? Кой е отговорен за контрола на собствените ти преживявания? И това ли е в ръцете на съдбата и други хора? - из "ДА ПОГЛЕДНЕМ В СЕБЕ СИ"

Още интересно за вас:
Всички можете, ако мислите, че можете
- Същност и инфо
Бъдещи и настоящи величия да не четат 


Консултации и медитации с Калина Митева се провеждат със записване на телефон: 0894692333

Вариантът с онлайн консултирането се запазва за всички желаещи от други градове и места. За записване скайп: syvetnik







понеделник, 20 юни 2011 г.

История за пръстена

Има една стара история, за един младеж, който отишъл при мъдреца да търси помощ.
- Учителю, идвам при теб, защото се чувствам толкова жалък, че нямам желание за нищо. Казват ми, че за нищо не ме бива, че нищо не върша като хората, че съм непохватен и много тъп. Как да се поправя? Какво да сторя, че да ме ценят повече? Без да го поглежда учителя т му рекъл:
- съжалявам много, момко. Не мога да ти помогна, защото първо трябва да разреша един личен въпрос. Може би след това ...
- И след кратка пауза добавил:
- Но ако склониш да ми помогнеш, ще се справя по-бързо с него и после може и да ти помогна.
- О колко се радвам, учителю - измънкал момъкът, разбирайки, че отново го подценяват и пренебрегват.
- Добре - продължил учителят. Свалил си пръстена от кутрето на лявата си ръка и като го подал на момчето му рекъл:
- Яхни коня, който е навън, и иди на пазара. Продай този пръстен, защото трябва да изплатя един стар дълг. Постарай се да получиш най-високата цена и да не скланяш за по-малко от една златна монета. Тръгвай и се върни по-бързо с жълтицата.
Момъкът взел пръстена и тръгнал. Щом стигнал до пазара, започнал да предлага пръстена на търговците, които го поглеждали с известен интерес, докато не споменал истинската цена, която иска. Отворел ли дума за златна монета, едни му се присмивали, други му обръщали гръб и само един старец си направил труда любезно да му обясни, че една златна монета е твърде висока цена за този пръстен. Някой се смилил над него и му предложил сребърна монета и медна съдинка, но заръката била да не скланя за по-малко от жълтица и момъкът отказал. Като предложил пръстена на всички, които срещнал на пазара, а това били повече от сто души, отчаян от неуспеха, той яхнал коня и се върнал при учителя. Колко би искал момъкът да има една златна монета и да я даде на учителя, за да се отърве той от дълга си и най - сетне да го посъветва и да му помогне. Влязъл при стареца.
- Учителю - рекъл, - съжалявам. Това, което ми заръча , е невъзможно. Сигурно щях да получа две три сребърни монети, но не мисля, че можех да заблудя някого за истинската стойност на пръстена.
 - Това което каза, е много важно, млади приярелю - усмихнат отвърнал учителят.
– Първо трябва да узнаем истинската стойност на пръстена. Яхай пак коня и върви при бижутера. Че кой ще знае по добре от него ?Кажи му че искаш да го продадеш и питай колко ще ти даде за него. Но каквото и да ти предложи, не го продавай. Въни се тук. Момъкът отново яхнал коня.
Бижутерът погледал пръстена под светлината на масленичето, разгледал го под лупа, претеглил го и после казал на момчето:
-Момко, кажи на учителя, че ако иска да продаде пръстена още сега, не мога да му дам повече от педесет и осем златни монети за него.
-Педесет и осем златни монети ли? - възкликнал момъкът.
- Да - отвърнал бижутерът.
- Знам, че сле време може да вземе към седемдесет монети, но ако го продава спешно....
Момъкът се развълнувал и препуснал към дома на учителя да му каже новината.
 - Седни - рекъл му той, като го изслушвал.
 - Ти си като този пръстен - рядък и скъп накит. И като него, можеш да бъдеш оценен само от истинския познавач. Защо си тръгнал да искаш от всеки да види истинската ти стойност?
И като казал това, сложил отново пръстена на кутрето на лявата си ръка...
"Нека ти разкажа" - Хорхе Букай

Още интересно за вас:
Метод за Лично съветване ви носи положителни аспекти
Погрижете се за себе си
Да погледнем в себе си


Консултации и медитации с Калина Митева се провеждат със записване на телефон: 0894692333

Вариантът с онлайн консултирането се запазва за всички желаещи от други градове и места. За записване скайп: syvetnik


понеделник, 13 юни 2011 г.

Всички можем, стига да мислим, че можем!

Изборът, отговорите и начините за справяне със ситуациите, са във вас. Какво значи това ли? Сега ще кажете - не е вярно, в мен няма такива неща...:) Сигурно е така - нужен е нов поглед, нов прочит и нов модел на мислене, защото старите нагласи и убеждения са оформили днешните  ви преживявания!

Няма човек, който да мисли 100% положително 24 часа в денонощието. Няма човек, които да не се сблъсква с трудности и перипетии... Важно е върху какво се съсредоточавате. Това, което се случва сега, е резултат от предишни ваши убеждения. Днешните мисли и думи градят това, което ще се случи утре! Сигурна съм, че имате 101 причини да сте благодарни на живота и само една, която да ви разколебава и обезверява. Превъзмогнете я и се извисете над нея!


Всеки осъзнат човек може да избере как да реагира. Да реагира първосигнално или да осмисли реакцията си. А познавате ли себе си, обичайки се и приемайки се, вие привличате хора и събития, който ви носят същите чувства. Ако често имате случки, носещи негативни емоции е добре да се замислите, че всъщност те са отражение на вашето отношение към самите себе си и са проекция на вас самите... Това означава да поемате отговорност за случващото се. Защото има хора, за които все някой друг е виновен и много въпроси с "ако"... а това мислене не е здравословно...

Следващия път, когато ви се "отдаде" възможност да поставите определения и етикет, по отношение на друг човек, за миг се спрете и си кажете: "Бъди себе си и остави другите да бъдат други". Помислете си, че ако вие живеехте неговия живот и сте на негово място, вероятно бихте имали същите постъпки, действия и думи. Не критикувайте и не заклеймявайте грешките на другите. Има вероятност и вие да изпаднете в такава ситуация. На мен ми се е случвало преди 120 години:) Нещо срещу което съм скачала и дори борила, да ми се случи и на мен... обръщат се нещата и съм от другата страна... Урок от живота!

Нека се освободите от потребността да критикувате. Да знаете, че човек, за да мисли и действа по определен начин, си има причина за това. Причина, която е съвкупност от неговия начин на живот, разбиране, мислене и всички негови преживявания до сега. Освобождавайки се от потребността да обсъждате, да поставяте етикети на хората и постъпките им, вие се научавате да приемате всичко и всички такива, каквито са. Иначе казано, давате свобода на света, не се впускате в излишни спорове, не отричате, не се запъвате... А всяко отричане, не приемане и недоволство ви отдалечава от осъществяването на намеренията и изобилието на Вселената. А освободите ли се от това, се доближавате до смирението - пътят към духовното израстване.

Макар и един човек да ви е засегнал или нещо друго, да се обърнете и да кажете - жив и здрав да е, доверявам се на жизнените процеси и вярвам, че всичко е с благоприятен изход за мен. Таенето на лоши чувства, макар и основателни според вас - не води до добро...
Доверете се и вярвайте в доброто развитие на нещата. Изпитанията не са случайни. Може би има какво да научите и овладеете все още...

Който каквото да говори и прави, ваш е избора как да реагирате. Да се изживявате като жертва и да се приемате за обидени и унижени или да отминете това и продължите напред. Сега ще кажете, че е трудно - може и така да е, затова е нужна промяна в мисленето и работа със себе си, за да се стигне едно друго ниво на съзнание и разни случки няма да ви "докосват"... И ще ви кажа има начин, но е по-лесно да се изживявате като обидени и наранени и да изтъквате как другите носят отговорност за вашите преживявания.

Как да действа при дадени хора положителното мислене като и думите и изразите им са вид неподходящи утвърждения:
- на мен не ви върви
- хич не съм добре
- хората са гадни
- всички ме използват, лъжат и т.н.


Нужна е промяна в мисленето и пренастройка на подсъзнанието, за да се изградят новите нагласи и убеждения. Това става само чрез "работа" със себе си - писане и повтаряне на положителни утвърждения, медитации, поглед към своето аз, овладяване на обичта към себе си, работа с огледалото... Приказките в ежедневието, споделянето на това какво сте чели, гледали и слушали може и  да ви помогнат, но без преминаването и осъзнаването на този процес, който е личен, има някакви резултати, но те са временни... Само за инфо ще ви кажа, че Луиз Хей и до ден днешен не изоставя този път.

Отговорете си сами! Колко време и енергия изразходвате в някакви други неща, различни от градивни и носещи позитивизъм, та да има положителен резултат. И за да ме разберете най-лесно, правя ви сравнение - същото е както с диетите и фитнеса. Знаете всичко за тях, за здравословното хранене, кое е вредно и кое не, колко е полезна физическата активност, но ако не го прилагате, когато имате нужда - няма и как да имат резултат тези ваши "знания". - из книгата "ДА ПОГЛЕДНЕМ В СЕБЕ СИ", може да поръчате онлайн тук

Още интересно за вас:
- Консултативен кабинет
За правилното разчитане на знаците
Прошка


Консултации и медитации с Калина Митева се провеждат със записване на телефон: 0894692333

Вариантът с онлайн консултирането се запазва за всички желаещи от други градове и места. За записване скайп: syvetnik






Пътят ни

Това, което отказвате да приемете и отричате, това на което се ядосвате и не харесвате, е всъщност първото нещо, което се налага да промените в себе си. Докато критикувате, докато роптаете, докато се оплаквате, докато не сте съгласни - сте далеч от мъдростта и изобилието.

Във всеки има и добро и лошо, важно е да приемате хората и всичко, което ви заобикаля, такова каквото е и да се съсредоточавате върху хубавите страни на живота. Ако пък се измъчвате от нехубавите и недобри неща, да се научите как да промените нагласата и убежденията, довели до това състояние.

Всеки поел по духовния път ги знае нещата, но не всеки е по този път... Винаги стъпвам леко и тактично, когато искам да посоча нещо отрицателно на другите, което е в тях... За да осъзнае човек, че сам за себе си е извор на неприятните усещания и случки, е нужно едно друго по-различно ниво на съзнание и не всеки е готов и отворен за това.

Повечето хора знаят какво искат, но говорейки заявяват какво не искат и не харесват. Това е тънката разлика - необходимо е и да се "чувате" какво говорите и заявявате на Вселената, дори в непринудените разговори. Говорете какво харесвате и искате да привлечете в живота си. Думите ви оформят вашите преживявания. А подсъзнанието не разпознава "не". Например ако искате да работите в голяма компания, заявете точно това - "аз искам да работя в голяма компания", а не - "не харесвам малки фирми и не искам да работя в такава". Когато става дума за качества, споменавайте такива, каквито харесвате - "харесвам точността, добротата, дисциплината, отговорността", а не говорете - "най-мразя несериозни хора" и т.н.

Това, върху което се съсредоточавате - се разраства. А говорейки за неща, които не харесвате - бързо ги привличате, защото влагате силни чувства в отрицанието, което е енергия и тя се връща към вас. Забележете за себе си и за други, че каквото казвате, че не харесвате, често и точно с това се сблъсквате в ежедневието си.

Всичко се случва така както е най добре за вас и всички около вас. Няма точни правила и рецепти за това как да живеем най-добре, като изключим развлекателните издания :)  В каквото вярваме и от каквото се страхуваме - това се случва. Радвайте се на живота, живей осъзнато, в хармония между разум и душа и всичко хубаво в живота ви ще се идва с лекота. - из книгата "Да погледнем в себе си", за онлайн поръчка с 10 % тук

Още интересно за вас:

Консултации и медитации с Калина Митева се провеждат със записване на телефон: 0894692333

Вариантът с онлайн консултирането се запазва за всички желаещи от други градове и места. За записване скайп: syvetnik