Лично съветване чрез Астропсихолгическо консултиране.

вторник, 25 декември 2012 г.

Седемте основни огледала на есеите

Съществуват седем основни огледала за изграждане на сакрални взаимоотношения и те са основани на учението на есеите и са ни представени от Джеймс Джилиънд. Тъй като живеем в свят, изграден върху закона на привличането, всичко, което мислим или казваме, ще привлече или онова, което искаме, или онова, което отричаме. Това е така заради енергията, която постоянно излъчваме към вселената. Затова знаем, че поемането на пълната лична отговорност за всичко, което някога сме направили, казали или помислили в този живот или в някой друг, е първото фундаментално качество за създаването на едно сакрално взаимоотношение. А възприемането на всичко като огледало, което само отразява части от самите нас, е следващата фундаментална идея.

Първото огледало отразява това, което сме ние самите. Нещо, което правим, в което грешим или с което нараняваме някого.
Второто огледало отразява онова, което осъждаме. Това е нещо, от което сме били наранени или нещо, в което обвиняваме някого. Или пък, което сме извършили в миналото, и не сме си простили. Добре е да знаем, че когато осъждаме някой друг с емоционален заряд, е много вероятно да осъждаме самите себе си.
Третото огледало отразява нещо, което сме изгубили, което сме дали или което ни е било взето. Когато видим нещо, което обичаме в някой друг, то обикновено е нещо изгубено, отдадено или което ни е било откраднато в живота. Всяко взаимоотношение е със себе си и често се опитваме да си върнем онова, което сме изгубили, дали или ни е било взето като деца. Всичко това може да бъде поправено вътре в самите нас.
Четвъртото огледало отразява нашата най-незабравима любов. Тя може да бъде определен начин на живот, загуба или недоизживяно взаимоотношение. Често това е предишен живот, в който след някакво преживяване сме си направили грешен извод. И той се пресъздава отново и отново, докато се впише в душата ни като мъдрост.
Петото огледало отразява бащата и майката. Казват, че встъпваме в брак с баща си или с майка си. Също така често ставаме като тях, повтаряйки добрите и не толкова добрите модели на поведение, които сме усвоили като деца. Родителите ни са като богове за нас, докато сме малки, и затова ще прехвърляме върху партньорите си някои аспекти от отношенията ни с тях. Изборът на партньор нерядко е основан на взаимоотношенията ни с нашите бащи и майки.
Шестото огледало отразява търсенето на тъмнината или това, което е известно като тъмната нощ на душата. Това се случва, когато се срещаме с най-големите предизвикателства, с най-големите ни страхове и събираме средства, така че да се изправим пред тях и да ги разрешим. Най-важното, което трябва да запомним е, че душата ни дава тези възможности, за да израстваме и да се развиваме и, че не сме жертви.
Седмото огледало отразява начина, по който възприемаме себе си. Другите ще се държат с нас точно така, както ние се държим с нас самите и както се възприемаме. Ако не се уважаваме достатъчно и смятаме, че не заслужаваме да получим любов или ако не виждаме красотата си, другите ще отразяват това и няма да ни оценяват или да забелязват красотата ни. Ако сме жестоки и студени към останалите хора е много вероятно и те да се отнасят с нас така. Важно е да се научим как да бъдем състрадателни към себе си и да се обичаме и да се приемем такива, каквито сме без да се осъждаме. Запомнете, че единствената причина който и да е да има власт над нас е, че той има нещо, което ние искаме. Може би това нещо, независимо дали е любов, радост или връзка с Висшата сила е възможно да бъде намерено в самите нас.

Тези седем огледала са просто насоки, които можем да използваме, за да определим докъде сме стигнали в израстването и себеосъзнаването си. Създаването на взаимоотношения изисква да се справим с бъркотията в нас, да излекуваме раните, които ни пречат да имаме онова, които искаме, и да си върнем обратно силата там, където сме я дали доброволно или против волята си.
Превод: Весела Иванова

Още интересно за вас:

Консултации и медитации с Калина Митева се провеждат със записване на телефон: 0894692333

Вариантът с онлайн консултирането се запазва за всички желаещи от други градове и места. За записване скайп: syvetnik


Няма коментари:

Публикуване на коментар