Лично съветване чрез Астропсихолгическо консултиране.

неделя, 22 януари 2012 г.

Хороскоп по деня на раждане

Раждането на човек не е случайно, а в съответствие с неговата духовна еволюционна програма. Изборът на определен ден от седмицата за първата глътка въздух влияе върху рождения номерологичен хороскоп и е важна съставна част от пъзела на човешкия живот. Често хора родени в един и същи ден от седмицата изпитват взаимно привличане и се чувстват добре в периметъра на личните си полета.

Роден в Понеделник
вие сте под влияние на Луната и Нептун. Притежавате силна интуиция, изострена чувствителност и живо въображение. Понеделник хармонично се съчетава с календарен ден на раждането е 2, 7, 11, 16, 20, 25 или 29-ти.
Впечатлителни и общителни, умеете добре да общувате с повече хора. Благодатно поле за изява за вас са сцената и медиите – вестници, радио, телевизия, а също така и политиката. Обичате да се ровите в миналото. Влече ви историята, археологията, реставраторството, търговията с антикварни стоки. Любители сте на добрата кухня и може би имате проблеми с теглото си. Имате изострена сетивност, можете да развиете своята интуиция и да виждате извън времето и пространството.

Роден във Вторник
вие сте подвластни на огнената енергия на Марс. Жизнени и енергични, обичате движението и вероятно сте физически добре сложени. Изпитвате естествено влечение към спорта и можете да напреднете много в тази област. Дори и да не се занимавате активно със спорт, държите на добрата си физическа кондиция. Марс носи енергия и борбеност, амбиции за реализация, хъс и воля за себедоказване. Още по-силно е влиянието на Марс, ако сте родени на 9, 18 или 27-ми календарен ден от месеца. Вие умеете да се справяте добре във всякакви ситуации, не се страхувате да поемате рискове и да носите отговорност. С успех можете да се реализирате в спорта, в органите на сигурността и отбраната на страната, а също така и във всички инженерни професии.

Роден в Сряда
вие сте под влияние на пъргавия и остроумен Меркурий. За вас е много важно да се изразявате словесно. Бързата и аналитична мисъл, както и умелото боравене със словото ви дават отлични възможности за изява в системата на образованието като лектори, преподаватели, в съдебната зала като адвокати или на сцената като актьори. Служите си добре с числата и можете с успех да практикувате професии като програмист, финансист, статистик. Това важи в още по-голяма степен, ако сте родени на 5, 14 или 23-тя ден от месеца. Обичате да спорите, притежавате сръчност на ръцете и можете да бъдете изящни майстори-приложници.

Роден в Четвъртък
вие през целия си живот сте закриляни от благодатния Юпитер и можете да разчитате на късмета си. Имате мащабно мислене и големи реализаторски способности. С вродената си мъдрост и философска нагласа, лесно печелите доверието на околните и често имате възможност да заемете висок пост. Свободата и независимостта са ви много скъпи и трудно понасяте някой да ви командва. Умеете да се възползвате от хора и обстоятелства. Вашата силна възраст е зрялата. Имате разностранни интереси и можете де се реализирате в широк спектър от професии: писател, режисьор, философ, политик, химик, строителен предприемач, транспортен бос. Още по-въздействуващо е влиянието на Юпитер, ако сте родени на 3, 12, 21 или 30-то число, независимо през кой месец от годината.

Роден в Петък
вие сте под силното влияние на Венера - артистични, с развити сетива за красотата, за цветовете и формите. Вероятно имате отличен слух и артистичен глас. Изкуството, във всичките му проявления, ви привлича и може да стане ваша съдба. Подходяща за вас е професията на актьор, художник, дизайнер на дрехи или обзавеждане за дома, архитект, изкуствовед, галерист, фризьор, козметик, адвокат, съдия, прокурор и др. Ако сте родени в петък и в допълнение на 6, 15 или 24-ти ден от месеца, то имате в повече чувство за отговорност и можете да бъдете изключително всеотдайни в попрището, което сте си избрали.

Роден в Събота
ден, покровителствуван от Сатурн който ви определя като човек, които лесно се разпознава по неестествената за възрастта си зрялост. Стремите се отрано да се сдобиете със самостоятелност. Отношенията с възрастни хора заемат важно място в живота ви за добро или зло. С желание се отзовавате на необходимостта да се грижите за близък родственик. Умеете много добре да контролирате чувствата си и да не ги излагате на показ. Макар и външно да изглеждате резервиран, вие имате богат душевен живот и можете да бъдете много сантиментални. Отрано научавате сатурновият урок, че успех ще постигате само след продължителен и упорит труд. Ще имате дълъг житейски път. В по-пълна степен горното важи ако сте родени на 8, 17, 26-ти ден от месеца. Обичате шумоленето на банкнотите и често избраната професия е свързана с парите – счетоводител, касиер, банкер. Притежавате вроден усет за бизнес и се интересувате от политика. Така предприемачеството, административната и управленска дейност се явяват отлично поле за реализация на безспорните ви качества.

Роден в Неделя
вие сте подложени на едновременното влияние на Слънцето и Уран. Много взискателни към себе си вие можете да формирате силен характер. Определено сте амбициозни, изобретателни, целенасочени, упорити и твърде практични, особено ако сте родени на 1 , 4, 10, 13, 19, 22, 28, 31-ви. С каквото и да се занимавате, а вие не избирате какво да е, то трябва да бъде оценено по достойнство и личното ви участие да е дебело подчертано. Обичате, но същевременно и умеете да ръководите група хора. Силното ви лично присъствие и чувството ви за отговорност будят доверие и с лекота успявате да се превърнете в лидери на групата от хора, с които работите. Полагате много усилия да се придвижвате напред и нагоре и комфортно се чувствувате на върха на йерархичната пирамида. Кариерата ви често е споходена от неочаквани обрати и от намесата на властимащи. Обичайно е да преминавате от една професия в друга или внезапно за околните да бъдете изстреляни към върха, оказали се ”подходящият човек на подходящото място“. Понякога обаче може неочаквано да полетите надолу като нечии изкупителни жертви.
Автор: Муси Дачева, Източник: www.temura.net



Още интересно за вас:



Сподели с твоите приятели във Фейсбук


понеделник, 16 януари 2012 г.

Египетски хороскоп

В Египетската митология има много богове. Посредници между боговете и хората са жреците. Те, за нуждите на хората, са разработили първия в историята на човечеството слънчев календар и Египетския зодиак. 

Озирис: 22.07-2.08 - богът на растенията
Колоритни личности; самоуверени; авторитетни. Организирани; методични; ритмични. Егоцентрични; категорични; бързи; занимаващи се с няколко дейности. Добри взаимоотношения изграждат с Изида, Баст, Хнум.

Птах: 3.08-22.08 – богът, създал други богове и покровитествуващ изкуство, занаяти, растения, животни.
Ексцентрични; неразбрани; самоуверени и агресивни. Решителни, прями, безстрашни герои. Суетни, със склонност да водят разговорите чрез спор. Изпълнени с противоречия; хора на крайностите. Разбират се с Упес, Непри и Нун.

Тефнут: 23.08-30.08 - богиня на влагата, със земно въплащение в лъвица.
Интелитентност; многостранност; с мания за величие и превъзходство над другите. Оригиналност; егоизъм; подозрителност до безскрупулност. Мафдет, Мут, Бену са подходящи партньори за тая богиня.

Ра/Амон/: 31.08-22.09 - бог на Слънцето /в превод е потаен/
Но това в никой случай не са затворени и неконтактни хора – напротив, те са приветливи, добронамерени и отзивчиви. Готови да поемат инициатива в разрешаване на свои и чужди проблеми, съпричастни, помагащи със съвети или действия. Умеят да дискутират, да убеждават, да се налагат над себе си, над другите, над обстоятелствата, когато преценят за необходимо. Добро разбирателство с хората, родени под знака на Изида и Хатор.

Мут: 23.9-1.10 - богиня на небето
Отговорни, дори когато демонстрират безотговорност, никога не повтарят една и съща грешка, макар че им се случва да се учат и от собствените грешки. Няма залитане по трудно осъществими идеи – напротив, премерена прагматичност и постигане на целите. Справедливост; привидна жизнерадостност; песимизъм и вярност до гроб. Много прецизни в избора на приятели, както и на врагове. Подходящи за тях са Маат, Тефнут и друг Мут.

Хапи: 2.10-22.10 - космическото божество на река Нил, на влагата и на реколтата.
Приветливи; верни; с ясни цели; буден ум. Отсъствие на материализъм; високи изисквания; в някои случаи голяма амбициозност. Изграждат много добри взаимоотношения със знаците Гор, Хонсу, Сет.

Гор: 23.10-3.11 – умиращ бог, който става бог на изгряващото слънце.
Честност; отзивчивост; омиротворителност. Успехи и популярност сред обществото, с тънко чувство за хумор, което дава възможност да се излиза от всякакви неблагоприятни ситуации. Еднакво харесват развлеченията сред обществото и самотата. Подходящи партньори за тях са Анубис, Хапи и Хатор.

Себек: 4.11-21.11 – бог на водата и разливането на Нил.
Почтеност; силна воля и крайности в поведението. Материалисти, но готови да поделят всичко свое с другите. И колкото повече дават, толкова повече получават. С дълготрайни чувства – обичат и мразят от цялото си сърце. Предпочитани партньори са Упес, Маат, Хатор.

Сохмет: 22.11-31.11 – богът, който се бори с враговете на Египет
Консервативни; патриархални; проницателни и хладнокръвни. Същевременно импулсивни; инициативни; предприемчиви, захващи се с повече неща, отколкото могат да свършат. Връзките с Хнум, Изида и Баст са твърде сполучливи.

Мафдет: 1.12-20.12 – богиня-отмъстителка.
Трудолюбиви; стрателни; опортюнисти. Открити; добронамерени; щедри и пестеливи едновременно. Добросъвестни, обичат семейството си и особено децата. Добри взаимоотношения изграждат с Гор и Птах.

Непри: 21.12-1.01 – бог на зърното
Упорити; методични; спокойни до мудни. Ученолюбиви и трудолюбиви, уравновесени; не обичащи промените. Верни, предани, любвеобилни – особено добре се разбират с Упес, Таурт, Мафдет.

Хнум: 2.01-19.01 - бог на плодородието, чийто духовен двойник е с власт над човешката съдба.
Символизира благосъстояние, придобито със собствен труд. Силни и амбициозни хора, в състояние да постигнат всичко, благодарение на личните си усилия. Няма работа, която да приемат, че е вън от техните способности или компетенция. По правило търпеливи, но избухнат ли, нямат спирачки в гнева си. Решат ли, че имат право да издават заповеди, очакват безпрекословно подчинение и не го ли получат са неудържими в реакцията си. Добре се съчетават с Озирис и Сохмет и твърде неподходящ партньор за тях е Сет.

Сет: 20.01-1.02 - мрачен бог на стихийните бедствия
Интересни; непредсказуеми; бунтовни. Като партньори заслужават доверие, докато самите те не свалят доверието си от вас. Здраво тяло и здрав дух- няма униние и стъписване пред несполуките – и да паднат, изправят се и продължават напред. В любовта са умерено романтични, като я съчетават със земно и прагматично отношение към любимия човек- дори подаръците им са предимно полезни. Но действията им определено говорят повече и по-красноречиво от думите, които ползват. Добре се разбират със знаците Гор, Хапи, Хонсу.

Маат: 2.02-17.02 – богиня на истината и реда.
Силни, енергични, импулсивни до припрени. Лесно приспособими, авантюристични, честни и открити. На моменти са нерешителни и изчакващи до последно да вземат решение. Много добре си партнират със Себек, Нун, Мут.

Анубис: 18.02-2.03 – бог на умрелите и съдия на боговете.
Интелигентни, остроумни, широко скроени личности. Спокойни, предпазливи, методични и прецизни в работата си, те определено имат шансове да преуспеят в живота си. Общителни и добродушни, с късмет, като най-добре се разбират с Баст, Хатор и Гор.

Упес: 3.03-19.03 – богиня на пламъка, изгарящ враговете на боговете.
Внимателни, дружелюбни, сърдечни и склонни към депресии. Чувствителни, по правило с безупречни обноски, дискретни и дружелюбни. Интелектуалци, реалисти и омиротворители. Добри връзки създават с Нун, Мут и Себек.

Изида: 20.03-2.04 – богиня на верността
Силни, великодушни, своенравни, миролюбиви, но с горещ нрав. Пословична издържливост, независимо за работа или удоволствия – живеят за момента и горят дори без кислород. Обсебени от идея, способни да се вманиачат, не е проблем да допуснат грешка и в работа и в отношения, но дори да я признаят, няма да променят в същността си модела на поведение. Най-добре се разбират с Амон Ра, Изида и Сохмет.

Ихи: 3.04-19.04 - това е бог на музиката
Родените под тоя знак са щастливци. Амбициозни, упорити и последователни перфекционисти- няма труд, който да ги плаши и няма цел, която да е непостижима- изискват от себе си и от другите- и ето вече предпоставка да бъдат или силно харесвани или нехаресвани…Не понасят бавномислещите и го заявяват директно, т.е. тактичността и дипломатичността не са от най-силните им страни. Подходящи партньори за тях са Мафдет, Упес, Птах.

Баст: 20.04-1.05 – богиня на радостта и веселието.
Философи, мислители, надарени с дълбока мъдрост. Целенасочени, властни, взискателни. Ярки личности, със способности на лидери, привличащи и отблъскващи, свободолюбиви и авантюристични. Под този знак се раждат “фаталните” жени. Най-добри партньори за тоя знак са Хнум, Озирис и Изида.

Тот: 2.05-20.05 – божество, помощник на Амон Ра, отговарящо за ценността на човешките души.
Умни, мъдри, високоинтелигентни, уравновесени и ведри, а понякога твърде самотни. Потайни и подозрителни, внимателно подбиращи приятелите си. Това са хората с най-много любовни романи. Най-подходящи партньори за тях са Непри, Ихи и Птах.

Хонсу: 21.05-30.05 – бог на Луната
Пламенност, изящество, общителност и избухливост.С вкус към разнообразието, новостите; приспособими; верни; грижовни. Привлекателни, с множество романтични истории, те най-добри отношения изграждат с Хапи, Нун и Маат.

Бену: 31-05-20.06 – бог на сътворението на света.
Остроумни, проницателни и твърдоглави. Импулсивни, свободомислещи, запазват детето в себе си цял живот. Непостоянни, директни, бързо се влюбват и бързо разлюбват. Подходящи партньори за тях са Гор, Маат, Ихи.

Хатор: 21.06-1.07 – богиня на небето.
Чувствителни, емоционални, с отличен вкус, всеотдайни. Романтични, неотразими и с невероятен късмет- това е най-женствения знак в Египетския зодиак. Ценители на изкуството, на красивото и сред природата и в човешките взаимоотношения – най-добри такива създават с представителите на знаците Гор, Хонсу и Сет.

Нун: 2.06-20.06 – космическо божество, олицетворяващо първородния воден хаос – “баща на боговете”
Артистични, кротки, сдържани, предпочитащи екипната работа. Романтични, влюбчиви, но със силно развито чувство за отговорност към семейството и децата. Привлекателни, направо пленителни, като най-добре се разбират със знаците Амон, Бену.

Четете и помнете, че звездите само създават подходящите условия, а всеки сам решава дали и как да се възползва от тях.

Още интересно за вас:


Сподели с твоите приятели във Фейсбук


събота, 14 януари 2012 г.

Това, в което вярваме, става истина за нас.

Какъвто и да е проблемът, той се поражда от начина на мислене, а начинът на мислене може да се промени!
Ако изведнъж ви сполети финансов провал, тогава на някакво ниво вие може ви считате, че не заслужавате да изпитате удобството да имате пари или вярвате в проблемите и заемите. Или, ако вярвате, че хубавите неща не са трайни, смятате ли, че животът иска да ви хване натясно? А може би, както често чувам да се говори, си мислите: „Аз просто не мога да бъда победител." Ако имате затруднения с другия пол, може ви вярвате, че „Никой не ме обича" или „Не съм привлекателен". Може ви се опасявате, че другият ще доминира над вас, както е било при майка ви, или пък си мислите: „Хората само ме нараняват."Ако имате проблеми със здравето, може ви си мислите: „Нашето семейство е предразположено към болести." или че сте жертва на метеорологичните условия. А може да е: „Роден съм, за да страдам", или: „Така вървят нещата."
А може ви вярвате в нещо друго и въобще не го осъзнавате. Повечето хора просто виждат външните прояви и смятат, че те са неизбежни. И докато някой не ви покаже връзката между външните преживявания и скритите мисли, вие си оставате жертва на живота.

ПРОБЛЕМ
УБЕЖДЕНИЕ
финансов провал
Не заслужавам да имам пари.
липса на приятели
Никой не ме обича
проблеми с работата
Не съм достатъчно способен
вечно угаждане на другите
Никога не става така, както аз искам
Всички проблеми, с които се борим и които се мъчим да избегнем, може да усещаме като истински и да изглеждат истински. Но колкото и да е труден проблемът ни, той е просто проява или последица от някоя форма на мислене у нас самите. - Луиз Хей

Консултации и медитации с Калина Митева се провеждат със записване на телефон: 0894692333

Вариантът с онлайн консултирането се запазва за всички желаещи от други градове и места. За записване скайп: syvetnik


Нумерология по рождена дата

Сумират се цифрите от рождената дата и сборът се свежда до едноцифрено число от 1 до 9. Изключение прави само 11, което не се свежда до едноцифрено число. На всяко число съответства определено житейско поведение, здравословно състояние, заложби. 

НАЙ-ОБЩО ЗА ЧИСЛАТА ОТ 1 ДО 11:
1. Ново начало в живота, обновление, динамика, пътуване, флирт с любов, авантюризъм, любознателност, интелигентност, загадъчност, ексцентричност, борбеност.

2. Слабо число. Означава слабоволие, слабохарактерност, неспособност за вземане на важни решения, склонност към алкохола и разгуления начин на живот, вечна борба между доброто и злото, между бялото и черното, между "да" и не". Раздвоеност.

3. Веселие, изграждане, позитивно отношение към живота, общуване с лекота, довеждане на нещата до успешен край /в повечето случаи/, изтънчени удоволствия, добри доходи, добра кариера, пътувания, усет и отличен вкус към модата.

4. Златна среда, умереност, колегиалност, тънко чувство за хумор и справедливост, аналитично мислене, висок интелект и работоспособност. Добри доходи .

5. Числото на мъдростта, логичното мислене, правилните решения и рационални действия. Далновидност по мисловен път. Умение за предпазване от злините и капаните на живота. Добро материално положение.

6. Числото на любовта и силните емоции. Вярно приятелство, чувство за дълг и отговорност. Себераздаване на другите . Живот в името на хората. Обич към целия свят и всичко живо. Богата душевност, артистичност, музикалност, поетичност. Безгранична доброта и чар. Магнетично излъчване.

7. Божественото число. Дълбоки разтърсващи страсти и чувства, големи амбиции, любознателност, разностранни интереси, творчески подход в работата, импулсивно начало, новаторски идеи, чувство за самота и изолация. Способност за самовнушения, богата фантазия. Добро материално положение.

8. Отлично здраве и бодър дух, висока дееспособност /трудолюбие/, много пари и материални придобивки, заложби за богатство и печалба. Пълноценен семеен живот, семейно щастие, дълголетие.

9. Числото на големите цели и постижения, на успехите, постигнати с цената на много усилия, старание, прилежност, всеотдаен труд и напрежение, дори и нерви. Таванът на възможностите и винаги най- доброто, най-, най-, най- е деветката. Това е и числото на ликвидацията. Слага се край на всичко ненужно, банално, отживяло и неприятно.

11. Числото на Съдбата. Този, който го носи по рождение, е галеник на Съдбата. Тя ръководи всичките му постъпки, целия му живот. Издига го високо над останалите хора, предпазва го от житейски бури и проблеми, често вписва името му в голямата история и голямата политика, прави го важен фактор, глези го. Но когато реши да го накаже, Съдбата е безпощадна. Наказанието й е толкова сурово, че изглежда невероятно.

Четете и помнете, че звездите само създават подходящите условия, а всеки сам решава дали и как да се възползва от тях.

Още интересно за вас:


Сподели с твоите приятели във Фейсбук


сряда, 11 януари 2012 г.

Ключове за анализ на ситуации, възникващи в живота

1. Външното е аналогично на вътрешното.
2. Подобното привлича подобното.

3. Започнете да обръщате внимание на това, което се случва около и вътре във вас.

4. Ако забелязвате нещо наоколо и това предизвиква определени мисли и емоции, следователно, то присъства във вас, и трябва извлечете от ситуацията някакъв урок.

5. Ако нещо не ви харесва в другите, това е, защото присъства и в вас.

6. Ако избягвате нещо, зад него се крие болка и страх.

7. Когато правите нещо, правете го осъзнато, присъствайте когато го правите.

8. Попадайки във някаква ситуация, присъствайте на събитието. Ако имате желание да избягате, помислете, защо го правите.

9. Извършил си постъпка, не се обвинявай, а анализирай всичко, което се е случило преди, по време и след това, включително и вашите мисли, чувства и предчувствия, и извлечете от ситуацията урок.

10. Ситуациите са създадени или привлечени от вашите мисли и блокажи.

11. Блокажите ни са това, което трябва да научим и разберем за света.

12. Ако попадате в една и същата ситуация или постоянно боледувате, не трябва ли научите някакъв урок. Какво трябва да разберете от тази ситуация?

13. Вие сте причината, поради която нещо се случва с вас.

14. Не се опитвайте да промените света или хората около себе си, първо променете себе си. Когато промените себе си, променят се и хората около вас, а след това се променя светът.

15. Ако казвате на себе си и другите, че вече сте се променили, не сте се променили изобщо, това е поза.

16. Ако убеждавате себе си и околните, че нямате никакви проблеми, животът ви е пълна бъркотия. Това е маска. Точно затова трябва по-отблизо да се вгледате себе си.

17. Не разглеждайте даваните ви съвети и помощ като намек за вашите недостатъци и неспособност да решите проблема.

18. Когато ви липсва нещо, което искате да имате, това означава, че или не го искате или нямате сериозно намерение да го имате. За да получите нещо определено, ясно си представете, какво искате. Научете се, как да оформяте точно кристала на мисълта.

19. Никога не мислете, че хората могат да ви дадат нещо, или че желаете да получите нещо от тях. По този начин губите своята привлекателност.

20. Забравете за стремежа си да бъде силен. Истинската сила е в любовта и вниманието към себе си и околните.

21. Мъжът става свободен и способен да действа, когато жената обичайки го, отказва да го притежава.

22. Мислете за това, което искате да имате, а не, какво не искате.

23. Изобилието не идва от факта, че не ви харесва да живеете в недостиг.

24. Вниманието ви е канал, по който енергийните потоци подхранват мисълта ви. След мисълта следва творческата енергия.

25. Отрицателните емоции не водят до това, което очаквате, те носят само това, което не желаете.

26. Мечтите и фантазиите ви показват потенциала ви.

27. Въображението ви отвежда отвъд ограниченията и освобождава потенциала ви.

28. Ако си повтаряте постоянно, защо да не могат да бъдат реални мечтите ви, никога няма да ги постигнете. Започнете да си повтаряте, защо можете да имате това, което искате.

29. Разглеждайте парите и материалните обекти не от гледна точка на удовлетворение на собствените нужди, а като инструмент за самопознание, по-пълно самоизразяване и реализация на потенциала си.

30. Фокусирайте се върху това, което искате да имате, а не върху това, което не искате. Мнозина не знаят точно, какво искат, но точно знаят, какво не искат.

31. Ако не можете да повярвате във възможността за нещо, никога няма го имате.

32. Притежаването на благосъстоянието не е толкова важно, както самият процес на постигането му.

33. Научете се да създавате просперитет в живота си – това е процес на растежа ви.

34. Дошли сте на този свят за да разширявате съзнанието си, трупайки опит...

източник: spiralata.net

Още интересно за вас:


Консултации и медитации с Калина Митева се провеждат със записване на телефон: 0894692333

Вариантът с онлайн консултирането се запазва за всички желаещи от други градове и места. За записване скайп: syvetnik


събота, 7 януари 2012 г.

Кой тип езотерик сте?

Вие сте начинаещ езотерик, ако:
 - след като сте прочели всички книги на Ошо, или Бах, или Уолш, или Крион, или преминавайки курс по йога, разказвате при всеки удобен случай на всеки попаднал за откритията си. Убедени сте, че сте избран и надарен със знание човек, и се учудвате, когато останалите не разбират това. Вие доказвате страстно новия си светоглед, след като сте чели Клизовски на роднините и неразбягалите се все още от вас приятели. За вас е непоносимо, умен и светъл човек като вас, да е в „блатото”, в обкръжението на духовно „непомръднали” хора.

Вие сте скрит езотерик, ако:
- незабележимо се интересувате от всичко, без да пропускате програмите „Паралелен свят”, „Необяснимо, но факт” и др, при това запазвате с недоверчива невъзмутимост, отричащата гледна точка. Подсмихвате се на полтъргейста при съседите и нанесените на конкурентната фирма щети, но следвате набелязаното извънредно внимателно, пазите се от циганки-гадателки или черна котка да ви мине път. Обсъждате с иронично пренебрежение посетилите сеанс на Чумак или Кашпировски колеги, но ако се разболеете сериозно, след като сте изпробвали всички традиционни методи, търсите хаотично народен лечител или екстрасенс.

Вие сте толерантен езотерик, ако:
- престанали сте да доказвате гледната си точка на роднините и срещате приятелите си по чашка, с усмика и съчувствие, като им позволявате „да са”. Сменили сте празното бърборене на Еднокласниците с дълбокомислени беседи по езотеричните форуми. Вече не реагирате на периодичния натиск от близките с молба за захвърлите езотеричните си глупости и се върнете към нормалния живот. Посещавате различни мероприятия и започвате да разбирате, че в езотериката, както и всяко друго направление, има много интерпретации и не е ясно, коя от тях е по-близка до Истината.

Вие сте запален езотерик, ако:
- започвате деня си с медитация, йога или пеене на мантри. Не винаги сте в курса за жизнените събития на роднините и познатите, но винаги знаете, кога в града ви идва лечител, духовен наставник или треньор по личностен растеж. Когато влизате в интернет, вместо сутрешния анонс на новините, търсите нови статии по интересуващата ви тематика за духовния растеж. Прекарвате отпуска си или на фестивал по енергийни практики, или в индийски ашрам в очакване на самадхи, или в пустините на Мексико, като се надявате тайно да срещнете Дон Хуан. Отдавна вече разбирате разликата между кръвното и духовното семейство и се стремите по-често към общуване с последното.

Вие сте езочитател (чете, без да практикува), ако:
- сте прочели огромно количество книги по любимата тематика, но така и нищо не сте направили, за да промените себе си или живота си. Готови сте да отстоявате гледната си точка със седмици като браните своето виждане за процеса, който на практика не сте преживяли, но пък много сте чели и размишлявали. Лесно се съгласявате за пореден експеримент по вътрешна трансформация и още по-лесно го захвърляте с оправданието – това не е моят път.

Вие сте езосноб, ако:
- на заниманията по хатха йога постоянно се сравнявате с изоставащите и се радвате на това, колко по-успешно от тях развивате гъвкавостта си..., какво да говорим, направо сте си на нивото на инструктора. На семинара или екскурзионния тренинг бързо формирате своя малка компания и по възможност не позволявате на други, да влизат в нея. Повече се гордеете с марката на килимчето за йога или пилатес, отколкото с качеството му.

Вие сте разбиращ езотерик, ако:
- трудовете на Блаватска, Бейли и Рьорирхите не само, че не ви оставят безучастно равнодушни и недоумяващи, но резонират с вашия светоглед и ви подтикват към значителни стъпки в духовното търсене, дори и при сериозна борба на мотивите и променяща се скала на ценностите. Вие с ентусиазъм наследявате и претворявате в живота най-добрите идеи на Учителите на човечеството, вярно, не винаги с очаквания резултат. Разбирате теософията, антропософията, трудовете на гностиците и съвременния ченълинг, при това не се палите в спорове и дискусии на дилетанти по тази тема, а запазвате чувството си на хумор и лека ирония.

Вие сте истински окултист, ако:
- възприемате света като огледално свое отражение със здрав оптимизъм и желанието да го направите по-добър. Винаги запазвате спокойствие и непредубеденост към всичко – вещи, събития, хора (вярно, че с доза странично отношение). Намирате толкова лесно различията между окултизма и мистиката, качествата на душата и на личността, че все едно разпознавате еднояйчни близнаци.

Вие сте просветлен учител, ако:
- отдавна на никого нищо не доказвате. Все по-често към вас се обръщат за насока, подкрепа и помощ, дори и да не искате това. Вие сте абсолютно удовлетворени и сте в състояние на безмълвие, вътрешен покой и сътворение по 24 часа в денонощието. Ако сте разпознали учителя в себе си, тогава нека ви попитам – защо още не сте се възнесли?



Консултации и медитации с Калина Митева се провеждат със записване на телефон: 0894692333

Вариантът с онлайн консултирането се запазва за всички желаещи от други градове и места. За записване скайп: syvetnik



Изпълнителят на желания

Има такова нещо в Небесата. Да-да, разбрали сте правилно – аз изпълнявам вашите желания. Не, не съм ангел – аз съм изпълнител. Едно такова нещо като месомелачка, например. Слагаш месото вътре и излиза кайма. И аз така – слагаш желанието и то излиза вече изпълнено. Аз отдавна работя с желания. Откакто са създадени. А кога е започнало всичко това – и аз не си спомням. Вероятно, от Началото на Времето.

Какво искам да кажа сега? Толкова често ме проклинат! Един вид, как стана така, че аз изобщо не съм си пожелавал такова нещо. Но ето какво ще ви кажа – кайма без подправки няма, нали? Лучец, пиперец, солчица... Така и вашите желания! Мислите едно, говорите друго, а имате предвид трето. Така че вашата изказана мисъл е подправена с още много неща!

Ето, помня как един хубав човек си поръча съпруга. Той си ергенуваше доста време и животът  му бе весел. Обаче реши да се укроти, да си създаде семейство. Мисълта му беше съвсем благородна: "Ще се оженя – ще си помагаме един на друг, ще се поддържаме в трудна минута, ще се борим заедно с превратностите на съдбата, пък и като остареем, ще има кой да ти подаде чаша с вода..." Ами, основното желание е да се ожени, това е ясно. А подправките? Ами че той в каймата е натъпкал и "превратностите на съдбата", и "трудните минути", и "модел на немощна старост"... Желанието му изпълних аз – не мога да отказвам, моята работа е да въплъщавам.... Само че сега той си проклина и съдбата, и жената, и самия себе си, защото целият му живот, откакто се е оженил, се е превърнал само в борба за оцеляване. Така  с жена си двамата въплъщават неговото желание в живота – ту рамо до рамо, ту гръб с гръб... Ясно, че си мисли, че женитбата му е била грешка. А всъщност – както си го е поръчал, така е и изпълнено!

А си спомням и друг един случай. Едно младо момиче си мечтаеше за любов. Любовта е хубаво нещо, правилно. Обаче тя как си мечтаеше! "Искам, видите ли, безумна любов, да забравям за всичко на света, нито един ден да не прилича на друг, той от мен очи да не отделя, да ме обича повече от живота си, да не се отделя от мен нито крачка встрани!" Речено – сторено. Като достигна желанието й нужната плътност – и веднага за преработка. Подбрахме й зноен южен момък, красавец, джигит, горещ и необуздан. Да можехте да я видите на какво прилича сега! Той много я ревнува, постоянно изисква от нея доказателства за любовта й, и все му е малко. Любовта наистина е безумна при тях, никакъв разум няма – само страсти. А как я следва! Всичко е изпълнено точно – нито на крачка не й дава да се отдели, очи не отделя от нея. Само ме е страх, че тя ще стигне до крайната точка и с главата надолу в кладенеца...

Не, не си мислете, че всички се хвърлят в такива крайности... Аз ви разказвам само изключителните случаи. Не на всички страстите са толкова бурни. Но все едно, има много недоволни!

Ето, разсъдете сами: една жена се смята за грозна и непредставителна. И всеки ден се моли тихичко "Господи, прати ми някого! Какъвто и да е, и с криви крака да е, плешив да е, стар – какъвто и да е. И ако ще на дивана да седи с вестник. Само да има мъж в къщи. Аз бих му създала всички условия, да му е хубаво. Моля те, Господи!"
Такава чиста молитва винаги долита до небето. Веднъж долита, втори път долита, сто пъти долита... И ето, че се образува нужната плътност и ето че Небесната Канцелария я регистрира и подписва да се изпълнява. Сега си помислете – коя жена ще бъде доволна, ако на дивана й се засели с вестника си един плешив старец с криви крака, и на всичкото отгоре непрекъснато изисква внимание! Ама нали си го измоли самичка!!! Въпреки че в дълбочината на душата си беше уверена, че за неземната й скромност ще й дадат Принца на бял кон. Е, в най-лошия случай Емеля с неговата тристайна печка и вълшебна щука. Мили мои!!! Тук при нас никой не оценява скромността по шестобалната система! Тук при нас се изпълняват желания – и то именно така, както сте си ги поръчали!

Ето една способна девойка в зряла възраст (в смисъл, че наближава 30-те) чрез специални тренировки си доведе силата на мисълта до неимоверни висоти. И, значи, изпраща такава поръчка: "Съгласна съм много да работя, дори на няколко места, аз съм силна, ще издържа, само да обезпеча себе си и бъдещите си деца"! Амин, другари! Тоест, край!... Та тя сама си поръча такова съществуване. Работи на няколко места. На всяко място има много работа. При това тежка – защото тя е "силна" и "ще издържи". А децата – винаги си остават "в бъдещето". Та тя сама така е казала! А силата на желанието при нея е – да й завидиш! Разнася се из цялата Вселена. Ха опитай се да не го изпълниш! Пак добре, ако тя се сети да изпрати друго желание. Ами ако не се сети? Така и ще си живее, на принципа "има такива невероятни жени на света". Само че, като правило, са нещастни...

И ето още една умна жена (наистина умна, изобщо не иронизирам), решила да смъкне от себе си кръста, който е влачила половин живот. Децата май вече са пораснали, мъжът й я е измъчил с липсата си на инициатива – без нейна команда един чай няма да изпие. И тя си поръчала желание – "Искам да бъда слаба жена! Вече се наработих, уморих се до смърт, сега нека те се повъртят около мен!'  И понеже, както вече казах, тя беше умна – употреби специални методи за най-скоро изпълнение на желанието си. И какво си мислите? Изведнъж, не щеш ли, разболя се лошо. От тези, дето са до живот. Лежи си тя в леглото, 'слабата жена", чувства се ужасно зле – нали "се е уморила до смърт", а семейството й се повърти-повърти около нея – и хайде всеки по своите работи. Те нали не са си поръчали болна мама – животът им си продължава! Слава Богу, моята умница имаше много време, за да може, докато лежи самотна, да си преосмисли погрешните убеждения и да ни изпрати нова поръчка. И, сега – всичко както си му е редът – оцениха плътността на желанието, пресметнаха вариантите, сложиха го да чака ред, внесоха изменения в сценария, после ми го предадоха на мен. Общо взето, след година и следа не остана от неизлечимата болест. Моята умница сега учи другите, как трябва да си формулират правилно желанията. Защото има опит! Има-няма – цяла година сурова практика!

Даааа, желанията, ако се замислиш, са страшно нещо. Такива неща можеш да си пожелаеш! Та и не само на себе си. Ето един баща казва на сина си! "Тъпак! Аз на твоите години вече... Ти само мислиш разни глупости и ръцете ти – отзад сложени! Цял живот ще си неудачник, аутсайдер!" Какво пожелание само – а? А ако синът му повярва един ден? И ще трябва да изпълня такова едно двойно желание? Всъщност, какво говоря – „трябва” да изпълня – направо изпълнявам! Има много такива желания. А ако да питаш бащата „защо” – ще се развика като малоумен: „Изобщо не съм му желал такива работи! Аз за хубаво!” Пък ние си нямаме тук оракули и тълкуватели – както си го поръчал, така си го получаваш!

Плътност на желанията... Това е важно нещо. Ако вие едно след друго си мислите, че нещо лошо ще се случи, му давате своята енергия и то с всеки път става все по-плътно, все по-осезателно. И рано или късно попада в моята месомелачка. А после вие ще си кажете „Ето на, така си и знаех...” Макар  че всъщност трябва да си кажете „Аз така си го измислих...”. Ето какво ви съветвам: ако ви дойде в главата лоша мисъл, хванете я и веднага я превърнете в хубава. Например: страх ви е да летите със самолет. Терористи там, и така нататък. Веднага си представете, че терористите имат някакъв празник. Ядат шишчета, пилаф, разговарят, танцуват. Не им е до вашия самолет – празнуват си! Пожелайте им повече щастливи празници – и си летете спокойно.

И отново за плътността на времето. Вече казах – от желанието до въплъщението трябва да мине време. Докато го изучат, докато уточнят, подпишат, докато съберат ресурсите на Вселената... А между другото, много от вас просто не умеят да чакат! Като не стане веднага, си казвате „Ами добре, и без това не го исках чак толкова”. А като не го искате чак толкова желанието отива в коша. Кой ще ви го изпълни, ако не го искате чак толкова? Учете се да вярвате и да чакате. Ние тук работим изключително за вас, нямаме друга работа!

А понякога се случва и желанието да е изпълнено точно, и човекът да е щастлив, и въпреки всичко накрая всичко сам да си развали. Ще ви разкажа една история – просто роман с продължение.
Обърна се към нас една млада жена. Умна, красива, чиста душа. И желанието й беше хубаво – за Чиста Любов. Цяло удоволствие е да се изпълняват такива желания. Не си спомням вече дословно, но звучеше примерно така: „Искам неземна любов, отношенията ни да са като празник, да има романтика, взаимна нежност, грижа и щастие, и детенце да си имаме, любимо и дългоочаквано. И всяка среща да е като първия път, а също и като последен!”  Гледам аз, какви подправки има. Подправките обикновено излизат от подсъзнанието, хората често не ги осъзнават. А при нея към чистото намерение за Любов е примесено и нещо друго. Битът убива любовта, превръща я в навик. Когато е всеки ден, вече не е празник, а ежедневие. Добре, казвам си, ще го имаме предвид.

Това желание изпълнявах с огромно удоволствие! Подбрахме й идеален партньор – точно същите убеждения, едно към едно. И се получи при тях Велика Любов, чиста романтика – букети, писма, телефонни разговори, срещи, раздели, еднакви интереси, танц на душата! И аз се любувах – феерия, вълшебен сън. Как си подхождат един на друг... Дето му казват – идеална двойка. Той щастлив, тя щастлива – душите звучат в синхрон, и детенце се роди с любов, изобщо, поръчката е изпълнена 100 %.

Мислите си за щастлив край? Как ли пък не! След някое време тя решава, че това й е малко. Сега иска да живеят заедно. Всеки ден да се събуждат в едно и също легло, а всяка вечер да вечерят семейно на масата. Ето ти на...
Нашите тук, в Небесната канцелария, си почесват ореолите: ами че това си е съвсем ново желание, изобщо не е продължение на старото, както тя си мисли... Значи, питаха Ангела-Хранител, какво си мисли нейният любим по тоя въпрос. А неговите съкровени мисли ето какви са: „Господи, благодаря ти за тази жена и за тази любов! Всичко ни е като във вълшебен сън. Само дано не се събудя! Много години вече сме заедно. Детето ни ще тръгне на училище скоро. И такава свежест в отношенията ни! Това е, защото не живеем заедно. Всяка среща ни е като за пръв път! И като за последен. Спомням си предишния си опит със семейния живот – и настръхвам. „Семейната лодка се разби в ежедневния бит”, както е казал поетът. Не, повече няма да повторя тази грешка, моята мила ми е прекалено скъпа. Аз така я обичам!!!”

Кажете ми моля ви се, какво да се прави??? По-рано желанията им съвпадаха, сега – влязоха в противоречие... Да променим него – не може, нали има свобода на волята! А той за съвместен живот не ще и да чуе! Страхува се да не загуби това, което има. И не без основания! Разбира се, отношенията им ще станат други. Права е моята красавица: когато е всеки ден, тогава вече не е празник...
Разбира се, ние й намеквахме, водихме й подходящи мъже в живота, със съответните убеждения. Тя, обаче, не ще и да ги погледне – нейният любим й е скъп и това е. Друг не иска, тя него си чака да узрее...

Ето и така се случва, сами виждате... Щастието – е тънко нещо, многообразно. Не е лесно да го опитомиш, а е много лесно да го уплашиш... Затова и ви казвам – преди да си поискате наистина, помислете – точно това ли искате? Че иначе като се въплъти, не можете да го върнете назад, ще трябва да живеете с това, което имате.

Някакъв мъдрец е казал – „Страхувайте се от желанията си, те имат навика да се сбъдват”. Е, мъдрецът е живял отдавна, човечеството оттогава мно-о-ого е пораснало. Така че аз по друг начин ще ви го кажа. „Не се страхувайте от желанията! Изучавайте ги, анализирайте ги, шлифовайте ги и ги довеждайте до ума! Учете се да желаете правилно – и тогава всичко ще стане както трябва.”

А аз, Изпълнителят на Желанията, ще ги въплътя в живота по най-добрия начин. Сто процента!

Превод от руски Таня Темелкова
Източник: http://magicwish.ru/publ/bojtes_svoikh_zhelanij/5-1-0-541
http://www.spiralata.net/kratko/articles.php?lng=bg&pg=1180

Още интересно за вас:
Желание
Играта на живота
Стъпки нагоре

Консултации и медитации с Калина Митева се провеждат със записване на телефон: 0894692333


Вариантът с онлайн консултирането се запазва за всички желаещи от други градове и места. За записване скайп: syvetnik