Лично съветване чрез Астропсихолгическо консултиране.

четвъртък, 31 май 2012 г.

Сценариите, които разиграваме - затворният тип

ЗАТВОРЕНИЯТ
Не толкова пасивна е драмата на затворения. Разбираме, че сме попаднали в енергийното поле на някого, който използва тази стратегия, когато започнем разговор и осъзнаем, че не можем да получим от него пряк отговор на никой свой въпрос. Човекът, с когото разговаряме е дистанциран, затворен, загадъчен в своите отговори. Ако например го запитаме за миналото му, ще получим смътно обобщение от рода на: „Пътувал съм малко по света", без по-нататъшни обяснения.
Докато водим разговора, чувстваме, че непрестанно ни се налага да задаваме допълнителни въпроси, дори и за най-простите си запитвания. Ако кажем например: „А къде си пътувал?", бихме получили отговор: „Ами на много места."В такова поведение ясно можем да различим стратегията на затворения. Такъв човек непрестанно създава смътна и загадъчна аура около своята личност, като по този начин ни принуждава да влагаме енергия, за да измъкнем от него някаква информация, която в обичайния случай се споделя най-естествено. По този начин съсредоточаваме цялото си внимание върху света на този човек, опитваме се да погледнем през неговите очи, надявайки се да разберем нещо за него, като по този начин му предаваме енергията, от която се нуждае.
Трябва обаче да помним, че всеки, който е затворен и отказва да дава информация за себе си, не разиграва драма на недостъпност. Възможно е да предпочита да запази анонимност по друга някаква причина. Всеки човек има правото на лична неприкосновеност и може да споделя с другите само онова, което желае.
Съвсем различно е човек да използва стратегията на дистанциране, за да се сдобие с енергия. За затворения това е метод на манипулация, който има за цел да събуди нашия интерес, като в същото време ни държи на разстояние. Ако решим например, че този човек просто не желае да разговаря с нас и престанем да се занимаваме с него, много често затвореният ще се опита отново да ни заговори, така че да задържи вниманието върху себе си; за да може и енергията да тече към него.
Също както и при „горкия аз", стратегията на затворения има своите корени далеч в миналото. В повечето случаи като дете затвореният не е имал възможност свободно да споделя нещата, защото се е страхувал или се е чувствал заплашен. В такава обстановка затвореният е свикнал да бъде винаги притворен в общуването си с останалите, като в същото време винаги намира начин да бъде изслушван, за да спечели енергия от останалите. Също както е с „горкия аз", стратегията на затворения представлява набор от несъзнавани отношения към света. Затвореният е убеден, че този свят е пълен с хора, на които не може да се довери с интимна информация.
Мисли си, че всяка такава информация ще бъде използвана по-късно срещу него или ще даде повод да бъде критикуван. И както става обикновено, това убеждение на затворения влияе върху нещата, които му се случват, за да се осъществи тъкмо това негово несъзнавано отношение.

Как да се отнасяме със затворения?За да се справим успешно с човек, който разиграва драмата на затворения, трябва отново да помним, че е необходимо да му изпращаме енергия. Като му изпращаме енергия, изпълнена с любов, вместо да заемем защитна позиция, ние преодоляваме напрежението, за да прекратим потребността от манипулативно отношение. Когато напрежението се изчисти, бихме могли да започнем разговора отново, като назовем честно манипулативната драма, така че тя да се осъзнае и да можем да поговорим за нея.
Както и в предишния случай, могат да се очакват две възможни реакции. В първия случай затвореният може да се опита да избегне разговора и да прекрати отношенията. Винаги съществува такъв риск, но той трябва да се поеме, защото да кажеш каквото и да било друго, означава да продължиш да разиграваш все същата драма. В този случай можем само да се надяваме, че нашата прямота може да накара другия да разбере и да го открехне за нова степен на осъзнаване на самия себе си.
Друга възможна реакция на затворения е да продължи разговора, отричайки, че е затворен. В такъв случай, естествено, трябва да вземем под внимание, че той може и действително да е прав. Ако обаче сме сигурни в своята преценка, трябва да продължим диалога, като отстояваме мнението си. Можем да се надяваме, че при такъв диалог би се стигнало до ново разбиране и открехване на нов модел на общуване.

Сподели с твоите приятели във Фейсбук.

Сценариите, които разиграваме - насилникът

НАСИЛНИКЪТ
Най-агресивната властническа драма е стратегията на насилника. Ние винаги усещаме кога сме в близост до енергийното поле на такъв човек, защото не само губим сили и се чувстваме зле, но също изпитваме усещането, че сме застрашени, че сме в опасност. Светът започва да ни се струва някак заплашителен, зловещ, неуправляем. Насилникът говори и действа така, сякаш всеки момент неговият гняв и ярост могат да избухнат. Такъв човек може да прояви своя гняв, като чупи мебели и хвърля предмети.
Стратегията на насилника е в това да ни накара да се съобразяваме с него, да внимаваме в неговите действия и да мислим само за него, като ни принуди да се страхуваме. Щом някой създава впечатление, че във всеки момент може да избухне, да загуби контрол над себе си и да стори нещо страшно, повечето от нас много внимават с такъв човек. Ако говорим с него, много бързо сме склонни да приемем становището му. И, разбира се, щом започнем да гледаме на света през неговите очи, опитвайки се да предвидим какво може да се очаква от него (за да се предпазим), той получава прилив на сили и енергия, от които отчаяно се нуждае.
Стратегията на насилието обикновено се развива в детството вследствие на жестока липса на любов и ограничения, в повечето случаи вследствие взаимоотношения с други насилници, които се държат властно и оскърбително и спрямо които никоя друга стратегия за спечелване на внимание и енергия не може да има успех. Няма никакъв смисъл да внушаваме на такъв човек чувство за вина и да разиграваме например драмата на „горкия аз" - това няма да ни помогне. А и напълно сигурно е, че никой няма да ни обърне внимание, ако се правим на затворени. А пък всеки опит да бъдем взискателни ще породи само гняв и враждебност. Единственото разрешение е да търпиш и понасяш липсата на енергия, докато порастеш и на свой ред се превърнеш в насилник.
В очите на насилника светът е изпълнен със сляпо насилие и враждебност. Това е свят, в който човек се чувства изгубен сред пълна изолация, в която всеки противостои на останалите и не се интересува от никой друг - а тези възгледи пораждат все същите ситуации в живота на насилника отново и отново.

Как да се държим с насилника?
Подходът към насилника е специфичен. Поради очевидната опасност в повечето случаи е по-добре просто да избягваме неговото присъствие. Ако човек е в дълготрайна връзка с типа насилник, най-добрият начин е да остави ситуацията в ръцете на професионалист. Терапевтичният подход е, разбира се, принципно сходен със случаите на другите властни драми. С такъв човек може да се постигне успех, ако преди всичко бъде накаран да се почувства сигурен, като му се отдава енергията, от която се нуждае и му се даде възможност да осъзнае истината за своята драма. За съжаление твърде много са насилниците, които не получават никаква терапевтична помощ и които живеят постоянно в редуващите се състояния на страх и ярост.
Мнозина от тези хора получават присъди за криминални престъпления и наистина е разумно такива хора да бъдат изолирани от обществото. Но една система, която ги изпраща по затворите без терапевтична помощ, а после отново ги пуска на свобода, не разбира и не се опитва да изкорени проблема. Източник:  http://occultportal.com/


Още интересно за вас:
Сценариите, които разиграваме - горкият аз 
Сценариите, които разиграваме - взискателният тип 
Сценариите, които разиграваме - затвореният тип

Консултации и медитации с Калина Митева се провеждат със записване на телефон: 0894692333

Вариантът с онлайн консултирането се запазва за всички желаещи от други градове и места. За записване скайп: syvetnik


Сценариите, които разиграваме - взискателният тип

ВЗИСКАТЕЛНИЯТ ТИП
Една по-агресивна властна драма, която е преобладаваща в съвременното общество, е драмата на взискателния тип човек. При тази манипулативна стратегия човек критикува останалите, за да се сдобива сам с енергия от тях. В присъствието на взискателния тип ние винаги имаме чувството, че сме внимателно наблюдавани. В същото време можем да се почувстваме така, сякаш се държим неадекватно, че не се справяме със собствения си живот.

Това е така, защото човекът, с когото влизаме във взаимоотношения, ни кара да се чувстваме въвлечени в реалност, в която повечето от хората допускат страхотни грешки в живота си и той трябва да им покаже верния път. Ето например някои типични за взискателния; човек реплики: „Знаеш ли, не се обличаш както трябва за служебното си положение", или: „Забелязал съм, че никога не ти е подредено вкъщи." Възможно е на аналогична критика да бъдат подложени какви ли не особености на нашата личност. Те всъщност нямат значение. Всяка критика е добре дошла, стига да ни разцентрова и да ни кара да се почувстваме несигурни в себе си. Подсъзнателната стратегия на взискателния човек е да ни обърка с надеждата, че ще ни накара да приемем неговата критика и отношение към нещата. Ако успее, ние започваме да възприемаме света през неговите очи и това му вдъхва сили и енергия. Целта на взискателния човек е да упражнява власт над останалите, като ги съди, и общувайки с него, всички да споделят неговите възгледи, като по този начин му осигуряват непрестанен приток на все нови и нови сипи.

Също както другите властни драми, и тази произтича от това, че проектираме върху света собствените си предварителни представи. Такъв човек е убеден, че в света не може да има стабилност и ред, ако той не следи как се държат всички и не им дава наставления, изправяйки техните грешки. В този свят той единствен е непогрешим, само той може да гарантира всичко да става така, както трябва, да бъде правилно и съвършено. Взискателният човек обикновено е възпитаван в семейство, в което родителите отсъстват и не обръщат внимание на неговите нужди. Неуверен, лишаван постоянно от сили и енергия, взискателният тип си набавя енергията по единствения възможен начин: като посочва грешките и критикува отношенията в семейството. И когато детето порасте, то продължава да носи в себе си същите представи за света и хората и те създават жизнената реалност на взискателния тип човек.

Как да се справим с взискателния тип човек? За да се справим с взискателния тип човек, необходимо е да запазим равновесие и да му обясним как се чувстваме в негово присъствие. И отново най-важното е да не заемаме защитна позиция, а да излъчим към него любов и енергия, докато в същото време му обясним, че в негово присъствие се чувстваме непрестанно под някакво критично око.


Взискателният тип може да реагира на това по няколко различни начина. В първия случай той може напълно да отрече, че е бил критичен, дори и когато му го докажем с примери. И в този случай трябва да си дадем сметка дали самите ние не грешим и не виждаме упреци, когато няма такива. Ако, от друга страна, сме сигурни във впечатленията си, единственото, което можем да направим, е да изразим какво мислим с надеждата да започнем някакъв искрен диалог.

Друга възможна реакция на взискателния човек е да ни прехвърли топката и да обвини нас самите в прекомерна критичност. В такъв случай трябва отново да преценим дали обвинението му не е справедливо. Ако обаче случаят не е такъв, ще трябва да продължим разговора и да обсъдим това как се чувстваме в присъствието на този човек.

Третата реакция на такъв тип човек е да докаже, че критиката му е основателна и че ние избягваме да се изправим пред собствените си грешки и недостатъци. Отново трябва да преценим дали в такова твърдение няма някаква истина, но ако сме сигурни в становището си, можем да дадем няколко примера, за да покажем на взискателния тип човек, че критиката му е неоснователна или неподходящо поднесена.
 
Всеки от нас се изправя пред ситуации, в които има усещането, че останалите хора не постъпват както е в техен интерес. Това може да ни накара да се намесим и да им посочим къде грешат. Важното е по какъв начин осъществяваме тази намеса. Вече започваме да усвояваме умението да подходим ненатрапчиво, като кажем например: „Ако моите гуми бяха толкова меки, щях да ги сменя", или: „Когато бях изпаднал в сходна ситуация, напуснах работа, преди да съм си намерил друга и после съжалявах."

Има начини да се намесим, без да засегнем чувствата и равновесието на другия човек, нито да подронваме неговото самочувствие, както прави взискателния тип човек, и тъкмо тази разлика трябва да му бъде обяснена. Такъв човек може просто да прекъсне отношенията си с нас, вместо да чуе какво му говорим, но се налага да поемем този риск, ако искаме да останем верни на самите себе си. 

Още интересно за вас:
Сценариите, които разиграваме - горкият аз 
Сценариите, които разиграваме - насилникът 
Сценариите, които разиграваме - затвореният тип

Консултации и медитации с Калина Митева се провеждат със записване на телефон: 0884886163

Вариантът с онлайн консултирането се запазва за всички желаещи от други градове и места. За записване скайп: syvetnik


Сценариите, които разиграваме - горкият аз

Най-пасивната от властните драми е стратегията на жертвата или онова, което съм нарекъл „горкият аз" При тази драма човек не се бори направо за придобиване на енергия, а по-скоро се стреми да спечели внимание и уважение, като манипулира хората към проява на съчувствие.

Ние винаги можем да кажем кога влизаме в енергийното поле на „горкия аз", защото биваме непосредствено въвлечени в много специфичен диалог, който ни извежда от равновесие. Изпитваме мъка и започваме да се чувстваме безпричинно виновни, сякаш сме поставени в това положение от другия. Този човек би казал например: „Чаках те вчера да ми се обадиш, но ти така и не го направи", или „Такива главоболия имах, а тебе никакъв те няма". Може и да добави: „Какво ли можеше да ми се случи, а ти и тогава щеше да си кой знае къде." 

Очевидно стратегията на „горкия аз" е да ни извади от равновесие и да се сдобие с енергия, като ни създаде чувство за вина или ни накара да се усъмним в себе си. Като се отдаваме на тази вина, ние спираме, за да погледнем на света през очите на този човек. Веднага щом направим това, онзи човек усеща прилив на енергия, която ние му предаваме и която го кара да се чувства по-сигурен в себе си.


Помнете, че тази драма е почти напълно несъзнавана. Тя произтича от индивидуалния начин на възприемане на света у съответния човек и от стратегията за упражняване влияние над останалите, възприета през детството. За „горкия аз" светът е място, където на хората не може да се разчита за подкрепа и благополучие и твърде опасно място, за да рискува човек да търси удовлетворение на тези свои потребности направо и категорично. В света на „горкия аз" единственият разумен начин на поведение е да се привлича съчувствието на останалите хора чрез клопки, в които ги кара да се чувстват виновни, а той - пренебрегнат.
 

За жалост тъкмо поради въздействието, което имат върху света неговите убеждения и намерения, същите тези небрежни и студени хора, от които се страхува „горкият аз", са тъкмо тези, които той привлича в живота си. И събитията, които му се случват, са често травмиращи. Вселената откликва, като поражда точно този свят, който човекът очаква, и по този начин драмата се завърта и самопотвърждава. Без сам да разбира това, „горкият аз" се върти в омагьосан кръг.

Как да се отнасяме към „горкия аз"? Когато трябва да общуваме с „горкия аз", необходимо е да помним, че целта на разиграваната от него драма е да се сдобие с енергия. Трябва да започнем с желанието съзнателно да му предадем енергия, докато разговаряме с него; това е най-бързият начин да преодолеем драмата. Следващото, което трябва да разберем, е дали внушаваната вина е основателна. Разбира се, съществуват множество случаи в живота, когато трябва да се чувстваме отговорни за това, че сме подвели някого, или да изпитваме съчувствие към човек, изпаднал в затруднено положение. Но ние трябва да определим това, а не някой друг. Единствено ние самите можем да решим кога и в каква степен е наш дълг да помогнем на някого, който е в беда.
 

След като отдадем на „горкия аз" енергия и установим, че си имаме работа с властна драма, следващата стъпка е да назовем тази драма - тоест да разгледаме самата драма като тема на разговора. Никаква несъзнавана драма не може да бъде поддържана, когато се сведе до нейното осъзнаване и се изнесе открито за дискусия. Това може да бъде сторено с думи като например: „Виж, струва ми се, че искаш да ме накараш да се чувствам виновен."В случая трябва да проявим смелост, защото напълно възможно е, докато ние се опитваме да постъпим честно в дадената ситуация, другият човек да интерпретира казаното от нас като упрек. В такъв случай типичната реакция би могла да бъде: „Е, добре. Знаех си аз, че не съм ти кой знае колко приятен." В други случаи въпросният човек може да се разгневи и ядоса.
 

Много важно по мое мнение е да помолим въпросния човек да ни изслуша и да продължим разговора. Но това може да стане само ако даваме на човека енергията, от която се нуждае по време на разговора. И преди всичко трябва да бъдем последователни, ако искаме да се подобрят нашите отношения с този човек. В най-добрия случай този човек ще се вслуша в думите ни, когато му посочим властната му драма, и ще успее да се открехне към едно по-висше състояние на съзнанието.


Консултации и медитации с Калина Митева се провеждат със записване на телефон: 0894692333

Вариантът с онлайн консултирането се запазва за всички желаещи от други градове и места. За записване скайп: syvetnik



сряда, 30 май 2012 г.

Лечение с любов

Дълбоко в мен има един бездънен кладенец от любов. Сега позволявам на тази любов да достигне повърхността. Тя изпълва сърцето ми, тялото ми, ума ми, съзнанието ми и цялото ми същество, излъчва се навън във всички посоки и се завръща при мен в по-големи размери. Колкото повече любов използвам и дарявам, толкова повече имам и мога да давам; запасите са безграничнини. Когато използвам любовта се чувствам ДОБРЕ, това е израз на радостта вътре в мен. Обичам себе си и затова си осигурявам удобен дом, който задоволява моите нужди и в който е радост да се живее. Изпълвам неговите стаи с вибрациите на любовта, така че всички, които влизат в тях, включително и аз самият, да почувстват тази любов и да бъдат подхранвани от нея.

Обичам себе си, затова работата ми е такава, че изпитвам истинска радост от нея и тя оползотворява всичките ми творчески възможности и таланти. Работя с хора и за хора, които ме обичат, и доходите ми са добри.

Обичам себе си и затова мисля и се отнасям с любов към всички хора, тъй като зная, че онова, което давам, се връща при мен с увеличени размери. Привличам само любящи хора, защото те отразяват това, което представлявам самият аз.

Обичам себе си и затова прощавам и напълно се освобождавам от миналото и всички досегашни преживявания и съм свободен. 

Обичам себе си, затова обичам всичко в настоящето, преживявам всеки момент като добър и знам, че бъдещето ми е щастливо, радостно и сигурно, защото аз съм любимото дете на Вселената – тя се грижи за мен с любов в този момент и завинаги.
Така да бъде! - Луиз Хей

Консултации и медитации с Калина Митева се провеждат със записване на телефон: 0894692333

Вариантът с онлайн консултирането се запазва за всички желаещи от други градове и места. За записване скайп: syvetnik


събота, 19 май 2012 г.

Приказка за голямото его и истинското щастие

Някога, преди много време, никой не знае точно кога, се родило едно явление. Необяснимо било то. Някои му викали емоция, други характер, трети изобщо не умеели да го окачествят. Никой не го бил виждал, то само се усещало и се чувало, когато говори. Видими били само следите му. Защото, откъдето минело, оставяло недоизказани истини; чувство за малоценност, скрито зад надменност; самонадеяност и безброй грешни избори за важни и не чак толкова важни неща.

Страната, в която се родило това явление, се казвала Еголандия. Затова и местните жители кръстили това необяснимо нещо Его. То идвало при всеки човек, омайвало го с хубави приказки, приятни въпроси и обещания. Питало го дали иска да бъде най-хубав, най-богат, най-можещ, най-имащ и да има толкова много власт и толкова малко скрупули, че да не му пука за никой и нищо. Хората с охота се съгласявали да станат такива, каквито им предлагало Егото да ги направи, защото това било ново за тях и било нещото, за което тайничко мечтаели отдавна. Така Егото влизало в душата на всеки един човек, променяло го както то си знаело и минавало към следващата си жертва. До когото се докоснело Егото, после той ставал надменен, егоцентричен, безцеремонен, алчен, отмъстителен, неприемащ, недоволен, нетолерантен, в доста случаи и зъл. Това се превърнало в нещо като чума в Еголандия. Страната била като прокълната. С всеки изминат ден, хората, променени от Егото, се множали, докато накрая всички станали такива.

Желанията на Егото били егоистични, не алтруистични. То не обичало толерантността, не приемало никой друг, освен себе си, или само този, от когото имало изгода. Само искало, но хич не му се давало. Трупало, трупало материални блага и после ги пазело и стискало, сякаш без тях ще спре да живее. Егото било и агресивно, нападало хората, задето не му били симпатични; присмивало се на недъгавите; мразело слабохарактерните; неприятно му било, като помагало на нуждаещи се без да има кой да види „жеста” му; без публика, то се чувствало недооценено и се потискало. Завиждало на всеки, който имал нещо, което то нямало. Ако то не било най-имащото, най-можещото, най-красивото, най-богатото, най-властващото, най-съблазнителното, най-добре оценяваното и най-най-най от всеки и всичко, то не можело да диша нормално, не можело да живее нормално. Това бил неговият критерий за нормалност и то го следвало неизменно, защото си мислело, че само така може да съществува и да бъде себе си. И колкото повече хора заразявало, толкова по-могъщо и най се чувствало то.

Променило Егото всички хора в Еголндия. Решило обаче, за всеки случай, да се върне още веднъж и да провери дали не е пропуснало някой. И тогава се натъкнало на един старец, когото било забравило да промени. Отишло то при стареца и започнало с обичайните си обещания и въпроси. Попитало го дали иска да бъде най-най от всеки и всичко, дали иска да има толкова много власт и толкова малко скрупули, че да не пука за никой и нищо…и така заизреждало всяко свое предложение егоцентричното Его, като било изцяло сигурно, че старецът с охота ще приеме предложението му като всички други преди това. Старецът изслушал внимателно Егото и със спокойно изражение отвърнал:
– Не, драго ми Его. Аз ще откажа предложението ти. – след което се усмихнал благородно.

При тези думи Егото се намръщило, ядосало се, обзел го неистов гняв и с истерични и надменни викове изкрещяло:
– Как можеш да ми отказваш? За какъв се мислиш? Досега всеки приемаше веднага това, което му предлагах! – не спирало да мърмори и да се ядосва Егото.
Тогава старецът пак се усмихнал и със спокоен, но убедителен глас рекъл:
– Сега се успокой и ме чуй. Ще ти разкажа една история, моята история. След това, което имам да ти казвам, ще решиш кое е по-правилно и по-добро.

С недоверие Егото се съгласило, защото въпреки че било ядосано от отказа на стареца, все пак му било любопитно какво има да му казва. И така, старецът започнал:

– Преди доста години аз бях като теб, исках да съм най от всеки и всичко, не изпитвах съжаление, а само завист и неистово желание за още и още. Стремях се с всички сили и средства към тази моя заветна цел. Накрая я постигнах или поне така си мислех. Докато един ден паднах от своя връх. Загубих позициите си в обществото и никой не ми подаде ръка по пътя ми надолу, защото не го заслужавах. И нямаше как да го заслужавам, тъй като презирах всеки и не помагах на никого без лична изгода. После се разболях – пак нямаше кой да се погрижи и поинтересува от мен, тъй както аз не се вълнувах от никой болен и страдащ. Имах нужда да споделя с някого трагедията си, но нямаше с кого. Заради болните ми амбиции, се оказа, че нямам ни един верен приятел. Почувствах се сам и изоставен. И тогава разбрах колко погрешно съм живял и колко злини съм причинил на себе си и на другите. Оттогава насам разбрах следното, – Егото загледало стареца още по-любопитно и зачакало да чуе какво следва, – Човек е най-щастлив тогава, когато е в хармония със себе си. А за да си в хармония със себе си, драго ми Его, трябва да приемеш всички като равни, да приемеш техните различия, да преоткриеш красотата на хората и да съумееш да благодариш от сърце, че не сме еднакви. Също трябва да разбереш, че любовта, благата дума и добронамереността дори към враговете ти, е най-добрата формула за щастие и успех. Нужно е също да се научиш да даваш обич и разбиране, а не само да изискваш да получаваш. 
Когато сториш всичко това и опиташ да живееш по този начин, ще разбереш, че не нужно да си враждебен и да завиждаш, за да получиш това, което искаш. Ще разбереш, че няма нужда да мразиш хората и да бъдеш егоист, за да постигнеш успех. Ще научиш, че всички мечти и цели са много по-бързо и лесно изпълними с добронамереност и любов към себе си и света, отколкото с омраза и болни амбиции…,– продължавал да обяснява старецът.

Егото го слушало с интерес и усещало, че сякаш чува неща, които винаги е знаело отлично, но някак все са му убягвали. Накрая старецът казал:
– Сега аз имам едно предложение към теб и се надявам, че ще го приемеш.
Егото смръщило вежди, защото не било свикнало да му предлагат нищо, то винаги давало идеите, но този път направило компромис и изслушало стареца. А той казал:
–  Предлагам ти да опиташ за няколко дни да промениш наново всички хора, но така, както ти описах, после опитай и ти да поживееш по този начин. След това ела при мен и ми разкажи.

Егото решило да послуша стареца, въпреки че му било много трудно да се съгласи с чуждо мнение. Започнало един по един да променя всички хора отново, накрая и то се постарало да опита да поживее по начина, който му описал стареца.

Резултатите били невероятни. Всички започнали да си помагат, били толерантни и разбиращи. Нямало омраза помежду им, а желание за приемане на това, което не им харесвало в някого. Поздравите и комплиментите станали част от ежедневието на всеки. Хората започнали да се трудят и работят, всеки в сферата си, като не се вълнували колко продажби има другия, нито колко пари е натрупал. Залагали на собствените си качества и знаели, че има достатъчно за всеки. Еголандия вече била друга. Нямало и помен отпреди. Милосърдието, приемането, доборонамреността и любовта били в основата на цялата промяна. Стремежът на хората да бъдат най във всичко отстъпил място на стремежът им да си помагат взаимно по пътя към целите. Любовта към към себе си, към околните и света изместила завистта и злобата. Еголандия и хората в нея били истински щастливи.

Като видяло Егото колко прекрасно е всичко, осъзнало, че е сбъркало много. Отишло при стареца и започнало:
– Мъдри човече, не зная как да ти се отплатя за прескъпите съвети. Най-накрая осъзнах, че щастието е на една ръка разстояние и успехът е много по-лесен за постигане с тази формула. Къде ми е бил ума?!,– тюхкало се Егото и същевременно подскачало от радост задето открило формулата на истинското щастие… 
Източник: http://opoznaisebesi.blogspot.com

Още интересно за вас:

Консултации и медитации с Калина Митева се провеждат със записване на телефон: 0894692333

Вариантът с онлайн консултирането се запазва за всички желаещи от други градове и места. За записване скайп: syvetnik


петък, 18 май 2012 г.

Кармично число

Кармичното число разкрива с какъв „багаж“ сте дошли на земята, който сте наследили от минал живот и от който ще зависят уроците в настоящия ви живот. В този смисъл нумерологията ви предлага да разберете каква точно карма сте наследили от миналото си и какво ви предстои в настоящето.
Изчисляването на Кармичното число е изключително лесно. От Рожденото си число изваждане 1, а полученото число се редуцира до едноцифрено.
Логиката на това число може да се потърси в психологията на числата. Според древната нумерологична наука единицата е единственото число, което никога не напуска божествената сфера; нейният квадрат се проявява в духовната сфера, а кубът й – във физическия свят, или това е числото, което не само не променя божествената си същност, а служи за общ корен на тези три свята. Ето защо от единицата се ражда всичко останало, а тя самата никога не се променя, но съдържа всички останали числа - тя е единственият творец на числата изобщо. Тя е и Бог, и Дух, и Творец, и Творението. Начало на всички начала. Ако Рожденото ви число е животът ви тук и сега, то Кармичното ви число е животът ви преди него или багажът, с който идвате от предишния си живот.
 
Ето защо от Рожденото ви число, което Душата ви е избрала, за да се появи, се изважда 1. Вашето Рождено число е всичко, което сте си пожелали и с което Бог се е съгласил за този ви живот, за да остане само това, което върви след вас от миналото ви и което е само ваше дело, защото вие не сте си свършили работата, която сами сте си избрали с избора на душата си, а Бог само е приел този ваш избор.
Важно е да знаете, че Рожденото число може да е както едноцифрено, така и двуцифрено, защото отговаря на числата на месеца, докато Кармичното число винаги се редуцира до едноцифрено число от 0 до 9.
Например ако сте родени на 7 юни, то Рожденото ви число е 7, а Кармичното 6 (7-1=6).
В случай, че сте родени на 17 юни, то Рожденото ви число е 17, а Кармичното 7 (17-1=16=1+6=7).

Кармично число 0
Ако след изваждането и редуцирането сте получили 0, то възможно е да сте съвсем млада душа, която идва на земята без минали кармични дългове, или пък такава, която е изчистила голяма част от тях. Настоящият ви живот започва на чисто, т.е. с „чисто досие“. 

Кармично число 1
Уроците на това число изискват да се научите на самостоятелност и независимост. Дори е възможно животът ви да започне със силна чужда зависимост, а урокът ви да изисква сами да се изправите на крака и да продължите. Възможно е също кармата на 1 да ви принуди да живеете сами или дори да постигнете големи успехи, но отново да останете сами. 

Кармично число 2
Уроците на това число изискват да се научите на добри взаимоотношения с другите. Възможно е да сте се възползвали от някой човек в минал живот и да трябва да платите в този, като ви се наложи да се нагърбите с отговорности и грижи за някого, който ще е зависим от вас. Едновременно ще трябва да се научите да проявявате по-малко скептицизъм и да се вслушвате повече в интуицията си.

Кармично число 3
Възможно е да сте имали фриволно поведение, да сте си пропиляли времето и да не сте се отнасяли сериозно към талантите си в минал живот. Вероятно чрез измама или като сте се възползвали от някого сте постигнали успех. Урокът ви в този живот включва да сте сериозни, балансирани и да се научите да носите отговорност.

Кармично число 4
Много е вероятно да сте проявили мързел в миналото, а сега ще трябва да изявите и докажете потенциала си. Ще ви се наложи да работите доста по-усърдно, отколкото много други хора, за да изхранвате прехраната си. Кармичният урок на това число цели да ви научи на упоритост и постоянство, като можете да бъдете възнаградени с големи постижения и богатство, но за целта е нужно да се трудите честно и усилено, без да роптаете и да се оплаквате.

Кармично число 5
Със сигурност сте изпадали в различни зависимости и пристрастявания, били сте разточителни и ексцентрични или сте имали безразборни сексуални връзки в минал живот. Урокът ви в този живот ще ви принуди да работите усилено, да понесете лишения и да се откажете от доста неща, за да вървите напред. Кармата на 5 е в състояние да ви застави да се съобразите с нея дори с цената на сериозни здравословни проблеми, за да се придържате към правилния път, да не се отклонявате и да не проявявате склонността си към разточителство.

Кармично число 6
Възможно е да сте предали или изоставили семейството си или негов член в минал живот. Урокът на това число ще ви застави да издържате сами семейството си или да се грижите за болен негов член. Въпреки кармата, това може да не се окаже по силите ви и вие и в този живот да напуснете семейното гнездо.

Кармично число 7
Със сигурност в миналото не сте отдавали достатъчно внимание на духовния си живот, като сте били твърде силно фокусирани върху материалните неща и печеленето на пари. Поради тази причина може да ви се стори твърде голямо предизвикателство печеленето на пари в настоящето, като е възможно също някакъв здравословен проблем или хронично заболяване да поставят на изпитание вярата ви.

Кармично число 8
Най-вероятно сте злоупотребявали със силата и властта си, за да експлоатирате или оскърбявате другите в името на материалното ви благополучие. Може да ви се наложи в този живот да сте подчинени, като ще трябва да се справяте с по-малко пари, както и да работите доста по-усилено, отколкото другите, за да постигнете целите си.

Кармично число 9
Кармата на 9 показва, че в минал живот не сте се грижили или обичали достатъчно хората. Урокът ви включва да се научите да сте внимателни, състрадателни към проблемите на другите и да им помагате в решаването им. Началото на настоящия ви живот може да е белязано с големи лични очаквания, но успехът ви зависи доколко ще се справите с ролята на учител и филантроп по пътя си.

Още интересно за вас:

Сподели с твоите приятели във Фейсбук.

четвъртък, 10 май 2012 г.

Егото и Душата

Егото е частта от душата, ориентирана към материалния, външния свят. По същество егото е инструмент на душата за нейното проявление като физическо същество във времето и пространството. То придава на съзнанието фокус. Егото придава на съзнанието конкретност, вместо океаничност, придава му качеството „тук и сега”, вместо „навсякъде и винаги”. То превежда вътрешните импулси в конкретна материална форма. Егото е онази част от вас, която като мост осъществява връзката между духовната и физическата ви части.

За душата като нефизическа духовна същност е крайно неестествено да бъде фиксирана във времето и пространството. Душата е независима от всяка материална форма. Когато летите насън, вие се свързвате с тази независима и свободна ваша част. От друга страна, егото ви свързва и фиксира. То ви позволява да действате във физическата реалност. Като такова, егото изпълнява ценна роля, която няма нищо общо с понятията „добро” и „зло”.  Когато действа в балансирани ситуации, то  е неутрален и незаменим инструмент на душата, обитаваща Земята във физическо тяло.

Но когато егото започне да управлява съзнанието на душата, вместо да служи като неин инструмент, тя излиза от равновесие. Когато егото диктува на душата (което е характеристика на съзнанието, основано на егото), то не изпълнява функцията само да превежда вътрешните импулси в материална форма, а започва да контролира и избирателно да потиска тези импулси, т.е. ви представя изопачен образ на реалността. Небалансираното его винаги се стреми към власт и контрол и от тази позиция ще интерпретира всички факти като позитивни или негативни.

Настоятелно препоръчваме в ежедневния живот да изобличавате вашите собствени действия, мотивирани от желание за власт и контрол. Опитайте се да наблюдавате колко често ви се приисква да подчините вещи или хора на вашата воля, дори ако правите това в името на благородни цели. Колко често се чувствате раздразнени, ако нещо не върви според вашите желания? Важно е да осъзнаете, че зад нуждата да контролирате винаги стои страхът да не изгубите контрола. Така че се запитайте: какво рискувате, ако отпуснете контрола, ако освободите нуждата от предвидимост? Кой е най-дълбокия ми страх?
Цената, която плащате за това да държите всичко „под контрол”, е напрегнато и ограничено отношение към живота.

Когато се осмелявате да живеете според вътрешното си вдъхновение и правите само онова, което ви носи радост, това сътворява в живота ви един естествен ред. Чувствате се релаксирани и щастливи и без да изпитвате нуждата да променяте потока на живота. Това означава да живеете без страх – да живеете, изпълнени с доверие към онова, което ще ви поднесе животът. Можете ли да го направите? - Ченълингите на Йешуа, Памела Крибе

Още интересно за вас:

Консултации и медитации с Калина Митева се провеждат със записване на телефон: 0894692333

Вариантът с онлайн консултирането се запазва за всички желаещи от други градове и места. За записване скайп: syvetnik


Шепот на душата

Душата говори с вас в миговете на мълчание. Чувате нейния глас, когато вече не знаете нищо. Често душата започва да говори много ясно едва когато се предавате и хвърляте бялата кърпа на ринга. Когато се предадете и се отчаете, тогава вие се откривате за новото. Тогава освобождавате всичките си очаквания и наистина приемате онова, което е. Отчаянието възниква от силната вяра в онова, което по ваше мнение, би трябвало да се случи в живота ви. Когато реалността не успее да отговори на тези вярвания, вие се разочаровате или дори се отчайвате. Ако се откажете от очакванията и си позволите да се отворите за новото, тогава няма да ви се налага да изпадате в отчаяние, за да можете отново да влезете в контакт с вашата душа. Можете да бъдете притихнал, възприемчив и отворен за онова, което тя ви говори, без да е нужно преди това да преминавате през отчаянието. - Памела Крибе, „Ченълингите на Йешуа“

Още интересно за вас:
- Приемането е разбиране
- Изкуството да вярваш в себе си
Ключове за анализ на ситуации, възникващи в живота

Консултации и медитации с Калина Митева се провеждат със записване на телефон: 0894692333

Вариантът с онлайн консултирането се запазва за всички желаещи от други градове и места. За записване скайп: syvetnik

петък, 4 май 2012 г.

Изборът на чай зависи от характера

Психолозите определят характера на човека по вида на чая, който обикновено предпочитат.

Зелен чай
Най-вероятно сте уравновесен човек. Рядко изпадате в силни емоционални крайности. В качеството на надежден и верен приятел ви приемат много хора. Не ви е безразлично, в какво ще пиете чая – чашка с пукнатина или подложка с нелюбима рисунка играят за вас решаващо роля при избора.
Психолозите препоръчват да възприемате живота малко по-леко, по-весело, по-страстно.

С жасмин
Дисциплината за вас е всичко. Ако решите да нарушите общоприетите правила, то ще имате уважителна причина. И още, за вас е еднакво необходимо да поддържате тялото и душата си кристално чисти. Колегите и познатите ви смятат за недостъпни.
Възползвайте се от времето за чай, като възможност да се настроите за топли отношения с хората, които са редом до вас. Дружбата е също толкова важна, колкото и душевната чистота.

Студен чай (Ice tea)
Вие сте олицетворение на самото достойнство, усъвършенстван модел на сдържаност и самоконтрол. Сред шума и суетата, вие умеете да запазвате непоколебима уравновесеност и абсолютно спокойствие.
Дълго ли можете да удържите тази маска сред кипящите вътрешни страсти, които се опитвате да държите дълбоко в себе си?

Черен, силен, със захар
На вас възлагат отговорните задачи, мисии, които не са по силите на другите. А всичко е защото умеете да убеждавате и същата убедителност очаквате от околните.
Някои ви смятат за прекалено властни и самоуверени.

Черен, силен, без захар
Вие виждате такива дребни детайли, за които околните дори не се и замислят. Вие знаете за такива подробности, за които другите дори не предполагат.
Но много често имате усещането, че плувате срещу течението. Но за това няма какво да се направи, защото сте такива, каквито сте...  Някои ви смятат за прекалено придирчиви.

Черен с мляко
Понякога приемате нещата твърде лековато. Понякога за решението на важни въпроси се отдръпвате като на ластик и реагирате едва
, когато проблема стигне критична точка.

Плодов чай
Защо всичко е толкова сложно? Трябва да се отдадете на повече развлечения, лекомислие, а не само на работа и задачи ...
Признайте, че понякога даже вие се нуждаете от поемане на въздух от житейската суматоха. 
Източник: Козметиката.com

Още интересно за вас:

 Сподели с твоите приятели във Фейсбук.