Лично съветване чрез Астропсихолгическо консултиране.

събота, 29 декември 2012 г.

Пътят е път

Колкото повече се отлага във времето осмислянето и научаването на уроците от живота, идва момент, в който се овладяват по неприятния начин... Затова желая на всички - живейте будно и осъзнато. Освободете се от ограничени мисловни модели, от чувства на негодувание, вина, страх, тъга и от потребността да критикувате, осъждате и контролирате. 

Пътят е път, но за всеки стъпките са различни, предвид етапа на осъзнаване, на който е в момента. Приемайте себе си и другите такива каквито са – това е стъпка към смирението и път към духовното израстване.

Още интересно за вас:

Консултации и медитации с Калина Митева се провеждат със записване на телефон: 0894692333

Вариантът с онлайн консултирането се запазва за всички желаещи от други градове и места. За записване скайп: syvetnik



четвъртък, 27 декември 2012 г.

Отговорът е в нас

Когато ви предстои да вземете решение, най-доброто, което можете да направите за себе си е, да спрете, да се успокоите и да забравите кой какво ви е говорил, колко сте чели и учили и какво знаете... Поглеждайки в себе си, отговорът е там, вътре! Позволете му да се прояви!

Това го споделям, защото ако се ръководех от нещо друго до преди една година - нямаше да има издаване на книга. Ако се върна още по-назад във времето и ако слушах определенията на хората за правилно и грешно и за може и не може - още щях да съм на едно място, където перспективата за реализация е сведена до минимум.

Има и още много примери, но това, което ми помага и ме води е, че не се съревновавам с никой и не желая да повтарям нечии чужди стъпки. Все си мислех, че всички са го разбрали (защото често го споменавам) и пак срещам хора, които ме питат защо не им "вървят" нещата, нали правят същото както някой, който има успех в това...
 

Отговарям им, че чуждата мъдрост и успех няма да станат наши, дори и дословно да прекопираме и повтаряме думите и стъпките на някой друг.

Още интересно за вас:
С лекота по пътя 
Казал-рекал 
Споделено

Консултации и медитации с Калина Митева се провеждат със записване на телефон: 0894692333

Вариантът с онлайн консултирането се запазва за всички желаещи от други градове и места. За записване скайп: syvetnik








С лекота по пътя

Калина Митева
За човек пожелал промяната и поел по пътя - осъзнато и със сърце, няма трудности - има ситуации и уроци, от който се учи и приемайки ги и овладявайки - преминава на следващ етап.

Да оформим и затвърдим такива мисловни модели: 

- "Постигам всичко с лекота." 
- "Моят свят се грижи за мен.
- "Всичко в живота ми е наред, в безопасност съм."

Да изчистим словото си и да говорим какво харесваме и желаем, за да го привлечем и получим!

Още интересно за вас:
Да "слушаме" с душа 
Споделено 
Послание

Консултации и медитации с Калина Митева се провеждат със записване на телефон: 0894692333

Вариантът с онлайн консултирането се запазва за всички желаещи от други градове и места. За записване скайп: syvetnik




вторник, 25 декември 2012 г.

Седемте основни огледала на есеите

Съществуват седем основни огледала за изграждане на сакрални взаимоотношения и те са основани на учението на есеите и са ни представени от Джеймс Джилиънд. Тъй като живеем в свят, изграден върху закона на привличането, всичко, което мислим или казваме, ще привлече или онова, което искаме, или онова, което отричаме. Това е така заради енергията, която постоянно излъчваме към вселената. Затова знаем, че поемането на пълната лична отговорност за всичко, което някога сме направили, казали или помислили в този живот или в някой друг, е първото фундаментално качество за създаването на едно сакрално взаимоотношение. А възприемането на всичко като огледало, което само отразява части от самите нас, е следващата фундаментална идея.

Първото огледало отразява това, което сме ние самите. Нещо, което правим, в което грешим или с което нараняваме някого.
Второто огледало отразява онова, което осъждаме. Това е нещо, от което сме били наранени или нещо, в което обвиняваме някого. Или пък, което сме извършили в миналото, и не сме си простили. Добре е да знаем, че когато осъждаме някой друг с емоционален заряд, е много вероятно да осъждаме самите себе си.
Третото огледало отразява нещо, което сме изгубили, което сме дали или което ни е било взето. Когато видим нещо, което обичаме в някой друг, то обикновено е нещо изгубено, отдадено или което ни е било откраднато в живота. Всяко взаимоотношение е със себе си и често се опитваме да си върнем онова, което сме изгубили, дали или ни е било взето като деца. Всичко това може да бъде поправено вътре в самите нас.
Четвъртото огледало отразява нашата най-незабравима любов. Тя може да бъде определен начин на живот, загуба или недоизживяно взаимоотношение. Често това е предишен живот, в който след някакво преживяване сме си направили грешен извод. И той се пресъздава отново и отново, докато се впише в душата ни като мъдрост.
Петото огледало отразява бащата и майката. Казват, че встъпваме в брак с баща си или с майка си. Също така често ставаме като тях, повтаряйки добрите и не толкова добрите модели на поведение, които сме усвоили като деца. Родителите ни са като богове за нас, докато сме малки, и затова ще прехвърляме върху партньорите си някои аспекти от отношенията ни с тях. Изборът на партньор нерядко е основан на взаимоотношенията ни с нашите бащи и майки.
Шестото огледало отразява търсенето на тъмнината или това, което е известно като тъмната нощ на душата. Това се случва, когато се срещаме с най-големите предизвикателства, с най-големите ни страхове и събираме средства, така че да се изправим пред тях и да ги разрешим. Най-важното, което трябва да запомним е, че душата ни дава тези възможности, за да израстваме и да се развиваме и, че не сме жертви.
Седмото огледало отразява начина, по който възприемаме себе си. Другите ще се държат с нас точно така, както ние се държим с нас самите и както се възприемаме. Ако не се уважаваме достатъчно и смятаме, че не заслужаваме да получим любов или ако не виждаме красотата си, другите ще отразяват това и няма да ни оценяват или да забелязват красотата ни. Ако сме жестоки и студени към останалите хора е много вероятно и те да се отнасят с нас така. Важно е да се научим как да бъдем състрадателни към себе си и да се обичаме и да се приемем такива, каквито сме без да се осъждаме. Запомнете, че единствената причина който и да е да има власт над нас е, че той има нещо, което ние искаме. Може би това нещо, независимо дали е любов, радост или връзка с Висшата сила е възможно да бъде намерено в самите нас.

Тези седем огледала са просто насоки, които можем да използваме, за да определим докъде сме стигнали в израстването и себеосъзнаването си. Създаването на взаимоотношения изисква да се справим с бъркотията в нас, да излекуваме раните, които ни пречат да имаме онова, които искаме, и да си върнем обратно силата там, където сме я дали доброволно или против волята си.
Превод: Весела Иванова

Още интересно за вас:

Консултации и медитации с Калина Митева се провеждат със записване на телефон: 0894692333

Вариантът с онлайн консултирането се запазва за всички желаещи от други градове и места. За записване скайп: syvetnik


събота, 22 декември 2012 г.

Квантова синхронизация

Идеята за Нищо, заедно с изпитването на Нищо, има най-забележителен ефект върху нас. То премахва страданието. Точно така. Нищо изличава мъката, несгодите, нещастието. Балансира всяка дисхармония и освежава еднакво и тялото, и ума. То е истински вълшебен куршум, прицелен във всяка болест и лудост на човечеството. И го прави без никакво усилие, елиминирайки нуждата от борба и напрежение. Дреха, която приляга на всички. И когато егото тръгне да търси удовлетворение в нова връзка или нова кола, най-добре е да вземе със себе си Нищо или инак ще получи нещо, което не иска: страдание. 

Откачена работа, нали? Мислим си, че трябва да се наобиколим с колкото може повече неща като богатство и приятели, за да се чувстваме пълноценни. Но, както всички знаем, каквото може да се спечели, може и да се изгуби. Всички познаваме хора, изгубили цялото си състояние и приятели, за които дотогава са смятали, че цял живот ще са им верни. Не загубата причинява страданието, а страхът от загубата и копнежът по възвръщането на загубеното. 

Нещата и хората не са проблемът. Умствената привързаност към тях създава страданието. Умът се привързва към неща, защото не знае цената на Нищо. Ако имаш Нищо, нямаш нищо за губене. Последното твърдение едва ли се нуждае от обяснение. Нека го разгледаме във връзка със спокойствието. Когато сме спокойни, не страдаме, нали? Спокойствието и страхът не могат да съществуват едновременно. Спокойният ум е несъвместим със страданието – това са две диаметрално противоположни неща. Спокойствието не предизвиква страх и страдание; то просто не им позволява да съществуват в тази атмосфера. Спокойствието е ялова почва за страха. Може да ни се отрази добре да разберем малко повече за спокойствието, ако изобщо искаме да овладеем страданието. 

Какво е спокойствие? Ако го разглеждаме, малко или много, като умствена дейност, бихме казали, че спокойствието е по-малко движение, нали така? Когато си в мир със себе си, умът ти е спокоен, нали? Едно е да съзерцаваш залеза, седнал на някой дънер в гората, друго е да се препираш с шефа си. Дори и когато тялото ти е активно, умът ти може да бъде спокоен. Бегачите на дълги разстояния често говорят за вътрешен мир, дори когато тялото им работи изключително усърдно. Въпросът е, че истинският мир означава спокоен ум, независимо какво прави тялото. Затова можем да кажем, че колкото по-малко умствена дейност има, толкова по-голям е вътрешният мир. Ако това е така, можем също да кажем, че пълната липса на дейност означава абсолютен мир. Дейността е енергия и не-дейността е не-енергия. Не-енергията е Нищо. Следователно Нищо е абсолютен мир. Хитро, а?
Егото винаги търси да прибави нещо, за да обогати съществуването си. То мисли, че по-добро образование, по-добро здраве или повече пари ще му донесат спокойствие и ще го освободят от тревогите. Проблемът е, че прибавянето на тези неща е прибавяне на енергия, а прибавянето на енергия, както вече знаем, е обратното на вътрешния мир. Това е много важен момент. Ако намирането на мир беше математически процес, той щеше да включва изваждане, а не прибавяне. Помисли за момент за изваждането на някои неща от живота си. Не се ли чувстваш поне малко по-спокоен, като си помислиш, че не трябва да ходиш на работа или дори на почивка? Дори и добро преживяване като почивката може да ти докара стрес. Колко пъти си се връщал от почивка и си почувствал, че ей сега вече можеш малко да си починеш? Но ето ги и добрите новини. Открил си начин да запазиш активния си живот и въпреки това умът ти да е спокоен – също като бегача, чието тяло е активно, но умът му е в покой. Ще трябва малко да се поупражняваш, но резултатите са незабавни и вдъхновяващи. Веднъж научил простия процес на Квантовата синхронизация (КС), ще можеш без усилие да изцеляваш себе си и приятелите си от очевидната дисхармония в ежедневния живот.

Математически процесът КС работи чрез изваждане. Той предлага на ума ти все по-малко и по-малко и по-малко, докато остане Нищо. Тогава – и това е най-хубавата част – той държи ума ти на това най-деликатно ниво на съзиданието, където вътрешният ти „Аз“ живее, като същевременно му позволява леко да отплува обратно към суетнята на живота. Ти наистина ще си стъпил в два свята и едновременно ще черпиш жизнени сокове и от двата. Това е ключът ти към покоите на вътрешния мир и елиминиране на страданието. Виждаш ли колко е просто? 

Веднъж научил този двустъпков процес, ще можеш да създаваш мир и хармония, където и да отидеш, каквото и да правиш. Ще можеш да подобряваш взаимоотношенията си с хората, както и душевното и физическо здраве, финансово състояние, спортно представяне и духовни занимания; ще можеш дори да помагаш на другите да правят същото. А това не е ли невероятно? Просто като правиш Нищо, ти задействаш целебни вълни на промяна, трептящи не само в собствения ти живот, но в цялото творение. Започваш ли да виждаш силата и потенциала на този не само неизискващ усилие, но и най-невинен процес? - "Чудото на квантовия живот" Франк Кинслоу

Още интересно за вас:

Консултации и медитации с Калина Митева се провеждат със записване на телефон: 0894692333

Вариантът с онлайн консултирането се запазва за всички желаещи от други градове и места. За записване скайп: syvetnik





сряда, 19 декември 2012 г.

За хармония и вътрешен мир

By Калина Митева
Имам един израз: "казал-рекъл", който употребявам, когато ме занимават с махленски приказки, защото не се интересувам кой за кого какво е казал и рекъл. И знаете ли защо - защото имам нагласата, че всичко, което искам да знам ми се разкрива (от Луиз Хей), та затова нямам нужда да ме занимават с преводи и преразкази от и за трето лице.

Научила съм се да "виждам" енергията на думите и да усещам намеренията зад тях - зад привидно мили думи да прозра фалша и обратното - зад по-остри и леко неудобни, да усетя чистата душа. Та затова казвам - важно е какво мислим и говорим, но е по-важно какви подбуди стоят зад думите и точно те ни се пишат на сметката, а не това, което ние представяме пред другите, често опитвайки се да ги заблудим за същинските си намерения.

Но каквото и да е, нека бъдем добронамерени в изказа си и да изразяваме ясно същинските си мисли и чувства - хората са го казали отдавна: единство между мисли, думи и дела - така се постига хармония и вътрешен мир. Другото е неблаготворно, който не вярва - да опита и ще се убеди.

Още интересно за вас:
Личен избор 
Послание 
Защо бързаме

Консултации и медитации с Калина Митева се провеждат със записване на телефон: 0894692333

Вариантът с онлайн консултирането се запазва за всички желаещи от други градове и места. За записване скайп: syvetnik



сряда, 12 декември 2012 г.

Животът - сценарист и режисьор

Замисляли сте се как се получава така, че има все повече и повече информация за духовното израстване, личностна промяна, психология, нови енергии и всичко там, което е актуално в момента и запълва ежедневните разговори на мнозина, а повечето хора са по-често объркани, отколкото да имат яснота и търсят и чакат нещо и някой да им поднесе всичко като с магическа пръчка.

Нали ако става само с четене, приказки и коментиране до сега всички ще сме богати, стройни и вечно млади и в някое друго измерение. Дори няма да споменавам, че приказките и коментарите се превърнаха в словесна демонстрация на кой колко знае и е чел, а е и излишно да казвам, че това си е хранене на егото.

Та какво искам да кажа? Усещам колко много хора се чувстват "изгубени" в информацията и как готовите отговори и общите рецепти по-скоро ги объркват повече. Получава се един порочен кръг, от който знаете ли как се излиза - като започнем да мислим самостоятелно и така откриваме това, което действа и работи за нас.

Усмихвам се на тези си мисли и продължавам напред, защото знам, че Вселената си знае си работата и винаги нарежда всичко в божествен и съвършен ред и то с такава лекота, защото от Животът по-добър сценарист и режисьор няма - но всеки е добре да се убеди сам в това и тогава ще спре да се мъчи за "Оскар" - а просто да живее и благодари, че има възможността да е тук, да прояви своята същност и изпълни мисията си.


Още интересно за вас:

- Консултации - инфо и същност
- Програма "Вътрешна хармония"
- Услуги и цени

Консултации и индивидуални сесии с Калина Митева се провеждат в София, със записване на 0884886163. 

Вариантът с онлайн консултирането се запазва за всички желаещи от други държави и градове. 





четвъртък, 6 декември 2012 г.

Вселената помага

Бързат! Всички много бързат! Искат това, което са намислили и са си пожелали да стане веднага, без да осъзнават, че бързането е нетърпение, нетърпението е съмнение и съмнението е недоверие в жизнения процес. И при излъчени такива вибрации (ниски) на желанието, няма как да се случи нещо различно. 

Бързайки, ние все едно не искаме да извървим целия път към постигането на желаното. А преки пътища за постигане на намерението няма. Пътят е път и за да стигнем до целта е нужно време. Отделно, че и с нетърпението си засилваме излишния потенциал на намерението и придаваме излишна важност на нещата, което говори за отчаяно искане, а мисълта за нещо, придружена с енергията на липсата (защото често мислейки за нещо, което искаме да имаме или постигнем, излъчваме точно мисли на липса и недоимък, вместо вибрации на радост и вяра, че то "идва" към нас) ни дава още повече от същото... 

А колко е хубаво да сме спокойни, вярвайки, че Вселената винаги нарежда всичко така, както е най-добре за нас и за всички около нас.

Още интересно за вас:

Консултации и медитации с Калина Митева се провеждат със записване на телефон: 0884886163

Вариантът с онлайн консултирането се запазва за всички желаещи от други градове и места. 






Животът си знае работата

By Калина Митева
Приказките на дребно (разбирайте празните приказки), мисленето на дребно (разбирайте да не виждаме по-далеч от носа си) и хитруването на дребно (разбирайте все да се опитваме да се надлъгваме) водят ли до нещо и до какво, а то градивно ли е за нас и другите около нас?

Няма лошо - всеки е такъв, какъвто е! По-скоро въпросът е: този начин на живот прави ли ме да се чувствам добре и щом е "да" какво ми
носи това - полза за ден-два или съзидателност за дълъг период. Защото ако е за момента и дори за ден-два, е по-скоро нещо, от което няма смисъл... А като е без смисъл като цяло и не ни е донесло щастие до сега - хайде да правим нещата така, че да се усещаме удовлетворени и пълноценни.

Та можем да познаваме и разбираме другите след като сме опознали и разбрали първо себе си. Иначе изниква противоречието - не познаваме себе си, а "знаем" всичко за всички. Има го и другия момент: много сме компетентни и разбирачи, а не схващаме истинската същност на нещата или хората - пак разминаване...

Та така си обяснявам кой какъв е, и защо такъв е, и разбирам, че всички си заслужаваме съдбата - да не бързаме да си мислим за "недоброто заслужаване" и да се засягаме лично, а да вложим мисъл с душа, за да проумеем събитията, които ни се случват - само така пускаме в действие разширения поглед върху живота и разбираме и нареждаме парчетата, точките и пъзела на нашето съществуване.

И ако ме питате кое е това, което ни извежда на следващ етап в израстването - веднага отговарям: осъзнатост. Защото, когато живеем осъзнато, то и изборите и решенията са ни такива, а щом са такива, то и ситуациите, които привличаме, са благотворни за нас. И да знаем, че в живота има и хубаво и не хубаво и никой не ни е обещавал само щастие и радост, но ние можем да си ги подсигурим точно чрез познаване на себе си и поемане на отговорност за това, което сме, което е път към осъзнатостта.

И нещо за недоволните от живота: колко години живяхме по начин, който явно ни доведе до сегашното положение, та искаме и очакваме сега, за кратко време да променим нещата в своя полза? Вътрешната промяна, за да доведе до външни прояви и резултати, често продължава години, за което е нужно постоянство и упоритост. Може да добавите и друго, каквото се сетите - търпение и смирение, но така или иначе са все качества, които е добре да развием в себе си и да затвърждаваме ден след ден.

Послание, което знам, че стига да всеки, които има подобни въпроси сега и е в отговор на нечии питания, макар и неотправени все още към мен. Както обичам да казвам - щом е полезно за нас - да благодарим, а щом не ни касае - да отминем, защото животът си знае работата - да му се доверим и оставим да ни учи.

Още интересно за вас:


Консултации "ДА ПОГЛЕДНЕМ В СЕБЕ СИ" с Калина Митева се провеждат на адрес: пл. "Славейков" 11,  със  записване на тел: 0898876919. 

Вариантът с онлайн консултирането се запазва за всички желаещи от други градове и места. За записване скайп: syvetnik


понеделник, 3 декември 2012 г.

Път и пътеки

By Калина Митева
От много четене, приказки и очакване нещо да се случи, забравяме да се радваме на живота, такъв какъвто е. Все пак живеем Сега и ежедневните и непрестанни приказки за нещо, което предстои, ни отнемат може би точно това - да се огледаме и видим красотата на днешния ден и лицата на другите хора, да чуем звуците на природата и това, което ни казват и ни питат близките!

Та
ка или иначе Вселената си знае работата и все си мисля, че и с нас и без нас нещата се случват... Можем да бъдем по-добри и към себе си, и един към друг - това е единственият начин да помогнем на света и дадем своя принос като част от цялото.

Казвам това, за да не залитате в заблуждения и да си мислите, че ако не медитирате по осем час на ден, не слушате всякакви божествени мелодии и изпадате в мантруване ежеминутно, за вас няма да се случи нещо добро. Доброто е за всички, както и всичко друго! Не правете нищо, само защото така трябва и си мислите, че би ви доближило до някого и издигнало в незнайно чии очи... Тези, които са си научили уроците, не са на Земята. Всички сме тук и се учим и всеки е на своята пътечка и етап в живота.

Единствените хубави неща, които може да направите за себе си са да спрете цигарите, алкохола, всякакви подпомагащи вещества и медикаменти, изкуствени храни и напитки, и да си преразгледате начина и на хранене, и на живот. Да правите това, от което се чувствате добре и ви носи радост - така генерирате чувството на любов и благодарност, което ви води и привлича хубавите събития в живота.

Това е пътят, а другото са пътечки и би могло да са ни част от живота, но ако ние пожелаем, а не защото ни се казва, че това ще ни отведе някъде напред и ще ни изстреля в някое друго измерение, например.

Още интересно за вас:


Консултации и медитации с Калина Митева се провеждат със записване на телефон: 0894692333

Вариантът с онлайн консултирането се запазва за всички желаещи от други градове и места. За записване скайп: syvetnik









неделя, 2 декември 2012 г.

Щом не се помества, значи му е добре

By Калина Митева
По-трудно се оказа да си разбиращ, приемащ, любящ и осъзнат. Защо ли? Защото се изисква лично усилие и напускане на зоната на комфорт. Също като в притчата за кучето, дето лежало на дъска в двора, на която имало пирон, който му убивал. Като запитали стопаните му: защо не направите нещо, не виждате ли, че кучето вие, защото пирона го боде, те отговорили: щом не се помества, значи му е добре...

Т
а в тази ситуация са много хора - оплакват се, хленчат, недоволстват, търсят някой, за да му "повият", но няма да направят нищо, за да променят положението, а дори чакат някой друг вместо тях да завърти магическото копче и хоп - те да са добре.


Само, че изненада! Някой щом знае и има умения за преодоляване на ситуации, ги използва първо за себе си и второ - не и преди да са го помолили. Което пък не означава, че всеки път ще се втурва да "вади пирони", защото така лишава другия човек от овладяването на урока и "убодения" все ще попада в такава ситуация, докато я отработи и не се справи сам.

Така че, когато се случи пак нещо, с което не сме съгласни и дори смятаме, че не го заслужаваме, преди да недоволстваме от всичко и всички, нека за начало да се запитаме следното: Какво мога да разбера за мен от тази случка? Щом нищо не е случайно и за да се случва - значи има защо - какво е посланието за мен и какво има да овладявам още по пътя?

Още интересно за вас:

Консултации и медитации с Калина Митева се провеждат със записване на телефон: 0884886163

Вариантът с онлайн консултирането се запазва за всички желаещи от други градове и места.