Лично съветване чрез Астропсихолгическо консултиране.

понеделник, 14 януари 2013 г.

Тест

Докато кучето е най-добрият приятел на човека, то котката е най-добрият приятел на самата себе си. Котката може да бъде обичана или ненавиждана - но това животно е толкова отдавна до човека, че може да се каже - котката ще живее в нашия дом винаги. И въпреки че котките не носят никаква полза, тяхното надменно равнодушие, чувство за собствено достойнство и пълна непроницаемост им отреждат стабилно място в света на хората. Всеки човек възприема котката по свой собствен начин. Кой от изброените изрази отговаря най-добре на вашата представа за тези животни.

1.Котките обичат да се пекат на слънце.
2.Котките са загадъчни и тайнствени животни.
3.Котките са, за да ги галиш и гушкаш.
4.Котките не са привързани към стопанина си.

Отговорите:
В психологията на Юнг котката е въплъщение на женското начало – душата, или вашето истинско Аз. В отговора, който сте дали, най-добре се отразяват положителните и отрицателните аспекти на вашата собствена истинска същност.

1. Котките обичат да се пекат на слънце.
Като описвате не самата котка, а по-скоро любимото й занимание, вие демонстрирате разбиране за това, че всички същества имат право да се държат в своята естествена среда, както решат. Това означава, че вие лесно намирате общ език с всеки човек и хората почти винаги се чувстват комфортно до вас. Но по силата на тази необикновена лекота в общуването вие може да направите впечатление на повърхностен и безразличен към околните човек.

2. Котките са загадъчни и тайнствени животни.
Вие инстинктивно сте дали на котката индивидуална характеристика, сякаш тя е почти човек. Характеристиките, които сте приписали на котката и които са ви привлекли, всъщност притежавате и вие самите. Вашето истинско Аз е калейдоскоп от постоянно сменящи се и самообновяващи се картини. Вие сте вечна и безкрайна тайна, която той постоянно трябва да бъде разгадавана.

3. Котките са, за да ги галиш и гушкаш.
Вие възприемате котката като физически обект, чиято ценност се определя основно от неговата утилитарност. На вас ви се струва, че светът е създаден, за да се грижи за вас и да ви доставя удоволствие. Подобен поглед върху нещата може да се прояви или под формата на спокойна самоувереност или просто като изключителен егоцентризъм.

4. Котките не са привързани към стопанина си.
Вие разглеждате котката през призмата на социалните отношения. Това показва, че отделяте особено внимание на ролята на индивида в обществото (или вън от него). Фактът, че сте определили котката като лош другар, говори за емоционалната окраска на вашия отговор: Най-вероятно в момента се чувствате самотни и пренебрегнати.
По-принцип предпочитате да се самоизразявате в емоционалния и обществения живот, затова правите впечатление на отзивчив и добър човек, който проявява искрена грижа за хората. Но това качество ви прави излишно чувствителни и склонни към мелодраматичност в случаите, когато давате прекомерна воля на чувствата си.

Още интересно за вас:
Тест 

Консултации и медитации с Калина Митева се провеждат със записване на телефон: 0894692333

Вариантът с онлайн консултирането се запазва за всички желаещи от други градове и места. За записване скайп: syvetnik







Няма коментари:

Публикуване на коментар