Лично съветване чрез Астропсихолгическо консултиране.

понеделник, 11 ноември 2013 г.

Ефективно

От доста време вече работя с моите клиенти с медитацията за привличане на любов и получавам обратна връзка за ефикасността й.

Има най-различни случаи и това, което наблюдавам, че е успешна, когато за начало е приложена седем дни последователно, а след това се продължи поддържащо веднъж седмично за 3-4 месеца, като едновременно с това се работи с утвърждаващи мисловни модели и се правят енергийни упражнения.

Така се работи на всички нива - дух, душа и тяло и мога смело да заявя, че това е успешната формула за постигане на всичко желано.

Изводът е, че проявеното постоянство в това, което сме започнали дава резултати и че няма невъзможни неща.

Консултации и медитации с Калина Митева се провеждат със записване на телефон: 0894692333

Вариантът с онлайн консултирането се запазва за всички желаещи от други градове и места. За записване скайп: syvetnik














понеделник, 4 ноември 2013 г.

Полезно по пътя

От обратната връзка в писмата си към мен ме питате за лесни начини за медитации. Сега ви представям две техники, които бихте могли да ползвате като минути за себе си, както ги наричам.
 
Намерете тихо място, където никой няма да ви безпокои. Отделете време, когато не сте ангажирани с работа или семейни задължения.  

Седнете спокойно на пода в удобна поза /по-турски или в някоя йогийска поза/ или на стол с права облекалка - и в двата случая гръбначният стълб трябва да бъде изправен. Затворете очи.  

Вдишвайте и издишвайте както обикновено, но постепенно насочвайте съзнанието си към процеса на дишане. Не се опитвайте да го контролирате или променяте. Просто се съсредоточете върху влизането и излизането на въздуха.  

Ако забележите, че дишането ви се ускорява или забавя и дори спира за миг - просто наблюдавайте това. Не се съпротивлявайте и не го поощрявайте. Оставете го така. Аналогично, ако съзнанието ви се зарее нанякъде или нещо ви разсее, не се съпротивлявайте. Просто го оставете постепенно и от само себе си да се върне отново към дишането.  

Изпълнявайте дихателната медитация в продължение на петнайсет минути. Дайте си няколко минути за излизане от медитацията, като все още седите със затворени очи. След това ги отворете и се заемете с обичайната си дейност."
 
При започването на това упражнение бройте от 10 до 1 или от 5 до 1 - всеки както се чувства най-добре. А начина за излизане е: Сега ще преброя от едно до пет и се събуждам будн/а, в отлично здраве и все по-добре от преди". 

Колко минути да сте в това състояние? Нормално е това да между 10 и 20, а даже се твърди, че на колкото сте години толкова да са минутите ви за медитация :) 

Бих ви препоръчала да започнете с по няколко минути - 2 -3 до 5 - правете всичко това по усещане и колкото на вас ви е добре, а не задължително по 15 мин. защото някъде така е пишело и някой е казал, че толкова са ви необходими... 

Какво ви е нужно и кое е добро за Вас определяте Вие, а от ден на ден сами ще пожелаете да увеличите минутите за упражнения, които чувствате, че имат благотворни ефект. 
 
Ето и още една техника:
1. Седнете удобно, затворете очи и направете три дълбоки вдишвания и издишвания.   
2. Представете си някои спокойни гледки.   
3. Задълбочете релаксацията, като броите обратно от 10 до 1. 
4. Представете си проблемната ситуация, която искате да помогнете да се поправи, като мислената картина е тъмна и унила.  
5. Представете си ситуацията поправена, като мислената картина бъде обляна в светлина.   
6. Отворете очи, кажете си “напълно съм буден”. Почувствайте се добре от това, че представата за решението вече действа

Пожелавам постоянство и увереност при следването, прилагането и извършване на вътрешната работа по пътя към собственото си развитие.

Още интересно за вас:

Консултации и медитации с Калина Митева се провеждат със записване на телефон: 0894692333

Вариантът с онлайн консултирането се запазва за всички желаещи от други градове и места. За записване скайп: syvetnik