Лично съветване чрез Астропсихолгическо консултиране.

четвъртък, 22 октомври 2015 г.

Хората-самосвали

Всички хора вървят по своя път. Едни леко и плавно, други трудно и тромаво. Тези първите са хора приятни за компания и съжителство.Те са хора, които като са покрай теб, се чувстваш прекрасно, и сякаш всичко се нарежда по магичен и неусетен начин. За тези, които са от втората група, ще си поговорим. Хора, които с присъствието си създават атмосфера на нещо, което е всичко друго, но не и приятно усещане, а по скоро дискомфорт. Гледаш ги хора, като хора, а сякаш нямат нищо човешко в себе си. Поради това ще ги нарека хората – самосвали. 
Да, има такива хора! Те са навсякъде около нас, за да вършат своята „работа“. Да разтоварват товара, който носят. Когато този товар е разтоварен на определените за това места (психолози, психиатри, социални работници), това е в реда на нещата. Но като този товар често и редовно се разтоварва пред близки и не толкова близки хора, в ежедневно общуване, тогава има има проблем.
Точно затова ги наричам хора-самосвали. По какво ще ги познаете? Те имат няколко отличителни черти:

– Винаги имат проблеми, за които започват да говорят веднага.
– „Споделянето“ им се състои от оплакване и обвинения, насочени само и единствено към другите хора.
– те винаги са в сценария на „горкия аз“, който най-кратко е следния: пасивна драма, когато човек не се бори направо за придобиване на енергия, а по-скоро се стреми да спечели внимание и уважение, като манипулира хората към проява на съчувствие.
– Разговорите не са кратки и по-същество, а винаги дълги и продължителни, в които няма диалог, а само монолог, в който вие сте в ролята на слушател и дори зрител.
– След среща или разговор с хора-самосвали, вие имате неразположение и нежелание за други подобни комуникации.

Тези хора се появяват и стоварват бремето си от психологически и психиатрични проблеми върху другите. Разтоварват душевния и емоционален товар върху вас и си тръгват. Затова са хора-самосвали.
Установите ли, че в обкръжението си имате такива хора-самосвали (хора, които се оплакват от нещо и някой) и ако това е постоянно (патология), преустановете контактите си с тях. Нека си намерят друго място за разтоварване.
Да, те имат нужда от помощ. Имат нужда от специалист и вие няма как да им помогнете, освен да ги насочите към определените за това места – психолози и психиатри.
Вие също така може да изберете и да ги изслушвате ежедневно, и да се опитвате да им давате съвети. Това гарантира вашето всекидневно неразположение и евентуално вие да сте тези, които да потърсят помощ от специалист.
Имате ли в семейната, приятелската или работна среда такива хора? Как постъпвате и как се чувствате от срещите и разговорите с хора-самосвали?
Още интересно за вас:

Консултации и медитации с Калина Митева се провеждат със записване на телефон: 0894692333.

Вариантът с онлайн консултирането се запазва за всички желаещи от други градове и места. За записване скайп: syvetnik