Лично съветване чрез Астропсихолгическо консултиране.

сряда, 6 април 2011 г.

Визитна картичка

Начинът по който трупате излишните килограми, е като визитна картичка за психологическите проблеми, които имате. Ако пълнотата не е свързана с физиологични причини, като ендокринни нарушения например, то тогава всички случаи на затлъстяване могат да се разделят на два типа - равномерно пълнеене и напълняване на отделни части на тялото. Според начина, по които трупате килограми, психолозите могат да разгадаят доста черти от вашия характер и поведение.

Когато килограмите се трупат относително равномерно и навсякъде по тялото, това говори за скрити, подтиснати чувства. В стремежа си да ги заглуши и да притъпи "вкуса" им, човек започва системно да преяжда. Сред тези емоции най-често срещани са гневът или самотата или потребността от любов. Но равномерното напълняване може също така  да издава и тотално недоверие към света. Тогава тялото сякаш се защитава, като облича своеобразни "доспехи" от тлъстини. При жертви на насилие например пълнотата често възниква като защитна реакция.

Напълняването на отделни части на тялото, които се отличават на общия фон и внасят дисхармония в силуета, също сигнализират къде се крие проблем. Излишните килограми по бедрата примерно издават подтисната обида. При жените този тип пълнеене често е свидетелство за сексуални страхове и също е своеобразна защита.

Трупането на килограми в областта на корема говори за напорист характер, за настойчивост в социалните контакти, за умение да се постигат целите, за желание да повишиш своя социален статус, за стремеж към власт. А напълняването в горната част на ръцете издава пасивност в контактите със света, трудности при определянето на границите между правилното и неправилното.

И в заключение ви поднасям утвърждение за промяна на мисловния модел, който е вероятна причина за затлъстяване:
"Закрилян/а съм от Божествената любов. Винаги се намирам в безопасност. Желая да порасна и да поема отговорност за своя живот. Прощавам на другите и сега създавам своя живот такъв какъвто го искам. В безопасност съм."

Консултации и медитации с Калина Митева се провеждат със записване на телефон: 0894692333

Вариантът с онлайн консултирането се запазва за всички желаещи от други градове и места. За записване скайп: syvetnik



Няма коментари:

Публикуване на коментар