Лично съветване чрез Астропсихолгическо консултиране.

понеделник, 13 юни 2011 г.

Всички можем, стига да мислим, че можем!

Изборът, отговорите и начините за справяне със ситуациите, са във вас. Какво значи това ли? Сега ще кажете - не е вярно, в мен няма такива неща...:) Сигурно е така - нужен е нов поглед, нов прочит и нов модел на мислене, защото старите нагласи и убеждения са оформили днешните  ви преживявания!

Няма човек, който да мисли 100% положително 24 часа в денонощието. Няма човек, които да не се сблъсква с трудности и перипетии... Важно е върху какво се съсредоточавате. Това, което се случва сега, е резултат от предишни ваши убеждения. Днешните мисли и думи градят това, което ще се случи утре! Сигурна съм, че имате 101 причини да сте благодарни на живота и само една, която да ви разколебава и обезверява. Превъзмогнете я и се извисете над нея!


Всеки осъзнат човек може да избере как да реагира. Да реагира първосигнално или да осмисли реакцията си. А познавате ли себе си, обичайки се и приемайки се, вие привличате хора и събития, който ви носят същите чувства. Ако често имате случки, носещи негативни емоции е добре да се замислите, че всъщност те са отражение на вашето отношение към самите себе си и са проекция на вас самите... Това означава да поемате отговорност за случващото се. Защото има хора, за които все някой друг е виновен и много въпроси с "ако"... а това мислене не е здравословно...

Следващия път, когато ви се "отдаде" възможност да поставите определения и етикет, по отношение на друг човек, за миг се спрете и си кажете: "Бъди себе си и остави другите да бъдат други". Помислете си, че ако вие живеехте неговия живот и сте на негово място, вероятно бихте имали същите постъпки, действия и думи. Не критикувайте и не заклеймявайте грешките на другите. Има вероятност и вие да изпаднете в такава ситуация. На мен ми се е случвало преди 120 години:) Нещо срещу което съм скачала и дори борила, да ми се случи и на мен... обръщат се нещата и съм от другата страна... Урок от живота!

Нека се освободите от потребността да критикувате. Да знаете, че човек, за да мисли и действа по определен начин, си има причина за това. Причина, която е съвкупност от неговия начин на живот, разбиране, мислене и всички негови преживявания до сега. Освобождавайки се от потребността да обсъждате, да поставяте етикети на хората и постъпките им, вие се научавате да приемате всичко и всички такива, каквито са. Иначе казано, давате свобода на света, не се впускате в излишни спорове, не отричате, не се запъвате... А всяко отричане, не приемане и недоволство ви отдалечава от осъществяването на намеренията и изобилието на Вселената. А освободите ли се от това, се доближавате до смирението - пътят към духовното израстване.

Макар и един човек да ви е засегнал или нещо друго, да се обърнете и да кажете - жив и здрав да е, доверявам се на жизнените процеси и вярвам, че всичко е с благоприятен изход за мен. Таенето на лоши чувства, макар и основателни според вас - не води до добро...
Доверете се и вярвайте в доброто развитие на нещата. Изпитанията не са случайни. Може би има какво да научите и овладеете все още...

Който каквото да говори и прави, ваш е избора как да реагирате. Да се изживявате като жертва и да се приемате за обидени и унижени или да отминете това и продължите напред. Сега ще кажете, че е трудно - може и така да е, затова е нужна промяна в мисленето и работа със себе си, за да се стигне едно друго ниво на съзнание и разни случки няма да ви "докосват"... И ще ви кажа има начин, но е по-лесно да се изживявате като обидени и наранени и да изтъквате как другите носят отговорност за вашите преживявания.

Как да действа при дадени хора положителното мислене като и думите и изразите им са вид неподходящи утвърждения:
- на мен не ви върви
- хич не съм добре
- хората са гадни
- всички ме използват, лъжат и т.н.


Нужна е промяна в мисленето и пренастройка на подсъзнанието, за да се изградят новите нагласи и убеждения. Това става само чрез "работа" със себе си - писане и повтаряне на положителни утвърждения, медитации, поглед към своето аз, овладяване на обичта към себе си, работа с огледалото... Приказките в ежедневието, споделянето на това какво сте чели, гледали и слушали може и  да ви помогнат, но без преминаването и осъзнаването на този процес, който е личен, има някакви резултати, но те са временни... Само за инфо ще ви кажа, че Луиз Хей и до ден днешен не изоставя този път.

Отговорете си сами! Колко време и енергия изразходвате в някакви други неща, различни от градивни и носещи позитивизъм, та да има положителен резултат. И за да ме разберете най-лесно, правя ви сравнение - същото е както с диетите и фитнеса. Знаете всичко за тях, за здравословното хранене, кое е вредно и кое не, колко е полезна физическата активност, но ако не го прилагате, когато имате нужда - няма и как да имат резултат тези ваши "знания". - из книгата "ДА ПОГЛЕДНЕМ В СЕБЕ СИ", може да поръчате онлайн тук

Още интересно за вас:
- Консултативен кабинет
За правилното разчитане на знаците
Прошка


Консултации и медитации с Калина Митева се провеждат със записване на телефон: 0894692333

Вариантът с онлайн консултирането се запазва за всички желаещи от други градове и места. За записване скайп: syvetnik






Няма коментари:

Публикуване на коментар