Лично съветване чрез Астропсихолгическо консултиране.

понеделник, 18 април 2011 г.

Познай себе си, за да познаеш света

В своята забързаност ние забравяме най-великата истина за всичко – истината за това, че източникът на всички проблеми следва да се търси вътре в човешкия ум. По този начин, наред с разбирането за външния свят крайно необходимо е да се познае и вътрешният свят.

Веднъж организирали презентация на нов суперкомпютър. След тържествената част на участниците казали, че те могат да зададат на суперкомпютъра какъвто и да е въпрос и той за секунди ще даде отговор. Хората се стремили да му зададат най-сложните въпроси, свързани с науката, историята, географията и така нататък. След поредния въпрос обаче върху екрана тутакси се появявал верният отговор. И тогава едно дете излязло напред и попитало суперкомпютъра: “Привет, суперкомпютър! Как се чувстваш днес?” Но този път отговор не последвал, екранът си останал празен. Компютърът могъл да отговаря на въпроси за всичко, но не е могъл да отговори за самия себе си.
Повечето от нас живеят в подобно състояние, сходно с това на компютъра.
Когато нашият телефон не работи, ние се обръщаме в телефонната компания, за да се възстанови неговата работоспособност; когато Интернетът не работи, компютърният специалист поправя възникналата неизправност. По подобен начин духовността е средство, с помощта на което се възстановява нашата вътрешна връзка с божествеността. Науката за духовността предава “дистанционното управление” на нашия мозък в нашите ръце.
Съществуват два типа образование: образование да спечелим средства за живота и образование за самия живот. Когато се учим в колежа, прилагайки усилия, за да станем доктор, адвокат или инженер, тогава това е печелене за живота. Но образованието за живота изисква разбиране за най важните принципи на духовността; то е свързано с придобиването на дълбочинно разбиране за света, нашите умове, нашите емоции и самите нас. Всички ние знаем, че реалната цел на образованието не се заключава в това, да поражда хора, които разбират само езика на машините; главната цел на образованието трябва да бъде осъзнаването на културата на сърцето, култура, основана на духовните ценности. 
Шри Мата Амританандамайи
Още интересно за вас:

Консултации и медитации с Калина Митева се провеждат със записване на телефон: 0894692333

Вариантът с онлайн консултирането се запазва за всички желаещи от други градове и места. За записване скайп: syvetnik





Няма коментари:

Публикуване на коментар