Лично съветване чрез Астропсихолгическо консултиране.

четвъртък, 21 юли 2011 г.

Символично значение за всеки друг знак

Всеки знак от Зодиака има не само собствен характер, но и символично значение за всеки друг знак. Например Дева за Близнаците е нещо съвсем различно от Дева за Стрелеца.

Нормално е, ще си помисли всеки, нали съвместимостта на знаците е различна. Тук обаче ще стане дума не толкова за съвместимостта на зодиакалните знаци, колкото за разположението им в зодиакалния кръг и в крайна сметка какво означава то, в зависимост от това кой дом заемат в персоналния Ви хороскоп, т.е. мястото им спрямо Вашия собствен знак.

Знаците в зодиака са 12 и са подредени в следния ред:
Овен, Телец, Близнаци, Рак, Лъв, Дева, Везни, Скорпион, Стрелец, Козирог, Водолей, Риби. 

Дванадесет са и домовете в хороскопа и всеки от тях отговаря за определена сфера в живота. 
1 дом – личност, саморазвитие
2 дом – таланти, здраве, материални ценности
3 дом – комуникации, съседи, колеги
4 дом – семейство, майка, недвижимо имущество
5 дом – любов, творчество, развлечения
6 дом – дълг, работа, служба
7 дом – партньорство, брак
8 дом – наследство, смърт, секс
9 дом – пътешествия, кръгозор, висше образование
10 дом – кариера, баща, слава
11 дом – приятели, обществени организации
12 дом – психология, тайни, уединение


Нека сега съпоставим зодиакалните знаци и домовете в хороскопа. Можем да направим и асоциация между всеки дом в хороскопа и съответния знак. Например, 1 дом - това е Овен, 2 дом - Телец и т.н.

Да предположим, че сте родени под знака на Рака, след вашия знак следва Лъв, после - Дева и т.н. по познатия ни ред. Ако започнете да броите знаците от вашия знак Рак, който ще бъде първият знак, тогава списъкът ще има следния вид - Рак, Лъв, Дева, Везни, Скорпион, Стрелец, Козирог, Водолей, Риби, Овен, Телец, Близнаци.
 

Сега да съвместим полученият нов списък с домовете в хороскопа.Тогава:  1-и дом - личност, това сте Вие, т.е. Рак.
Лъв - това е 2-я дом - материални ценности;
Дева - 3-и дом - комуникации и т.н.

Ако вашият партньор е роден под знака на Скорпиона, а Вие, както вече предположихме, под знака на Рака, Скорпион за вас ще бъде 5-ят знак след Вашия и за Вас това ще означава "любов, творчество, развлечения". По такъв начин може да се изчисли значението на всеки друг знак от Зодиака, определяйки какво точно символизира той за Вас. Просто поставете своя собствен зодиакален знак под номер 1 и бройте нататък. 

1-ият знак – моят собствен двойник
Това е човек роден под същия знак като вас. Можете да откриете, че имате еднакви вкусове, навици, пристрастия, черти на характера. Вие може както да се обожавате взаимно, намирайки един в друг своя близнак, така и да се ненавиждате, когато във Вашия партньор ви дразнят същите онези недостатъци, които притежавате и Вие. Във всеки случай, задължително ще Ви трябва време, през което да си отдъхвате един от друг, тъй като ще се уморявате твърде много, прекарвайки дълго време с човек, който прилича на самите вас.

2-ият знак – източник на моето благосъстояние
Може да възприемате знака след Вашия като източник на материални ценности. Не е задължително това да са пари. Човекът може да е добър стопанин или да има прекрасен външен вид (тялото също се свързва с 2-ия дом в хороскопа) или да бъде рядко практичен и разумен, което много ви импонира. Колкото по-дълго време сте заедно, толкова повече се привързвате към него, възприемайки го като стабилен гръб, опора.

3-ият знак – този, с който мога да си побъбря
Много вероятно е никога да не възприемете наистина сериозно партньора си, ако той е третият знак. Вие виждате в него приятеля, с когото можете прекрасно да прекарате времето си. Това може да бъде също и Ваш колега или приятел от детинство, с когото общувате понякога. Опитът да превърнете отношенията с такъв партньор в сериозни и ангажиращи може да бъде катастрофален. Ами не е създаден този партньор за стабилност, какво да се прави.

4-ият знак – скъпи мой приятелю
Вие интуитивно възприемате четвъртия знак, започвайки да броите от Вашия знак, като близък, свой. Той Ви допада с нещо, въпреки че не винаги можете да обясните на какво се дължи тази симпатия. С него много лесно установявате доверителни отношения. Връзката ви ще бъде дълга, бракът - стабилен. Само гледайте вашият партньор да не злоупотреби неочаквано със "служебното си положение" . Нанесената ви сърдечна рана ще боли много дълго.

5-ият знак - любов, игра и удоволствие
Вашият партньор ще бъде за Вас човекът, с който ще Ви бъде приятно да се забавлявате и да прекарвате времето си. Винаги ще намирате поводи за развлечения. Любовта ви също ще е на висота - изпълнена със страсти и драматични преживявания. Най-вероятно ще ви обединяват творчески проекти и изкуството. Любовната връзка ще бъде интересна, бракът може да Ви нервира, тъй като партньорът Ви ще поиска твърде голяма свобода за себе си.

6-ият знак – моето чувство за дълг
Отношенията ви ще бъдат продължителни и стабилни, но романтиката ще е недостатъчна. С този партньор ще ви свързват чувство за дълг и общи задължения. В отношенията си с Вас Вашият партньор може да бъде в известна степен пресметлив. Много е възможно да работите заедно с него. Такъв род съвместимост повече подхожда за отношения от типа "началник-подчинен" или за делово сътрудничество, отколкото за любовна връзка.

7-ият знак – моят надежден партньор 
Този човек, макар че е Вашата противоположност, в същото време е и вашето допълнение. Вие и той ще притежавате различни качества, които в крайна сметка ще направят едно цяло. Особено успешно може да бъде деловото сътрудничество. Пазете се да не притискате партньора си и не се опитвайте да му натрапвате своето виждане - той е такъв, какъвто е, и Вие нищо няма да промените. Ако продължавате да упорствате, ще ви се наложи да се разделите.

8-ият знак - моите бурни страсти
В тази двойка любов и ненавист се редуват във времето. Ако вашият партньор е от противоположния пол, може да е налице силно сексуално привличане. Бурните кавги и нежните сдобрявания са гарантирани. В друг случай може да управлявате съвместен капитал, или партньорът Ви може да е Ваш инвеститор. Така или иначе, в този съюз кипят страсти и за Вас е важно да се научите да уважавате взаимно личното си пространство, иначе може не просто да се разделите, а да се разделите като врагове.

9-ият знак - моите хоризонти
Този човек може да Ви учуди, с нещо да ви шокира, да разшири кръгозора Ви. По-вероятно е да сте приятели. С него винаги ще намирате за какво да си поговорите. Но съвсем не е задължително нещата да стигнат по-далеч от приказките. Този партньор може да ви донесе много полезна информация, обаче за любов, както и за продължителни делови отношения той е годен, само ако е стъпил здраво на краката си, т.е. ако е материално осигурен и е намерил своето място в живота.

10-ят знак - светлината над мен
Човекът, който се намира в десетия знак, започвайки да броите от Вашия знак, може да Ви помогне да се ориентирате и откриете своето място в живота. За него приоритет е общественият и социален живот, кариерата, уважението на околните. В отношенията си с Вас той ще проявява отговорност и предпазливост, дълго ще се вглежда във вас. Добре ще върви деловото сътрудничество. Що се отнася до любовните отношения - едва ли ще дочакате от него романтика. Всичко ще бъде сериозно и фундаментално, обаче тогава, когато той сметне за нужно, което всъщност не е зле за семейните отношения.

11-ият знак - моите сбъднати мечти
Човекът, чийто знак е 11-ти, ще бъде за Вас преди всичко сигурен приятел. Всички останали форми на взаимоотношения - делови, любовни е възможно да отидат на заден план. В такива отношения цари демократичност и независимост. Партньорът ви има широк кръг ог познати и ще ви се наложи да се примирите с това. Ако изведнъж ви се прииска да ограничите в нещо Вашия партньор и да му натрапите своето виждане за живота, отношенията много бързо ще изстинат и стигнат до нулата. Въпреки това е възможно да се разделите приятелски.

12-ият знак - моите тайни и загадки
Такъв партньор може да Ви ограничава в нещо, да Ви кара да поемете върху себе си повишени задължения и да проявявате жертвоготовност. Ще Ви бъде трудно да се ориентирате в мечтите и фантазиите на Вашия партньор, тъй като лесно се обърквате в тях. Затова пък той може да Ви помогне да си изясните в дълбочина Вашето собствено подсъзнание. И деловото сътрудничество, и любовните отоншения ще бъдат пълни със странности и мистични съвпадения.
източник: astrostar.ru 


Знайте, че звездите създават подходящи условия, а всеки сам решава дали и как да се възползва от тях.

Още интересно за вас:

Консултации и медитации с Калина Митева се провеждат със записване на телефон: 0894692333

Вариантът с онлайн консултирането се запазва за всички желаещи от други градове и места. За записване скайп: syvetnik



Няма коментари:

Публикуване на коментар