Лично съветване чрез Астропсихолгическо консултиране.

вторник, 26 април 2011 г.

След като правя каквото искам...

Веднъж един зъл магьосник омагьосал група свои пленници и ги накарал да повярват, че искат това, което иска и той. Била силна черна магия. Тя не само не позволявала на никой от омагьосаните да проумее, че се чувства нещастен, но и ги принуждавала да вярват, че нямат друг избор, освен да се чувстват по този начин.
И така, горките мъже и жени работели усърдно за магьосника, макар че често им било нареждано да действат по начин, който противоречал на тяхната същност. Година след година те се наранявали един друг, продължавайки да се трудят несъзнателно под злокобното влияние на жестоката магия. 

И тогава един ден, точно докато изпълнявал поредното злонамерено желание на магьосника, един от пленниците получил изненадващо прозрение. Сполетяло го като мълния. Запитал се защо до сега не си е задавал този простичък въпрос. Ето какво се запитал, докато се мъчел да изпълни възложената му неприятна задача:
 - След като правя каквото искам, защо онова, което правя сега, ми причинява болка?

Нямало как веднага да узнае отговора, но този наглед маловажен въпрос бил началото на огромно чудо, което един ден щяло да му позволи отново да управлява живота си.
След този ден всеки път, когато се чувствал необяснимо нещастен, той си задавал същия въпрос: "След като правя каквото искам, защо онова, което правя сега ми причинява болка?" Не знаел, че всеки път щом кажел това, нанасял съкрушителен удар на злия магьосник. 

Скоро настъпил щастливият ден, когато вече не намирал основателна причина да продължава да си причинява болка. Пълното проумяване сложило край на зловредното влияние върху живота му. Той се измъкнал от това нещастно съществуване и се върнал към свободата си.

Когато страдате, задавайте си винаги въпроса: "Щом правя, каквото искам, защо това, което правя сега, ми причинява болка?" 


Тогава ще престанете да правите онова, което не искате да правите, щом осъзнаете, че действате против себе си.

Много от нещата, които ни правят нещастни, са всъщност желания на другите  ( родители, приятели, съпрузи). И ние, опитвайки се да отговаряме на техните очаквания, вървим против себе си, против истинската си същност и си причиняваме болка. 

Време е да разграничим това, което е наше желание от изискванията на другите, и да престанем да правим неща, които са против нашата природа.

Щом хората до нас ни обичат истински, биха разбрали и приели избора ни да се откажем от страданието, което ни причинява следването на техните изисквания.


Още интересно за вас:
- Визитна картичка

Консултации и медитации с Калина Митева се провеждат със записване на телефон: 0894692333

Вариантът с онлайн консултирането се запазва за всички желаещи от други градове и места. За записване скайп: syvetnik.


Няма коментари:

Публикуване на коментар