Лично съветване чрез Астропсихолгическо консултиране.

събота, 15 януари 2011 г.

Да погледнем в себе си.

"Ако миналото на другия беше ваше минало, ако неговата болка беше ваша болка, ако неговото ниво на съзнание беше ваше, щяхте да мислите и действате точно като него. Когато осъзнаете това, идват прошката, състраданието, покоят." Екхарт Толе   
Ние хората имаме способността да лепваме  етикети на другите, да произнасяме присъди над тях основно от чули - недочули нещо от трети и пети лица. Интересуваме се от слухове и предположения и ни е приятно да "нищим", да "чоплим" истории за другите и да правим заключения. Дали сме се замисляли изобщо какво е преживял човек, в какви ли ситуации е бил поставян, за да реагира и постъпи по определен начин. Не, разбира се! И знаете ли защо? Защото се оказа, че повечето хора не могат да се избавят от навика да критикуват и обсъждат. Сещам се за една индианска поговорка : "Нека не съдя друг човек, докато не извървя един километър в неговите мокасини"?
Чудесно е да отделяме повече време, за да опознаем и приемем първо себе си. Хората, които вървят по този път знаят, че ако не харесваме, отричаме и осъждаме нещо в другите, то там е необходимо да се замислим и запитаме дали и в нас има от тези качества. Ние обичаме тези, които приличат на нас, и отблъскваме онези, които излагат на показ собствените ни недостатъци. Във всеки срещнат се отразяваме ние самите. Вместо да преценяваме и да обвиняваме другите, най-напред е нужно да опознаем себе си. Един дълъг и вълнуващ процес!

"Според една индийска легенда човеците така злоупотребили с божествените си сили, че боговете решили да им отнемат божествеността и да я скрият там, където никой човек не може да я намери. Но въпросът бил къде? Ако скрият божествеността дълбоко в недрата на земята, човеците ще я изкопаят. Ако я потопят в най-дълбокия океан, хората рано или късно ще я намерят на дъното. Ако скрият божествеността на най-високия планински връх един ден хората ще се изкачат и ще стигнат до нея. Накрая най-мъдрият сред боговете рекъл: "Ето какво ще сторим с човешката божественост. Ще я скрием дълбоко в самия човек, защото това е последното място, където ще се сети да търси."
И е така. Всички отговори са вътре в нас. Необходимо е само да слушаме и вярваме на вътрешния си глас. Тогава в живота ни хубавите неща се случват с лекота!
из книгата "Да погледнем в себе си", за поръчка тук.

Още интересно за вас:

Консултации и медитации с Калина Митева се провеждат със записване на телефон: 0894692333

Вариантът с онлайн консултирането се запазва за всички желаещи от други градове и места. За записване скайп: syvetnik






Няма коментари:

Публикуване на коментар