Консултации за подобряване качеството на живот.

вторник, 30 август 2011 г.

Изживейте чувствата си

Изживейте чувствата си. Звучи като най-естественото нещо. Въпреки това, много от нас преглъщат чувствата си. Вероятно защото като малки сме били критикувани, когато сме давали израз на чувствата си. Може би ни е страх да не би те да ни смажат и да изгубим контрол. Но има по-подходящ начин, по-добър подход. 
Той се основава върху едно общовалидно правило за чувствата:  Когато изживеете чувствата си, те изчезват; колкото повече им се съпротивлявате, толкова по-упорити стават те.  Не съществуват добри и лоши чувства. Чувството си е чувство. Така наречените "отрицателни", като гняв, страх, болка, тъга, мъка и отчаяние, не могат да ви навредят. Причината да мислите по този начин е единствено фактът дали ги приемате или ги отхвърляте. Отпуснете се и оставете старите чувства да изплуват на повърхността. С всяко ваше приближаване до емоциите, те се стопяват. Ако у вас се надигне безпокойство, използвате болката като медитация. Вдишайте я. Оставете се да ви погълне и наблюдавайте как се трансформира.  Щом преминете през този процес и се освободите от задържаните чувства в миналото, ще се почувствате много по-жизнени - и тялом, и духом. Тъй като не изразходвате допълнително енергия да притъпите болката, ще се усетите по-живи от всякога. Ще се превърнете в още по-могъщ проводник на творческата сила, която се крие във вас. 

Твърдения 
1. Всички мои чувства са истински. 
2. Чувствам се добре, когато чувствам. 
3. Безопасно е да изживея чувствата си. 
4. Моите чувства ми дават жизненост, сила и енергия.
5. С радост посрещам чувствата си, защото знам, че са мои приятели.
Дъглас Блох

Още интересно за вас:
Аз забелязвам какво става вътре в мен
Заслужавам най-доброто в живота
Добри идеи и вдъхновение


Консултации и медитации с Калина Митева се провеждат със записване на телефон: 0894692333

Вариантът с онлайн консултирането се запазва за всички желаещи от други градове и места. За записване скайп: syvetnikНяма коментари:

Публикуване на коментар