Лично съветване чрез Астропсихолгическо консултиране.

четвъртък, 6 декември 2012 г.

Животът си знае работата

By Калина Митева
Приказките на дребно (разбирайте празните приказки), мисленето на дребно (разбирайте да не виждаме по-далеч от носа си) и хитруването на дребно (разбирайте все да се опитваме да се надлъгваме) водят ли до нещо и до какво, а то градивно ли е за нас и другите около нас?

Няма лошо - всеки е такъв, какъвто е! По-скоро въпросът е: този начин на живот прави ли ме да се чувствам добре и щом е "да" какво ми
носи това - полза за ден-два или съзидателност за дълъг период. Защото ако е за момента и дори за ден-два, е по-скоро нещо, от което няма смисъл... А като е без смисъл като цяло и не ни е донесло щастие до сега - хайде да правим нещата така, че да се усещаме удовлетворени и пълноценни.

Та можем да познаваме и разбираме другите след като сме опознали и разбрали първо себе си. Иначе изниква противоречието - не познаваме себе си, а "знаем" всичко за всички. Има го и другия момент: много сме компетентни и разбирачи, а не схващаме истинската същност на нещата или хората - пак разминаване...

Та така си обяснявам кой какъв е, и защо такъв е, и разбирам, че всички си заслужаваме съдбата - да не бързаме да си мислим за "недоброто заслужаване" и да се засягаме лично, а да вложим мисъл с душа, за да проумеем събитията, които ни се случват - само така пускаме в действие разширения поглед върху живота и разбираме и нареждаме парчетата, точките и пъзела на нашето съществуване.

И ако ме питате кое е това, което ни извежда на следващ етап в израстването - веднага отговарям: осъзнатост. Защото, когато живеем осъзнато, то и изборите и решенията са ни такива, а щом са такива, то и ситуациите, които привличаме, са благотворни за нас. И да знаем, че в живота има и хубаво и не хубаво и никой не ни е обещавал само щастие и радост, но ние можем да си ги подсигурим точно чрез познаване на себе си и поемане на отговорност за това, което сме, което е път към осъзнатостта.

И нещо за недоволните от живота: колко години живяхме по начин, който явно ни доведе до сегашното положение, та искаме и очакваме сега, за кратко време да променим нещата в своя полза? Вътрешната промяна, за да доведе до външни прояви и резултати, често продължава години, за което е нужно постоянство и упоритост. Може да добавите и друго, каквото се сетите - търпение и смирение, но така или иначе са все качества, които е добре да развием в себе си и да затвърждаваме ден след ден.

Послание, което знам, че стига да всеки, които има подобни въпроси сега и е в отговор на нечии питания, макар и неотправени все още към мен. Както обичам да казвам - щом е полезно за нас - да благодарим, а щом не ни касае - да отминем, защото животът си знае работата - да му се доверим и оставим да ни учи.

Още интересно за вас:


Консултации "ДА ПОГЛЕДНЕМ В СЕБЕ СИ" с Калина Митева се провеждат на адрес: пл. "Славейков" 11,  със  записване на тел: 0898876919. 

Вариантът с онлайн консултирането се запазва за всички желаещи от други градове и места. За записване скайп: syvetnik


Няма коментари:

Публикуване на коментар