Лично съветване чрез Астропсихолгическо консултиране.

събота, 22 януари 2011 г.

Какво разбрах и превърнах в начин на живот за мен

Наблюдавам последната модна линия в отношенията между хората. Начина на мислене или по-скоро силата на положителното мислене. Много литература, много книги по въпроса, много учители по позитивизъм. Всички станаха по-отворени и възприемчиви към езотериката отколкото преди.

Позитивното мислене, медитациите и йогата са основни теми на женските предавания в медиите. Заливат ни с техники и съвети за по-добър живот. Вместо план за деня - ставане, отиване на работа, обяд, почивка и т.н. има рецепти за начин на мислене, за думи, които да ползвате сутрин преди ставане, вечер преди заспиване...

Има безспорни имена с принос по темата - Джон Кехоу, Луиз Хей. Те ми бяха основата и стъпките по пътя, който вървя и до днес. Хосе Силва и контрол на ума, Норбеков, Зеланд... Има опасност човек да се изгуби в океана от литература и автори. Може да се залута и обърка от толкова препоръки и методи за това как да живее, говори и мисли.

Установих, че е хубаво в един момент да "пресееш"  всичко, което знаеш  и си чел. Да спреш и да се замислиш. Кой е твоят начин? Кое ти помага? Кое е най-близо до теб като възприятие, като душевност?

Ето на тези въпроси е нужно да си отговорите, за да може всичко, което сте усвоили и научили, да ви послужи, за да живеете в хармония със себе си и света и за да бъдете успешни и творчески личности.

Какво разбрах и превърнах в начин на живот за мен:
- бъди благодарен за това което си и се радвай на живота 
- бъди уверен, че заслужаваш най-доброто и не си пожелавай нищо по-малко 
- винаги се доверявай на вътрешният си глас
- ти си личност, ценен и стойностен човек, както всички други и не е нужно да доказваш значимостта си пред другите
- отговорността за събитията в живота ви е само ваша
- всеки  има право на  мнение и мнението на другите за вас, си е тяхна работа
- не се дразнете на света около вас
- бъдете себе си и оставете другите да бъдат други - Зеланд
- ако определен метод е помогнал на вас, то това не означава, че от точно същото се нуждае и всеки друг от вашето обкръжение
- не е нужно да раздавате знанията и житейският си опит, без да са ви искали мнение и помощ, обратното се смята за намеса и вмешателство
- когато искаш да поучиш другите, нека примерите бъдат със самият теб и избягвай реплики като: "грешиш, защото не разбираш, не си готов, не си дорасъл и т.н."
- внимавай какво мислиш и говориш на света и на огледалото, че се сбъдва

из книгата "ДА ПОГЛЕДНЕМ В СЕБЕ СИ"

Още интересно за вас:
Консултации и медитации с Калина Митева се провеждат в София, със  записване на тел: 0884886163

Вариантът с онлайн консултирането се запазва за всички желаещи от други градове и места. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар