Лично съветване чрез Астропсихолгическо консултиране.

сряда, 16 февруари 2011 г.

Бъдещи и настоящи величия да не четат

Да си поговорим за сравнението, съревнованието и конкуренцията помежду ни. Конкуренция не в бизнеса и спорта, а в личностните отношения, отношенията с околните, като част от ежедневието ни. 

Казват, че е добре да се сравняваш с другите. Да гледаш какво правят и постигат те и да се стремиш  към това. Например разбираш, че Огнян е записал да учи висше и за теб това се превръща мигом в цел. После разбираш за друг, че е изкарал  шофьорски курс и в теб се появява непреодолимо желание да си шофьор. 

Умишлено примерите са за придобиване на умения,  а не за сдобиването с вещи от рода на: какъв хубав лаптоп има Васко, много хубави ботуши си е взела Диди, а егати готиния джип, дето го кара Елена... това даже няма да го коментираме, то си ни е народопсихология:-)


Да, може да е хубаво да имаш мерило за успеха, да гледаш, да се сравняваш с "постиженията" на другите и да ги следваш, та даже да копираш и повтаряш след тях,  но на мен това някак си не ми допада.

Съществуват ли в живота ви хора, с които се сравнявате, хора, които смятате, че са по-добри от вас? А има ли такива, на които гледате отвисоко и с пренебрежение, за които смятате, че са по-лоши? И в двата случая е необходимо да преразгледате нивото на вашето самочувствие. 

Едва тогава, когато възприемаме всички хора, от най-изпадналия до най-издигнатия, като равни - тогава самочувствието ни е здраво и самооценката е на ниво! Добре е човек да се съревновава сам със себе си.  Цели, при които се състезавате със самия  себе си,  се постигат лесно, защото се стремите да направите нещо по-добре от последния път. Ако работата ви е свързана с ежедневни срокове, стремете се ден след ден да намалявате времето, което ви е нужно, за да сте готови.

Има много начини и те всичките са свързани с това да бъдете добри, такива, каквито сте. Не се упреквайте, ако не винаги успявате да дадете максимума от себе си. Помнете, че най-доброто в този момент е това, което сте постигнали. Има неща, които ви въздействат - като започнем от минали преживявания и стигнем дори до времето в метеорологическия смисъл на думата - неща, които не може да промените. 

Онова, което може да контролирате, са вашето отношение, гледната ви точка и емоциите. 

Избирайте да следвате собствени цели, да се занимавате с това, в което сте добри и тогава успехите ще ви следват по пътя! из книгата "ДА ПОГЛЕДНЕМ В СЕБЕ СИ"

И най- важното - "Бъдете себе си и оставете другите да бъдат други"Вадим Зеланд

Други прочели това, са прочели и това:

Консултации и медитации с Калина Митева се провеждат със записване на телефон: 0894692333

Вариантът с онлайн консултирането се запазва за всички желаещи от други градове и места. За записване скайп: syvetnik


Няма коментари:

Публикуване на коментар