Консултации за подобряване качеството на живот.

неделя, 3 април 2011 г.

Библия на парите, част втора

За да разберете правилно идеята за енергията на парите, първо трябва да направите в съзнанието си фина промяна на егото си. Трябва да превключите от фокусиране върху себе си - От какво имам нужда? Кой ще се грижи за за моите нужди? Какво ще ям? Кой ще ми даде нещата, които искам? - към концентриране върху нуждите на другите. Това не означава, че трябва да станете благотворителен работник или да обезсилите финансово себе си. По-скоро собствените ви нужди ще бъдат задоволени, след като намерите начин да излъчвате енергия и да задоволявате нуждите на другите. Това е себеутвърждаването. Да се надявате някой друг да го уреди вместо вас е обезсилване, защото тогава задоволителният резултат би се намирал извън вашия контрол и би бил предмет на капризите на другите.
Така, че прехвърлете вашия фокус на: Как днес ще задоволя потребността на някой друг и как ще ми бъде платено за това? На тази планета няма друг начин да се правят пари, освен чрез задоволяване нуждите на хората. Това е само промяна на егото. Първо се концентрирайте върху служенето на другите, и по този начин служите на себе си.
Какво ще предлагате? Нещата, които хората купуват са три категории: услуги, познание или продукти - нищо друго. Така че играта е да осигурявате на хората нещо, от което се нуждаят, като давате полезна информация и излъчвате любяща енергия, докато им продавате. Трябва да станете едно с хората на ниво емоции, нужди и желания. Да се поставяте на тяхно място и да давате енергия. Мислете как може да подобрите това, което вършите. Дори ако сега работите за някой друг, започнете да влагате в работата си повече енергия. Ако мястото, където работите е тъпо и безинтересно, въпреки това вложете енергия, защото така ще капитулирате към нещо - по добро или иначе казано - може към вас да идва следваща нова работа, която е това, което искате. Ако работите за себе си, помислете как може да направите 20 подобрения на вашите познания, услуги или продукти. В крайна сметка вие продавате себе си. Така че ще искате вашата стока да изглежда добре. 

Предлагайте обич, доброта и чар. Предлагайте красота на света, предлагайте доброта там, където егото и алчността преобладават, бъдете любезни и релаксирани там, където другите са ядосани, нервни и сковани. Ако продавате информация, направете я оригинална, ясна и сбита, така че всеки да може да я разбере. Колко пъти сте чели инструкции за това как да получите достъп до някаква информация, в Интернет например, и се чудите дали тази инструкция не е написана на хинду или на древен език. Защо е така? Защото човекът, който я е писал, е мислел за себе си, а не за вас. Така че какво ще продавате и как ще го направите неустоимо прекрасно? Предлагайки познание, прекрасна услуга или продукт, като го насищате с нежност, обич и светлина, вие дисциплинирате себе си да вървите от егото към духа , от алчност към богатство и от негативни емоции към любов. Изберете любовта да направи живота ви богат. И тази любов да е повече или по-малко безкористна - доколко можете да го постигнете? Никога не забравяйте това.
из "Малка библия на парите", Стюарт Уайлд

"Опознаването на законите за изобилието е важна част от духовния ни път." - Стюарт Уайлд

Още интересно за вас:

Консултации и медитации с Калина Митева се провеждат със записване на телефон: 0894692333

Вариантът с онлайн консултирането се запазва за всички желаещи от други градове и места. За записване скайп: syvetnik

Няма коментари:

Публикуване на коментар