Лично съветване чрез Астропсихолгическо консултиране.

неделя, 23 октомври 2011 г.

Астросценарии за Венера

Венера символизира обичта, показва какво цените, обяснява ваше­то поведение в обществото или вашата общителност. Нейната функция е да свързва. Тя определя вашия начин за сближаване с другите. За повечето от нас приятелствата - наличието или отсъствието им са причина за най-големите неприятности в живота. В звездната карта Венера представя женското начало у всекиго от нас, нашите възможности да се приближим до другите по приятен и предразполагащ начин, да ги привлечем и то не само сексуално. Тя е там, където се таи нашата магнетичност  - всичко онова, което оп­ределяме като личен чар. Венера показва как се наслаждаваме или възприемаме чувст­веността, сексуалността, романтиката и красотата. Тя ръководи твор­ческите и съзидателните импулси независимо дали резултатът е бе­бе или произведение на изкуството; тя ни наблюдава с благосклон­ност, защото е покровителка и лечителка.

Венера в Овен изразява любовта пламенно
Венера  в Телец изразява любовта материалистично 

Венера  в Близнаци изразява любовта повърхностно

Венера  в Рак изразява любовта загрижено

Венера  в Лъв изразява любовта драматично

Венера  в Дева изразява любовта диференцирано

Венера  в Везни изразява любовта хармонично

Венера  в Скорпион изразява любовта емоционално
Венера  в Стрелец изразява любовта обективно
Венера  в Козирог изразява любовта разсъдливо
Венера  в Водолей изразява любовта сдържано
Венера  в Риби изразява любовта интуитивно

Има два начина за раждането на Венера в съзнанието на човека. Единият е поразяващото, спонтанно привличане, извън контрола на вашето съзнание и разум, което помита всичко по пътя си. Този вид привличане е просто безпричинно. Вие не го очаквате, не го търсите. А ето че трябва да се съобразявате с него. Придобиването на такъв опит е драматично въведение в тайните на великата богиня на любовта. Сексуалността веднага излиза напред и обикновено тласка към незабавно действие. Дори срамежливите личности могат да бъдат сграбчени от такъв любовен порив, чийто източник са силите на богинята, заложени в самите тях. Тогава сякаш дъхът ви секва.
Вторият начин е постепенното установяване на връзката. Първо­началното привличане се нуждае от грижи и време, за да достигне кулминацията си. Любовта и доверието трябва да се градят посте­пенно, да се проверяват и дори понякога да се подлагат на препро-верка. Едва тогава задръжките падат и се стига до физическата бли­зост и до удоволствието от нея.

ОВЕН Венера е онази сила в нас, която се стреми да стигне до околните. Тук богинята е склонна към известна агресивност на чувс­твата. Овенът се вълнува от собствения си ентусиазъм, бързо взема инициативата и преследва обекта на своето желание неотклонно. То­ва често води до съперничество в любовта и секса и до груба безсло­весна близост, когато се събуди сексуалният интерес.
ТЕЛЕЦ Венера управлява Телеца и добре съжителствува с него, но не е изключено уравновесеността му да доведе до чувство за соб­ственост, което да се превърне в ревност. Чувствителността на Теле­ца може да прескочи границите, а любовта му към красивото — да се превърне в необмислен разкош. Трупането на материални ценнос­ти, когато не се съчетава с развитие на духовното,е просто вещома-ния. Поради голямата си сила Венера може да се налага при по-сла­бите личности.

БЛИЗНАЦИ Желанието им да натрупат разнообразен опит в лю­бовта създава трудности на богинята да им определи само един съп- ; руг или приятел. Постоянството не ги задоволява. Склонността на Близнаците към остроумия ги кара да се увличат повече в обсъжда­нето на любовта, отколкото в самото влюбване. Както се казва, "мно­го са добри на приказки, но иначе никакви ги няма". Необходимост­та от нови стимули ги кара да пътуват често в търсене на нови прик­лючения, които отговарят на вроденото им непостоянство.

РАК Дълбоко чувствителна, Венера в Рак може да бъде много лесно наранена, което прави трудна всяка връзка, ако липсва добра самопреценка и обективност. Ракът приема всичко твърде лично, той е човек на настроенията и затова е непредсказуем. Огромната му пот­ребност от сигурност може да отблъсне останалите, които се уморя­ват постоянно да му вдъхват увереност. Поради естественото им предразположение към водата, хората, родени под този знак, могат да станат сълзливи, да драматизират обикновени житейски ситуации, да се цупят и сърдят.

ЛЪВ Най-екстравагантният от всички знаци, Лъвът обича да му се възхищават и преследва любовта с голямо желание. Тази нужда от силни чувства може да се превърне в показност, а склонността към щедри жестове — в опит да се разкраси онова, което и без друго е красиво. Венера в романтичната природа на Лъва и в необходимост­та му от вълнения може да доведе до прекаляване във всичко — от изпращане на ненужни подаръци до прекалено превъзнасяне, което изглежда неискрено. Лъвът се стреми да бъде център на внимание до такава степен, че става дори неприятен.

ДЕВА Венера в Дева има склонност да бъде критична и аналитич­на по отношение на всичко романтично. Това, което кара околните да се чувствуват неловко от своето неумение да й се харесат. Този ана­литичен подход прекъсва естествения контакт между хората и възпи­ра спонтанността на чувствата. Ще оцени красотата на една картина чрез подробен анализ на композицията и смесването на цветовете. Поради тази трудност в характера Венера в Дева е дала повече неза-домени хора, отколкото което и да е друго нейно разположение.

ВЕЗНИ Везните управляват брака и Венера във Везни го желае са­моцелно, често без да си дава сметка какъв точно е брачният парт­ньор! Макар разположението на богинята да е добро, нежеланието за разногласия и кавги кара хората, родени под този знак, да не се от­казват от съществуваща връзка, просто за да я имат независимо от цената. Невъзможността да се противопоставят може да разстрои и изнерви Везните, те се съобразяват с околните само за да избегнат неприятностите, дори с цената на лични жертви. Това понякога е при­чина да изглеждат като хора, склонни към подчинение и лишени от собствено мнение.

СКОРПИОН Венера в силно активния Скорпион предопределя преобладаващата роля на секса. За Скорпионите са присъщи силните емоции и страстните желания, понякога клонящи към чудатости. Скорпионът приема твърде сериозно романтичното в живота и затова му липсва обективност. Гордостта на Скорпиона е способна да го доведе до решението: "Или всичко, или нищо", а ако бъде изоставен или измамен, Скорпионът може да стане жесток и да търси отмъщение. Венера в него има способността рязко да прекъсва една връзка, прек­ратявайки я завинаги, без да се обръща назад. Човекът, нанесъл оби­дата, е практически мъртъв.
СТРЕЛЕЦ Идеализмът е отличителният белег на Стрелеца. Нали­чието на Венера в този знак понякога води до нереалистичен образ на любимия. Естествената искреност в чувствата на Стрелеца може да се превърне в откровеност, която наранява. Случва се да е нечувст-вителен към нюансите в усещанията на околните. Стремейки се към собствена етика, Стрелецът може да стане догматичен в усилието да наложи на партньора личните си морални норми; той се разочарова, когато другият не живее съобразно представите му за тях. Това го освобождава да продължи да търси непостижимия идеал.
КОЗИРОГ Материалното благосъстояние и високото обществено положение са необходими на Венера в Козирог — до такава степен, че за постигането им хората от този знак често съвсем открито се же­нят по сметка. Когато ухажват, Козирозите искат да изглеждат не­достъпни, което може да доведе до сдържаност, граничеща със сту­денина и безчувственост, макар че като правило те са доста срамеж­ливи — качество, което за съжаление външно наподобява снобизъм. И тъй като Козирогът не може да бъде лесно развълнуван, пристрас­тието му към материалното в живота поражда скрити подбуди по от­ношение на любовта и брака, което пък води до връзки без любов, създадени по сметка.
ВОДОЛЕЙ Тук Венера проявява косвена благосклоност към всички. Водолеите обичат да имат много приятели, но без прекалено да се сближават, защото това накърнява свободата им. Предприемат романтични авантюри само заради удоволствието и очарованието на нещо различно. Това са често случайни връзки, тъй като истинската близост не е присъща на Венера в този знак. Тъй като интимните връзки ограничават свободата в обществото-или необходимостта от нов, нестандартен опит  - те трудно се задоволяват с един обикновен брак.
РИБИ Въпреки голямата си чувственост, Венера може да бъде неактивна, което се дължи на неспособността й да се налага. От страх да не обидят ближния Рибите могат да прикриват чувствата си, докато възмущението им стане непоносимо и тогава от мъченици те се превръщат в бегълци. Рибите са склонни да бъдат напълно емоционално зависими от другите и да насърчават собствената си емоционална зависимост. Склонни към силни чувства, те често губят контакт с действителността и ако любовта не е ясно изразена, лесно падат духом.

Венера е индикатор за това как действувате и как реагирате в ед­на сексуална връзка и следователно е много важна, но Слънцето, Лу­ната и асцендентът са определено по-силни, те са водещите.

Венера се включва в играта, когато се влюбите и се свържете с друг човек. Тогава се чувствувате щастлив и се променяте цялостно - променяте дори начина си на обличане.
Венера е вашето сърце, тя определя как обичате, тя определя ва­шия вкус и предпочитания, нещата, които ви доставят удоволствие и чувството ви за красота.
ВЕНЕРА В ОВЕН
Аз искам: поощрение, енергия, предизвикателство, действие, жиз­неност, незабавна реакция, нов опит.
Аз харесвам: новото, силното, цветното, крещящото, уникалното.
Показвам любовта си: чрез ентусиазъм, възхищение, борба и по­беда, насърчаване, забавление.
Чувствувам се обичан: ако ми се оказва специално внимание, ако ми се отделя специално време.
ВЕНЕРА В ТЕЛЕЦ
Аз искам: сигурност, стабилност, пари, нежност, удобства, красо­та, лукс.
Аз харесвам: традиционното, класическото, естественото, практич­ното, солидното.
Показвам любовта си: чрез обсебване, сигурност, привързаност, чувственост, близост и осигуряване на материално благополучие.
Чувствувам се обичан: при гарантирана финансова и емоционална сигурност, при силен физически и сантиментален контакт.
ВЕНЕРА В БЛИЗНАЦИ
Аз искам: духовно стимулиране, безгрижие, остроумие, промяна, свобода, флирт, общуване.
Аз харесвам: интелектуалното, свързаното с литературата, про­менливото, многостранното, популярното.
Показвам любовта си: като говоря, забавлявам другите, остроум-нича, правя необичайни неща, поднасям нова и интересна информа­ция.
Чувствувам се обичан: ако срещам взаимност, ако имам свобода за изява.
ВЕНЕРА В РАК
Аз искам: близост, чувственост, сигурност, грижа, дом, деца, зас­лон от бурята.
Аз харесвам: старомодното, сантименталното, класическото, лич­ното, предизвикващо въображението.
Показвам любовта си: чрез грижа, припомняне на дребните неща, упорство, желание за изграждане на дом и семейство, като ви пред­ставя на майка ми.
Чувствувам се обичан: ако срещам възхищение и лоялност.
ВЕНЕРА В ЛЪВ
Аз искам: очарование, обич, добродетели, сила, самоизява, внима­ние.
А з харесвам: стилното, смелото, индивидуалността, скъпото, фра­пантното.
Показвам любовта си: чрез щедрост, страст, лоялност, перчене, внимание и протекция.
Чувствувам се обичан: ако срещам възхищение и лоялност.
ВЕНЕРА В ДЕВА
Аз искам: стриктност, практичност, чистота, грижливост, прони­цателност.
Аз харесвам: точното, чистото, простото, подреденото, детайлно­то.
Показвам любовта си: чрез внимание, полагане на грижи, отбеляз­ване на дребни неща, непретенциозност, полезност за другите.
Чувствувам се обичан: когато ми оказват внимание и ми угаждат.
ВЕНЕРА ВЪВ ВЕЗНИ
Аз искам: красота, хармония, честност, интимност, общуване, да давам и да вземам.
Аз харесвам: хармоничното, уравновесеното, грациозното, удобно­то, чувственото.
Показвам любовта си: чрез приспособяване, осигуряване на прия­тен и хубав живот, привързаност, оказване на внимание, съпричастие.
Чувствувам се обичан: ако срещам преданост, ако мога да споде­ля радостите си.
ВЕНЕРА В СКОРПИОН
Аз искам: сила, секс, ангажираност, страст, власт.
Аз харесвам: крайностите, сложното, личното, категоричното, ексцентричното.
Показвам любовта си: чрез страст, ангажираност, обновяване, сек­суалност, доверие.
Чувствувам се обичан: когато усещам страст и дълбока интимност.
ВЕНЕРА В СТРЕЛЕЦ
Аз искам: свобода, приключения, приятни преживявания, пътува­не, търсене на смисъл, извисяване.
Аз харесвам: одухотвореното, научното, класическото, екзотично­то, откритостта.
Показвам любовта си: чрез веселост и щедрост, отстъпки, готов­ност да участвувам в приключения.
Чувствувам се обичан: в атмосфера на смях, забавления и свобо­да.
ВЕНЕРА В КОЗИРОГ
А з искам: положение, значимост, организираност, резултати, па­ри, успех, ефективност.
Аз харесвам: консервативното, изисканото, семплото, най-важно­то, класическото.
Показвам любовта си: чрез помощ, благонадеждност, преданост; като се грижа за сигурността на партньора си.
Чувствувам се обичан: когато изпитвам чувство за сигурност и спокойствие.
ВЕНЕРА ВЪВ ВОДОЛЕЙ
Аз искам: обективност, дистанциране, оригиналност, експеримен­ти, приятелство, непокорност, универсалност.
Аз харесвам: авангардното, научното, древното, футуристичното, хуманното.
Показвам любовта си: чрез приятелство, заинтересуваност, споде­ляне на необикновени идеи, разбирателство, лоялност.
Чувствувам се обичан: ако имам свобода и приятели.
ВЕНЕРА В РИБИ
Аз искам: любов, движение, чувствителност, мир, ефирност, сли­ване, съвършенство.
Аз харесвам: романтиката, красотата, природата, въображението.
Показвам любовта си: чрез романтичност, чувствителност, жерт-воготовност, еротичност, привързаност.
Чувствувам се обичан: в атмосфера на интимност и свобода, коя­то ми позволява да се променям. 

ЖЕНА С ВЕНЕРА В ЗНАК ОВЕН
Нуждая се от постоянно вълнение и от приложение на енергията, с която съм изпълнена. Увличам се по съвременното и авангардното. Това се отнася «акто за предметите, така и за хората. Харесвам ярките цветове, шума и врявата, бурните емоции и всичко, което е крайно. Затова ценя хора с активен ум и голяма жизненост.Амбициозността ме възхищава. Боря се да съм първа и да печеля. Харесвам всичко изключително и оригинално. Стремя се да бъда истински източник на енергия.
Когато съм влюбена, аз се устремявам като ракета — летя с много огън и пламък. Не крия чувствата си. Раздавам се изцяло и от сърце. Не играя на свенливост. Аз съм типичната "лудо влюбена жена". И защо не? Как можете да познавате сърцето си, ако не ви се е случвало да го дарите другиму? Не съм мекушава и поемам рискове в любовта. Дори този, който вече ме е напуснал трябва да се държи добре с мен. Конкуренцията не ме обърква, а когато е силна, тя ми влива живителни сокове като след вдишване на амонячна сол. Така не само се препазвам от скука, но и се поддържам свежа.
Динамичните мъже ме вълнуват. Ще бъда много доволна, ако такъв мъж ми разкрие нови светове. Той трябва да е амбициозен, но и да оценява моите цели и амбиции, да показва привързаността си и да има чувство за хумор. Нужно е да бъде достатъчно силен, за да бъде неотменно до мен и достатъчно галантен, за да ме задържи. Аз трябва да съм първата и единствена жена в живота му. За мене той ще е вълшебният принц, поне в началото.
Аз, разбира се, ще се разочаровам, когато чара на вълшебния принц избледнее и момчето, което съм мислила за енергично, се окаже неуверено. Първият изблик на безумна любов ме заслепява, след което трябва да се връщам към всекидневието. Ако любовта ни запази характера на постоянно приключение, печелим и двамата. И аз оставам на същото място — при него.
ЖЕНА С ВЕНЕРА В ЗНАК ТЕЛЕЦ
За мен е важна окръжаващата среда. В нея трябва да има чувственост, красота и преди всичко комфорт. Нямам слабост към екстравагантното — ценя само семплото и естественото. Или това, което е традиционно. Ако съм консервативна, каквато съм всъщност, то е в името на доброто. Стремя се към всичко солидно и дълготрайно — независимо дали става въпрос за мебели или за взаимоотношения. Ценя класиката. Новостите и последната мода не ме интересуват. Ценя това, което е минало проверката на годините. У мен е най-развито чувството за допир. Харесвам хубавите тъкани • коприна и кадифе, вълна и кожа, както и човешката кожа.
Красотите на природата и вкусните ястия ми доставят голяма радост. Обичам традиционните неща. Разумна съм и имам огромна нужда от сигурност. Покровителствувам всичко около себе си — предмети и близки хора.
Бих желала да съм сигурна във всичко, което е мое — някои ще кажат, че имам силно развито чувство за собственост. Веднъж установила контакт, аз го поддържам. Независимо че мога да се привържа тайно към някого, аз не се впускам в прибързани запознанства. След като реша кой е моят -избранник, аз ставам целенасочена. Правя всичко, за да спечеля и задържа този човек.
Не мога да живея без интимност. Обичлива и грижовна съм. В прегръдките търся взаимност. Търся солиден, но зависим от мене мъж, който ще ми е постоянна опора. Той трябва да е нежен и кротък — и привлекателен. Още по-добре, ако е заможен. Не виждам нищо нередно в брака по сметка. Да не се заблуждаваме — в този живот парите са важни.
Внимателна съм и никога не забравям рождени дни и годишнини, изпращам подаръци и грижливо подбрани картички. Държа на празничното меню. Не флиртувам и изисквам същото от партньора си. Зная цената на любовта. Издръжлива съм. Никой не се справя по-добре от мене с превратностите на живота.
ЖЕНА С ВЕНЕРА В ЗНАК БЛИЗНАЦИ
Умея да шпионирам и обичам да участвувам в интриги. Събирам клюки и съм двулична. Търся ексцентрични и интересни хора, които да са източник на пикантни новини. Животът ми прилича на вариететно представление. Правя предпазливи и гъвкави стъпки. Многостранността ми ме поддържа млада и ми придава чар. Обикновено вземам отношение по всички въпроси. Имам набито око и улавям детайлите. Възприятията ми са предимно мисловни и се превръщат в блестящи прозрения.
Общителна съм и винаги можете да ме намерите сред вихъра на събитията. Аз съм център на забавите, увеселенията, игрите и сбирките - - така непрестанно се боря срещу скуката. Проявявам широки интереси — от бейзбола до политиката, от оперетата до сериозната опера, от тривиалните занимания до философията, от модните тенденции до кулинарното изкуство.
Не отричам, че съм кокетка. Какво лошо има в това? Та нали всички участвуваме в играта? Не ме обвързвайте! Това убива чувствата ми. Пътят към моето сърце минава през съзнанието. Аз търся идеалната любов — мъжа, който ще ме отведе в далечни светове на чувства и усещания, за да се откъсна от обикновената действителност. Но все пак, той трябва да стъпва твърдо по земята, да е многостранен и интересен. Да има способността постоянно да възбужда любопитството ми и да държи ума ми в напрежение. Добрият разговор ми въздействува по-силно от добрия секс.
Идеалистка съм, но нещата никога не съвпадат с идеала ми. Може би затова вечно търся. Разочарованията ми причиняват болка и аз непрекъснато се стремя към идеалния мъж, дори до мен да има някой. Чувствителността ми се проявява във всяко докосване и очаквам същата взаимност от другата страна. Партньорът ми трябва да свикне с моята вечно променлива натура, да се смее на шегите, да оценява остроумието ми. С него трябва да ми е леко. Това не означава, че е необходимо да е семпъл. Аз обичам усложненията в живота. Те са като ребус. И решаването на този ребус ме поддържа млада.
ЖЕНА С ВЕНЕРА В ЗНАК РАК
От всичко най-много желая близост с моето семейство, с приятелите и най-вече с любимия. Аз съм прекалено чувствителна и много романтична, затова се привързвам бързо и съм несигурна. Чувствата ми са лесно раними и се нуждая от закрила най-вече от човека, когото обичам. А като се грижа за него, аз го карам да се чувствува сигурен. Домът е страшно важен за мен и аз умея да го правя възможно най-хубав и уютен, с всякакви малки удобства, с вкусна храна и приятна атмосфера. За мен е удоволствие да събера семейството и приятелите си на домашно приготвен обед. Предпочитам да остана вкъщи с любимия или със семейството си, отколкото да скитосвам по ресторанти и нощни клубове.
Старомодна съм и го признавам без срам или стеснение. Усещам се комфортно в традиционно обкръжение — обграждам се със снимки на любими хора, с лични ценности, които може да са без стойност за другите, но за мен означават много. Обичам децата и техните лудории съвсем не ми пречат. Щастлива съм когато се грижа за тях, обичам да бърша разплаканите им личица, да ги успокоявам, когато се ударят, да ги къпя и да ги глезя. Дори когато правя кариера, дълбоко в себе си оставам родена да бъда майка.
Поради чувствителността си аз не обичам да се оплаквам. За да прикрия уязвимостта си, привидно държа на личното достойнство. Зная че съм на настроения и че съм непредсказуема, така че финансовата и емоционална сигурност са важни за мен.
Търся мъж, който да ми гарантира тази сигурност, и който да е истински покровител и добър баща на моите деца. За мен е важно дали е романтичен и дали обича жестовете — поднасяне на цветя и вечеря на свещи. Ще бъда съкрушена, ако се присмива на сантименталния ми вкус. В чувствата си влагам твърде много въображение, макар да се грижа майчински за любимия -- помня най-дребните неща, които харесва: например двете лъжички захар в кафето му. Усещам, когато срещна истинския мъж, защото тогава имам желание да го представя на майка си и зная, че тя също ще го обикне.
ЖЕНА С ВЕНЕРА В ЗНАК ЛЪВ
Аз приличам на онези хора, които казват за себе си: "Не съм придирчив. Просто искам най-доброто". Не само най-доброто, а и най-най-доброто. Без никакви икономии, моля! Сиромашията ме докарва до дълбока депресия. Обичам най-красивото и най-качественото. Винаги пътувам в първа класа. Пестеливостта ме изнервя. Щедростта ми е добре позната и аз я демонстрирам с вкус и стил така, както върша всичко останало. Посредственността и вулгарността ме отблъскват.
За мене любовта е велико чудо и аз й се отдавам изцяло. Фантазията ме отвежда към първата целувка, прегръдка и до идеалната кулминация. Любовният ми живот трябва да бъде като истинска опера: една страстна и сърдечна драма. Но внимавайте — аз различавам фалша отдалеч. Трябва да чувствувам, че съм истински обичана и обожавана и да зная, че вниманието към мен е искрено. В противен случай унивам или негодувам в зависимост от настроението ми. Но реакцията ми винаги е осезаема. Аз съм романтична и силна. Чувствата ми никога не са неутрални, те са винаги силно изявени. Признавам, че гордостта ми се проявява, когато ме обиждат. Бих предпочела да умра, отколкото да позволя някой да узнае истинските ми чувства.
Щастлива съм, когато постигна дълбока взаимна хармония с любимия. В неговите очи аз трябва да виждам блясъка на любовната светлина. Нуждая се от подкрепа. Той трябва често да ме хвали — това ми доставя радост. Трябва да бъде привързан към мен, да е силен, благороден и да ми бъде верен. Каквото и да прави, той заема важно място в сърцето ми. Той е най-добрият. Бих желала и той да мисли същото за мен. Ето защо, дори ако се отклоним от романтичната линия и преживеем срив, ние ще запазим връзката си външно и ще продължаваме да изглеждаме добре за всички около нас. Животът ми е сцена. Аз съм писателката, режисьорката и актрисата, а моят любим е главният герой. Заедно можем да създадем истински любовен роман. Ако любовта ни е истинска, за нас ще се разказват чудеса.
ЖЕНА С ВЕНЕРА В ЗНАК ДЕВА
Каквото и да правя, аз го смятам за правилно. Намирам се за съвършена и очаквам да срещна съвършенство и у другите. Взискателна съм и върша всичко пълноценно и с голяма точност. Зная стойността на дребните неща, които могат да преобърнат колата. Аз съм твърде дискретна и крия много тайни. Те не са чак толкова важни или секретни, но са мои, лични. Държа на малките ритуали, които са от значение за мен. Придържам се към изградения си стереотип, неохотно споделям навиците си с онези, които не биха могли да ги разберат. Дреболиите са жизнено важни за мен: независимо дали става дума за шампоана или за диетата ми. Обикновено се придържам към традициите и винаги се стремя да спазвам точно и акуратно собствения си стил на живот.
За мен любовта не е нещо обикновено — нали искам всичко да е идеално. Имам ясна представа за мъжа, когото търся. Зная как ще е облечен и как ще се държи. Това, което върши е по-маловажно от начина, по който го върши. Той трябва да е професионалист в работата си, да е интелигентен и искрен. Обвързаността ми е дълготрайна. Любовта ми е истинска и партньорът ми трябва го съзнава. Той трябва да е взискателен към себе си. Без лоши навици.
Моят любим трябва да ме ухажва по старомоден начин, защото зад обичайната ми превзета външност тупти едно страстно сърце, жадуващо за романтика. Ставам земна само в крайни ситуации. Разочаровам ли се, предпочитам да остана сама, а не да правя компромиси с идеалите си. Аз умея да чакам. В любовта налучквам струната, която ще направи любимия ми щастлив. Грижа се за него и за другите си близки. Понякога съм свързана с хора, които се нуждаят от мене и ме използуват. Тъй като съм доброжелателна и полагам усилия за изглаждането на недоразуменията, обикновено поддържам добри отношения с близките си.
ЖЕНА С ВЕНЕРА В ЗНАК ВЕЗНИ
Общуването е в основата на моята същност. Харесвам съдържателните разговори и артистичните личности, и превръщам прекрасния си дом в място за аристократични сбирки, където хората могат да общуват в изтънчено обкръжение. Имам естествено влечение към доброто, истината и красотата — в изкуството и у хората. Привлича ме изящното и очарователното          както в обкръжаващата ме среда, така и у хората около мен. Имам разнообразни контакти и обичам да ги анализирам. Знам точно какъв компромис е необходим, за да се реши даден проблем. Привлича ме дълбочината в човешките взаимоотношения, включително когато се основават на противоположности — защото това са две половини на едно цяло, като двете страни на една монета. Интересува ме равновесието и взаимното допълване, това е въпрос, върху който често разсъждавам.
Взаимността е особено важна за мен, а в интимен план предпочитам да съм с партньора си у дома. Добрите обноски са в основата на любовната близост, а за мен е важна хармонията в отношенията. Това поддържа равновесието и ако нещата не вървят добре, аз ще съм първата, която ще подаде ръка за помирение.
Държа на мнението си, но мога да проявявам гъвкавост в зависимост от отношението на другите. Понякога съм интимно ласкава, друг път — интелектуална и рационална. Независимо от случая, аз съм винаги внимателна и деликатна. Гордея се, че умея да изяснявам нещата спокойно и сдържано.
За мен идеалният мъж е благороден, културен и честен. И с хубава външност. Трябва да цени необходимостта от равновесие между хубаво и лошо, между сладко и горчиво. Той трябва да избягва крайностите, но ако се стигне до тях, очаквам да ми помага за възстановяване на хармонията. Не бива да отрича ползата от нежните и честни отношения. Да признава като мен, че те се градят постепенно, в спор, и че както се приема доброто, така трябва да се очаква и лошото. Аз обичам да обичам. Правя го напълно естествено. Но държа да получавам същото.
ЖЕНА С ВЕНЕРА В ЗНАК СКОРПИОН
Аз съм жена на крайностите — и във вкусовете, и в секса. Харесвам сложното изкуство с дълбока мотивировка и неговата тъмна палитра с неясни образи, застиналостта на минимализма, чисто бялата, японска строгост или високите технологии. Понякога се нуждая от религия, от влияние, което да прониква дълбоко в подсъзнанието ми. Темите за смъртта и за възможното прераждане ме хипнотизират. Обичам да слушам истории за хора, проверили себе си в крайни ситуации или преживели странни неща. Харесвам и интересните разкази на ужаса. Още по-добре, ако в тях има и секс. Сексът е изключително важен за мен — независимо дали го правя, или не. Той е винаги на преден план. Приемам го твърде сериозно, дори да го отричам — и то за дълги периоди от време. За мен той е или всичко, или нищо.
Зная, че сексът и любовта са движещите сили в живота и че човек трябва да внимава с тях. Любовта винаги крие опасност за мен. Мога да се забравя в желанието да се отдавам и преобразявам. От друга страна имам предразположение към платонически секс, където върховното преживяване се достига без докосване. Усещам силата на секса, каквото и да правя и както и да го правя, и тази сила мотивира връзките ми. Когато съм засегната, аз търся реванш, но имам търпение да изчакам удобния момент. Поддавам се на лошите си настроения.
За мене любовта не е елементарна материя, затова мъжът, когото търся, е нещо твърде важно. Той е загадъчен и интересен, дори да ми е съсед. Сексапилен е и сдържан, може би малко опасен. За него съм привлекателна загадка. Дълбочината и интензивността на енергийното ми поле го притеглят. Той не ме ласкае, защото чувствува, че не харесвам преструвките. Подозрителна съм по природа и той изчаква аз да направя първата крачка. Отдавам му се изцяло и оставям на любовта да преобрази и двама ни.
ЖЕНА С ВЕНЕРА В ЗНАК СТРЕЛЕЦ
Аз съм много одухотворена личност, независимо дали го проявявам, или не. Каквато и да е професията ми, моите търсения са във философията или религията: аз вярвам в тях и им посвещавам сърцето си. Убеждавам се сама, а не чрез втръсналите ми до гуша чужди внушения. Нуждая се от свобода в мисленето, избора и действията си. Харесва ми да пътувам — със самолет към далечни места или просто да чета за тях. Понякога изучавам чужди езици и култури. Привлича ме всичко, което прибавя смисъл и развитие в живота ми. Това се отнася и за хората. Обичам да се запознавам с чужденци, да разговаряме за културата им и да изучавам техните възгледи. Не за да ги критикувам. Просто съм любознателна.
Като одухотворена жена с добър вкус аз харесвам високия стандарт на живот. Понякога се увличам по по-примитивни забавления — "например летуване на къмпинг, но това не означава, че не мога да бъда екстравагантна и да смайвам висшите кръгове на обществото. Тези преживявания ми доставят удоволствие. Особено ме привлича новото и дори екзотичното — колкото и да е срамно за другите. Стига преживяването да е забавно и безобидно. Мразя хитруването, интригите и коварството. Отстоявам свободата си и я предоставям безусловно на другите. Не ме молете да отстъпвам от позициите си. Някои казват, че съм безумно щедра — аз обичам да дарявам хората и да виждам радостта им предизвикана от моя жест.
Желаният от мен мъж е с високи идеали и висок стандарт. Притежава авантюристичен дух и поема рискове. Не се страхува дори от Бога, каквото и да означава това за него или за мен. Не е речено да имаме еднакви идеали, но той трябва да е издигнат в духовно отношение — иначе няма шансове. Освен това трябва да умее да се шегува и да се забавлява с мен. Мога да съм сериозна, ала искам да ни е приятно и да прекарваме добре — в закачливи игри, смях, и сексуални забавления. Моногамията не е по вкуса ми, макар да съм етична в любовта. Никога не лъжа и не мамя. Дойде ли мигът, ние двамата ще отлетим заедно в един чудесен свят.
ЖЕНА С ВЕНЕРА В ЗНАК КОЗИРОГ
Аз съм дълбоко романтична, традиционна и много практична. Трудно показвам чувствата си и ми е необходим мъж, който да разбере моята свенливост и уязвимост. Понякога ме критикуват, че съм твърде практична. Но макар да се справям сама, аз търся мъжа, който да се грижи за мен. В действителност копнея за него. Хората не подозират как жадувам да се чувствувам обградена с грижи.
Стабилността е важна за мен. Идеалният мъж трябва да е благонадежден, каквато съм и аз. Не съм романтична. Имам реалистичен поглед и знам как се изграждат отношения. Ако ми се струва, че резултатът си заслужава усилията, аз съм неуморна в работата си. Общественото положение е друг въпрос. Не че държа особено много, но бих се радвала да се свържа със световно известна личност.
Привличат ме хората с практически възможности. Имам предвид тези, които раздвижват и разтърсват света, а не едва забележимо блещукащите звездички. Ако избраникът ми не е на това равнище, той поне трябва да притежава вътрешна сила и упорство да довършва нещата докрай, с цената на всичко.
Някои смятат, че съм студена или твърде пресметлива, тъй като не разбират, че това е моят начин да показвам загриженост. Ако ме опознаят, те ще открият, че свалям гарда, когато докажат, че мога да им се доверя. В мен се крие една влюбена горска нимфа — тя е земна и танцува със сатирите под звуците на флейтата на Пан. Ако случаят позволява, аз мога да се държа разпуснато, но това не ми се удава толкова лесно.
Силно чувствителна съм към мистичното. Магията ни помага да се справяме с материалния свят. Зная какво е да си истински магьосник — да правиш от нищо нещо или да влагаш малки инвестиции срещу солидни печалби. Предпочитам добре пресметнатите рискове — това се отнася и за любовта. Зная какво означава да си самотен и уважавам дълбоките чувства.
ЖЕНА С ВЕНЕРА В ЗНАК ВОДОЛЕЙ
Аз съм еклектична и черпя едновременно от различни източници: от античността до футуризма. Правя най-странни комбинации, след което се измъквам. Днес съм цялата в черни дантели, утре — в работен комбинезон. На следващия ден ще ги комбинирам. Обичам разнообразието - в предметите и у хората. Необикновеното ме омайва и ако е достатъчно непознато, аз го приемам с отворени обятия. Чужди са ми всякакви предразсъдъци. Раса, религия, култура, родина, социално положение — всичко това е без значение за мен. Имам много и всякакви приятели и смятам, че мога да бъда много добър другар. Интересувам се от различните взаимоотношения поне на теория. Не смятам, че може да се живее по един-единствен начин. Моногамията е прекрасна, но неестествена. Ревността не е нещо, на което давам воля. Просто не вярвам в нея. Може би затова в интимните си отношения съм леко срамежлива. Тези отношения често предполагат обиди и недоразумения. И пречат на развитието ни. Единственото решение е рационалността.
Моят девиз е свободата. За повечето хора любовта означава да си обвързан, да си притежаван и да притежаваш — нещо, от което изпитвам ужас. Тя често дегенерира в скука, а аз не понасям скуката. Искам да летя! Нуждая се от пространство. Винаги съм устремена напред, като избирам рискования път, който води отвъд рутинното и консервативното. Не мога да бъда ограничавана. Преследвам интересите си и държа на връзките с приятелите си.
Най-важното за мен е избраникът ми да е и мой приятел. Той може рационално да обсъжда чувствата си. В себе си имам предостатъчно мъжки черти и бих искала моят любим да притежава известна женственост. Не е необходимо да демонстрира излишна мъжественост, за да е истински мъж. За мен интелигентността е най-сексуалното качество у всеки човек, бил той мъж или жена. Хубавите тела са чудесни, но той ще ме спечели само с ума си и стремежа си към нови познания, както и с оригиналния си подход във всяко начинание — било то в секса или в приготвянето на вечерята. Той не трябва да ме ограничава и да ме ревнува от свободата или приятелите. Случва се моят избраник да е малко странен. Може да е музикант или художник. Двамата разменяме дрехите си, които и без това са унисекс.
ЖЕНА С ВЕНЕРА В ЗНАК РИБИ
Може би съм психо. Във всеки случай съм свръхчувствителна. Познавам трансцендентността и понякога чета мисли. Моите, чувствителни сетива ми дават информация, традиционно смятана за недостъпна. Понякога се плаша от собствените си флуиди, за които другите хора дори не подозират. Идеалите ми са свръхвисши и съм убедена, че смисълът на живота е еволюцията на душата към по-високи стъпала на съществуванието. Аз съм изключително жалостива и състрадателна — та нали всички сме едно цяло. Някои хора с първична природа смятат това за глупост, но не са прави -знам го от личен опит.
Наричайте ме романтичка, няма да нараните чувствата ми! Харесвам романтичната и вярна любов. Всъщност за мен има един-единствен вид любов -- истинската и вечната. Няма да се омъжа за пари или защото той е важна клечка. Може да е коминочистач и целият в сажди — това няма никакво значение, стига истински да се обичаме. Е, хубаво би било да е поет или музикант. Необходимо е да разбира любовта ми към всички живи същества и да не се шегува със слабостта ми към животните, птиците и рибите. Аз съм от тези, които се грижат за спасяването на китовете и делфините. Смятам, че тъй като са живи същества, ние трябва да зачитаме правото им на съществуване. На представата ми за идеален мъж ще отговори този, който е чувствителен и разбира вечността на живота. Проблемът ми е, че мога да се объркам в избора си и да взема за идеален мъж някой омайващ сладкодумник. Трябва да съм внимателна, защото склонността ми да се вживявам може лесно да ме превърне в жертва на любовта. Интимността е от особено значение за мен. Не мога да живея сред студенина и изолираност. Искам да съм близо до мъжа, когото обичам. В същото време той трябва да разбира моята непостоянна същност и сменящи се настроения. Когато обичам, аз се отдавам изцяло.




МЪЖ С ВЕНЕРА В ЗНАК ОВЕН

Обичам действието във всичките му 'форми-във взаимоотношенията, в спортните занимания, във филмите. Привлича ме всичко най-ново, най-последно, най-авангардно и най-недостижимо. Въодушевяват ме новите впечатления. Живея за мига. Изненадайте ме! Покажете ми нещо, което не съм опитвал преди. Ако е изключително и единствено по рода си, толкова по-добре. Животът ми е пълен с бурни събития — около мен всичко е шумно и крещящо. Оръжията ме впечатляват — независимо дали ги използувам, или не. Тяхната огнена сила е символ на ултимативното действие. Имам бърз ум, който непрестанно разсъждава. Стига обектът на разсъжденията ми да е нещо ново. Различно от всичко предишно.

Влюбя ли се, аз съм романтичен и импулсивен. Виждам се като юначен борец срещу злите сили, посветен на дамата на сърцето си. Малко е да се каже, че съм идеалист в любовта. Поставям любимата си на пиедестал, макар да зная, че в края на краищата тя ще падне от него, защото също е обикновен човек. Признавам, че се старая да се покажа мъжествен. Че искам да се грижа за нея. Искам любовта ми да бъде подложена на изпитание — все едно съм нейният рицар. Мога да накарам всяка жена да се почувствува единствена. В любовта съм ентусиаст — мразя скуката и не допускам любимата ми да се отегчава. Двамата пътуваме и се забавляваме.

Познавам моя тип жени. Избраницата ми трябва да бъде жизнена и енергична, фрапантна и предизвикателна. Трябва да обича споровете — аз също ги обичам. Те ме стимулират и карат кръвта ми да кипва. Ако ми създава трудности, това също е в реда на нещата. Обичам състезанието и мига, когато тя няма да може да издържи на съпротивата ми. Активен съм в любовта, харесвам закачките, забавленията, дори игривото боричкане. Обичам бурните връзки, независимо че това означава стълкновения. Може би не бива да признавам публично, но те ме стимулират, дори тези в спалнята. Разрешаването им е половината от удоволствието! Интересът ни един към друг не угасва, защото и двамата не знаем какво можем да очакваме!

МЪЖ С ВЕНЕРА В ЗНАК ТЕЛЕЦ

Обичам спокойния, сигурен и стабилен живот, държа да имам достатъчно пари, които да ми го подсигурят. Същото се отнася и за любовните ми връзки. Емоционалната сигурност ми е толкова нужна, колкото и финансовата. Обичам класическите неща, които издържат проверката на времето — музика, красиви вещи, стари, качествени платове.
Не съм агресивен в любовта. По-скоро привличам, отколкото преследвам. Обичам да докосвам и да бъда докосван. Харесвам физическия контакт, като чувството ми за допир е много изострено. Мога да бъда романтичен, но по природа съм практичен. Бих подарил на любимата си бутилка вино или цвете в саксия вместо букет. Ще се насладим заедно на виното, а цветето ще живее дълго. Не харесвам вятърничавите дами, които не знаят какво искат. Харесвам здравомислещите, добродетелни жени, жените с добър произход, които са създадени за комфортен и спокоен живот. Допадат ми закръглените красавици (особено със заоблени рамене). За мен е без значение дали държат на сигурността и парите. Имам предразположение към изящното и чувствувам близка връзка със земята, затова моята жена трябва да цени красивите растения. Мъж, роден за семейство, аз обичам фамилни* живот.
Моят дом е моето небесно царство. Искам да бъде красив, подреден традиционно и с вкус, и жена ми да е винаги вкъщи. Притежавам силно развито чувство за собственост. Държа на всичко, което е мое. Понякога проявявам ревност, но само ако е застрашена емоционалната ми сигурност. Нежен съм и обичам прегръдките и целувките. Може би няма да повтарям, че ви обичам, но пък ще ви го показвам. На мен може да се разчита и в най-тежките ситуации. Трудно се ядосвам. Обичам спокойствието. Аз съм любовник, а не боец.
МЪЖ С ВЕНЕРА В ЗНАК БЛИЗНАЦИ
Необходими са ми преди всичко интелектуални стимули. Без тях ще умра. Ала без особено задълбочаване, моля! Без мрачни и мъчителни разговори — те така ме депресират! Ценя разнообразието. Новото и модното ме пленяват, харесвам промяната заради самата нея. Тя е моята жизнена среда, защото без постоянната промяна, аз изсъхвам като стафида и умствените ми сокове ферментират. Жаждата за разнообразие се проявява в обществения и в интимния ми живот. Аз изпитвам неутолимо любопитство към хората. Към всички хора, дори към тези, които току-що са пресекли улицата или седят срещу мен в претъпкания автобус. За да задоволя любопитството си, аз съм склонен да подхвана разговор с напълно непознат.
Макар че мразя да го признавам, аз съм малко непостоянен в любовта. Трудно ми е да установя трайна връзка, защото ограничавайки изживяванията си, ограничавам и възможностите за разширяване на житейския си опит. Вълнува ме всичко, което е остроумно, интересно, информативно или просто различно и искам да имам възможност да го изживея. Страхувам се да не пропусна нещо. Посещавам интересни интелектуални сбирки, най-новите шоу-представления или поп-концерти и изобщо всичко, което е ново. Повтарям пак: новото и различното! Вчерашният вестник е стар за мен.
Пътувам в търсене на удоволствието. Играя си с думите, но и разчитам на тях. Обичам хумора и остроумията. Вкусът ми е универсален. Тази вечер съм на класически концерт, а утре на боксов мач.
Природно не съм моногамен. Дори когато съм близо до тези, които обичам, те не бива да отнемат свободата ми, иначе ще се задуша. Струва ми се, че можете да ме наречете интелектуален клаустрофоб. Поставянето на каквито и да е граници ме обезсилва.
По сърце съм идеалист и търся своята истинска любов. Тя може да говори за философия и да гледа бейзбол, като същевременно готви. Нейният ум е жив и остър като бръснач. Държи се като лейди, но ми позволява волности. Тя трябва да оценява остроумието и променливостта ми.
МЪЖ С ВЕНЕРА В ЗНАК РАК
Аз съм лесно раним. Понякога свръхчувствителността е болното ми място. Очаквам да срещна близост и разбиране, но не винаги ги получавам. Обичам да се грижа и да се грижат за мен. Достойно прикривам своята уязвимост. Търся сигурен дом, защото често съм непредсказуем — както емоционално, така и мисловно. Желая финансова сигурност, за да превърна дома си в убежище от бурята. Бракът не ме отблъсква. Аз го приемам като начин за създаване на сигурно пристанище. Ценя семейството си и моят дом е моята крепост.
Може да съм малко старомоден, дори сантиментален, но аз харесвам интимните детайли. Обичам спомените и ми е прятно да помня дреболиите, които допадат на другите. Ако любимата ми предпочита нежните чайни рози, тя винаги ще ги получава от мен. Често използувам въображението си. Удобството и красотата са важни за мен, особено в домашна обстановка. Предпочитам да се забавлявам вкъщи, отколкото да ходя по ресторанти и обществени места. Вкъщи ми е най-приятно. Дори обичам да готвя и да пазарувам. Обичам всичко, свързано с моя дом.
Редовно се обаждам иа майка си — без да ми се напомня. Силно съм привързан към семейството си.
Жената на мечтите ми е деликатна и чувствителна, истинска лейди в някогашния смисъл на думата. Тя обича да стои вкъщи, дори когато прави кариера, обича да се грижи за мене и за децата. Семейството е важно за нея и тя оценява дълбокото значение на любовта. На грижите й отвръщам с грижи. Домът ни е бастион срещу студения и жесток свят и затова го поддържаме възможно най-приятен и прекрасен. В него забавляваме приятелите си и се стараем да им предадем нашето взаимно чувство на сигурност.
МЪЖ С ВЕНЕРА В ЗНАК ЛЪВ
Каквото и да правя, аз го правя със замах. Харесвам монументалната архитектура, например Тадж Махал, одобрявам идеята да се посвети такъв монумент на любовта и интимността. Дразнят ме хората, които са ограничени в разбиранията и възгледите си за живота. Същото се отнася за скъперничеството, било под форма на пари или на стремежи. Впускам се в мащабни начинания и влагам в тях цялото си сърце. Не се скъпя нито финансово, нито емоционално. Горд съм от всичко, което върша, и макар някои да ме обвиняват за тази гордост, аз ще призная, че мога да бъда и наивен и игрив като малко момче. Затова толкова обичам децата. Просто защото са спонтанни. Те се държат открито и без превземки. В известна степен ги идентифицирам със себе си.
Докато ме уважава, аз давам на любимата си всичко, което имам — включително и ризата от гърба си. Държа да ме уважават. Моят девиз е: лоялност! По природа не съм подозрителен, но тъй като съм податлив на ласкателства, мога да бъда заблуден или подмамен. Затова трябва да внимавам. Толкова боли, когато някой е неискрен.
Моята идеална любима знае кога да се появи и да поеме централната роля. Тя е представителна и действува благородно, независимо от своя произход. С висок дух е и с добри обноски. Добре би било, да е малко властна. Тя е моята кралица. Аз се държа добре към нея и в замяна очаквам същото отношение. Мога да пренебрегна известна несъвместимост дотолкова, доколкото изглеждаме хубава и привлекателна двойка. А стилът на истинската любов, както и стилът на големите опери е винаги уникален. Аз ще си остана непоправим романтик.
МЪЖ С ВЕНЕРА В ЗНАК ДЕВА
Склонен съм да проявявам критичност към тези, които обичам. Търся абсолютното съвършенство, макар да зная, че повечето човешки същества не могат да достигнат стандартите ми. Но това е толкова важно за мен, че с критиката си им помагам да се усъвършенствуват. Това произтича от склонността ми към анализ — някой ще каже свръханализ, но на мен ми харесва да съм изчерпателен. В желанието си да помагам мога да накарам хората да се почувствуват самоуверени. Понякога ставам дребнав и обръщам внимание на най-незначителните подробности, които считам за не по-малко важни, от големите неща. Желая да съм полезен на тези, които обичам, и да върша нещо практично — например да скова лавица за книги, за да ги ощастливя.
Срамежлив съм и не съм агресивен, така че ми е лесно да се отдам на работата си за сметка на обществения живот. Не блестя външно. Работя упорито и харесвам красивото в живота, но трудно се приобщавам в компания. Привързан съм силно към животните и ги дарявам с безкритична любов, каквато не мога да дам на хората.
Трудно ми е, когато се затварям в себе си поради високите си критерии. За да не забележат грешките ми, аз често отблъсквам хората, които ще са ми нужни по-късно. Вярвам в светостта на чистотата. За мене са важни личната хигиена и порядък. Не понасям мързела. Жена с нечисти дрехи или с неизмита коса може да ме отблъсне напълно — и завинаги.
Най-добре се чувствувам с естествена и почтена жена, организирана и подредена. Ценя честността, защото съм нараняван от жени, които са ме използували. Не ме мислете за целомъдрен.Аз обичам да си представям какво се крие зад стегнатата й външност и закопчаната догоре блуза! Любовта ми е чиста и след като сваля картите и сърцето ми е спечелено, аз се отпускам. Оставям се да се грижат за мене и отвръщам със същото. Ще я разхождам с кола, ще пускам пералнята, ще я посрещам на летището. Щом са за жената, която обичам, домашните задължения не ми тежат.
МЪЖ С ВЕНЕРА В ЗНАК ВЕЗНИ
Можете да ме наречете джентълмен от старата школа. Аз съм учтив и дискретен. Известен съм с чара и добрите си маниери, както и с чувството за справедливост. Стилът ми е изискан и бързам да се отплатя за всеки жест. Интересни са ми взаимоотношенията между хората и обичам да ги дискутирам. Това е любимата ми тема. Харесвам малките, интимни сбирки, на които се поддържа интелигентен, изпъстрен с идеи разговор на високо ниво. Аз съм традиционен тип мъж и не се забърквам в прекалени ексцентричности. Моят стил е красив и балансиран. Желая да участвувам в културни занимания.
Не се отказвам от женитбата, тъй като предпочитам да не живея сам. Бракът ме прави много щастлив. Не мога да понасям дългата самота. Любовта е красиво чувство, а аз обичам красотата — особено у жените. Не търсете от мен екзотични сексуални преживявания, а само привързаност и спокойно чувство. Грубостите ме отблъскват, освен в случаите, когато нещата вървят в нежелана посока и е необходимо да се балансира.
За мен идеалната жена е истинска дама, дори да й се случва да се държи като проститутка в леглото. Тя умее да разговаря и обсъжда. Няма нищо по-еротично за мен от един действително интересен разговор. Признавам, че съм малко непоследователен . Понякога ме привличат жени, които са изключително женствени, целите в дантели и волани — с други думи идеалната малка женичка и съпруга. Друг път ми се иска да е интелектуалка, която да ми бъде равна, и да говори толкова добре, колкото добре изглежда. Обичам да споделям мислите и чувствата си, признавам, че съм романтичен и влюбен в любовта.
МЪЖ С ВЕНЕРА В ЗНАК СКОРПИОН
Сексът е много важен за мен, независимо с какво се занимавам. Често си мисля за него. Откривам сексуални полутонове и обертонове почти във всичко, особено във всекидневието. Това се дължи на способностите ми да надникна зад външната обвивка и логично да открия какво става вътре. Моята способност да виждам надълбоко ме повлича в света на непознатото и неизследваното, независимо дали това е сложната и трудна страна на изкуството и музиката, или е тъмната страна на човешката личност. Известен съм със силата си, но това което виждате, е само върхът на айсберга. Дълбоко в себе си аз съм чувствителен и страстен, макар да го крия, защото притежавам понякога вродена потайност. По природа съм подозрителен. Но вие можете да ми се доверите. Ако ви направя комплимент, той е искрен. Ласкателствата не са в стила ми. Изчаквам, докато проуча терена и чак тогава напредвам. Спазвам ангажиментите си. Никога не съм лекомислен и не давам обещания, които не мога да изпълня.
За мен думата любов има голям смисъл. Ако ме наранят или измамят, аз мога да бъда изключително ревнив и отмъстителен. Умея да изчаквам, за да нанеса удара. От друга страна, мога да прощавам, да забравям и да се помирявам. В повечето случаи крия всичко в себе си и съм почти окултист. Вярвам в способността си за оцеляване и възкресение от собствената си пепел като птицата Феникс. Аз владея източника на собствената си сила и зная как да изграждам и да руша.Жената, която ще ми допадне, създава около себе си привлекателна атмосфера. Обикновено харесвам интересните лица — които не се срещат всеки ден. Не ме привлича обикновената хубост на типичните блондинки. Предпочитам брюнетките. Те притежават класическа красота и сила, и имат дълбоко вътрешно излъчване. А това ме привлича. Видя ли жена, която ми харесва, аз не го показвам явно, но усетя ли, че и тя проявява интерес и е достъпна, влагам цялата си сила, за да я омая и да я притежавам. Огромната сила на моето въздействие се дължи на инстинктите ми. Рядко правя грешна стъпка.
МЪЖ С ВЕНЕРА В ЗНАК СТРЕЛЕЦ
З мен най-висшата ценност е свободата. Аз съм природно одухотворен и винаги търся реалното, а не идеалното. Всичко хубаво в живота ме привлича — приключенията, приятните мигове, пътешествията, забавленията, спонтанността, романтиката. И искам те да са неотделима част от моя живот. Не винаги говоря за духовната страна на моята личност, защото не всички я разбират, но аз държа на нея. Общителен съм и напълно откровен. Държа се приятелски с всички. Не съм повърхностен и лекомислен. Преценявам нещата и то задълбочено. Пътешествията в далечни страни са интелектуален стимул за мен. Обичам да се запознавам с чужденци, особено с жени.
Привлича ме охолният живот — стига да мога да си го позволя. Харесвам пъстроликото изобилие, което говори за еклектичния ми вкус. Правя интересни комбинации от различни култури и то по начин, който е интересен и говори за добър вкус.
Не се страхувам да се свържа със съвсем различна от мен жена — да речем чужденка с друго вероизповедание. Философските течения и теологията ме интересуват, и бих искал да ги опозная чрез хората, които ги създават и изповядват. Винаги съм открит и честен. Не крия нищо и не мамя никого. Етичен съм във всичко, което правя, било то в службата или в интимния си живот.
Моята избраница е насочила поглед към звездите, но е стъпила на земята. Тя обича да живее сред природата, има слабост към конете и екскурзиите. Харесва й да пътува с мен. Ние се забавляваме, докато осъществяваме духовните си щения. Бих искал да преживеем разни приключения и да й доставя радост. Най-много от всичко обичам да се смеем, това е белегът на истинската любов. Ние знаем как да не си пречим един на друг. И още, дори да не е красавица, тя трябва да е интелигентна и образована. Тя ме води със себе си на нейните звезди, а аз я взимам на моите.
МЪЖ С ВЕНЕРА В ЗНАК КОЗИРОГ 
Държа на финансовата и емоционална сигурност. Успехът е важен за мен. Също --на служебното си положение и на парите, които заслужавам. Работя усилено, винаги изпълнявам задълженията си и така заслужавам всяко повишение. Трудя се активно, моите начинания са винаги полезни и никога — напразни. Искрено харесвам всичко красиво. Някои хора ме обвиняват в снобизъм, но аз не се съобразявам с мнението на другите. Амбициозен съм. Искам да се изкача на върха, за да обезпеча сигурност и стабилност за мен и семейството ми. Не го правя от показност, повярвайте ми, аз просто съм такъв.
Забравете титлите. Дайте ми повишението и премията. Консервативен съм в политиката и вкъщи. Ценя мъдростта на миналото — от дизайна на старите мебели до икономическите теории. Обичам всичко да е елегантно, скромно, функционално и трайно. Не съм човекът, който ще демонстрира своите чувства, но съм предан и >лоялен приятел и любовник. Ще направя всичко, което е по силите ми, за да ви помогна да осъществите амбициите си. Можете да разчитате на мен.
Не съм далеч от мисълта да си избера дама, която да ме превъзхожда по богатство и обществено положение. Обичам високата класа и висшето общество. Жената, която търся, е изискана и дискретна. Тя е принципна, земна, работлива и умее да предизвиква уважение. Изобщо е първокласна дама. Аз съм много чувствен и обичам дълбоките сексуални преживявания. Но въпреки това съм сдържан. Страхувам се да не се проваля или да не ми се присмеят, и независимо от обстоятелствата запазвам достойнството си незасегнато. Ето защо изглеждам малко самотен, дори тайнствен, но в действителност съм уязвим кат(Ь всички. Нужна ми е жена, която да оцени всичко това и да ми'отвърне с любящо внимание.
МЪЖ С ВЕНЕРА В ЗНАК ВОДОЛЕЙ
Гледам на живота през призмата на гордостта. Имам желание да експериментирам с всички видове взаимоотношения. Давам на хората свобода, за да се държат естествено и в отговор очаквам същото. Мога да фаворизирам моногамията, докато разбера, че това не е единственият начин за сексуално общуване. Много хора от различни култури са открили и изпробвали и други начини. Ние сме хора, а размножаването е присъщо на човечеството. Рядко ставам ревнив, какъвто и да е любовният ми стил. Ревността е чужда на принципите ми и се старая да я избягвам. Използувам разума, а за рационално обсъждане на проблемите избягвам отрицателните чувства. Старая се да живея с идеалите на приятелството.
Стремя се да не изразявам публично емоционалността си. Това пречи на обективността. Понякога интимността ми създава проблеми. По-лесно ми е да прегърна някоя идеология, отколкото човека до себе си. Не правя компромиси с принципите си. Упреквам се, че съм студен и безчувствен, но повечето от тези обвинения са нереални. Старая се да бъда обективен и може би това ми пречи. Предпочитам да съм приятел с дамата на моето сърце.
Ценя приятелството над всичко останало. То стимулира ума и колкото повече и различни приятели от двата пола имам, толкова по-добре. Често си загубвам ума по някоя необикновена дама с произход различен от моя.
Идеалната за мене жена трябва да ме обича и да ме оставя свободен. Тя е независима, оригинална, може да е и от друга социална класа или етническа група. Харесвам жени с изявени мъжки черти и подчертана интелигентност — дори с научни наклонности. Ако се разделим, аз винаги ще държа да останем приятели. Това е най-важното за мен.
МЪЖ С ВЕНЕРА В ЗНАК РИБИ
За мен съществува една-единствена възможна причина за брак или за сериозно обвързване — любовта. Но не сантиментално-сълзливата и опростена любов, която може да се сравни с детска игра, а Истинската любов. Трансцендентната, Духовната. Две човешки души се сливат в една. Навярно смятате, че всичко това е невъзможно. Аз зная, че е възможно. Ценя дълбоко единството на живота и се обвързвам с него. Зная как да комбинирам това единство с любовта. По принцип съм идеалист, но това не означава, че съм реалист. Идеализмът ми произтича от дълбоко познаване на същността на проблемите, на хората и на всички други божи създания. Умея да говоря на птици и цветя, защото виждам живота във Вселената като всеобгръщаш флуид, като едно цяло, с което съм в досег. Може да ви звучи нелепо, но това е безусловната истина, макар че не винаги успявам да я играя по този начин.
Имам романтично сърце, чувствително към чуждите проблеми и способно на саможертва. Хорските тревоги действително ме засягат. Не мога да не им обръщам внимание. Понякога дори пренебрегвам себе си и собствените си интереси. Вживявам се в чуждите проблеми. Обективността не е най-силната ми черта — за разлика от състрадателнрстта. Понякога е толкова силна, че аз се отъждествявам с човека, на когото помагам.
Привличат ме чувствителните, волеви и спокойни жени. Напълно се отдавам на любимата си. Физиката, цвета на кожата, произхода, образованието и кариерата й — всичко това е без значение, стига да докосва сърдечните ми струни и любовта ни да е истинска и искрена. Аз съм еротичен и нежен любовник, със свръхчувствително сърце. Ако тя търпи променливите ми настроения и чувства, ние ще живеем в съвършен унисон. 
Източник: Планетите на любовта, М. Дж. Абади Клодия Бейдър



Още интересно за вас:




Консултации и медитации с Калина Митева се провеждат със записване на телефон: 0894692333

Вариантът с онлайн консултирането се запазва за всички желаещи от други градове и места. За записване скайп: syvetnik


Няма коментари:

Публикуване на коментар