Лично съветване чрез Астропсихолгическо консултиране.

неделя, 11 декември 2011 г.

Виждайте възможности, а не ограничения

Автор: Калина Митева
Умните хора не виждат ограничения. Те виждат възможности. 
Бъдете от хората, които разбират това и покажете на трудностите, че можете без тях, като ги загърбите и преодолеете. Силата и превъзмогването се изразява в действия!
Съсредоточавайте се върху това, което искате да присъства в живота ви. И да се излее отгоре ви прашец от любов и изобилие, вглъбени ли сте в собствените си негативни мисли, самите вие подминавате тези дарове на благополучието, което се изразява в непредприемане на действия - да се отворите, за да получите и да извървите пътя за постигане на желаната промяна. Защото началото на промяната не започва с оплакване от сегашното положение, а с поемане на отговорност за събитията в живота ви. А лошите мисли и чувства не ги потискайте - чуйте ги, приемете ги, благословете ги с любов и ги освободете... Другото е бомба със закъснител и понякога някоя наглед малка случка от ежедневието ги и активира и те се явяват отново и отново, за да ви напомнят, че имате да "работите" точно с тях. Отработете ги тези ваши емоции, пуснете ги на свобода и си научете уроците. Това е важна крачка, която би било добре да направите и извървите за постигане на хармония със себе си и всички други. 

Заявете намерението си за живот, изпълнен с чудеса и предприемете постъпки за постигането му. Сега ще кажете - искаме рецепта! И да ви дам вълшебните стъпки, не ги ли извървите вие... резултати няма да има! Оставете приказките и се заемете със вътрешна работа за промяна на ограничените модели на мислене, освобождаване от чувство на вина, гняв, тъга, от потребността да контролирате, осъждате и критикувате. Простете на себе си и на други, ако има за какво! Как става това? Работа със себе си, работа със себе си и пак работа със себе си, постоянство, упоритост и увереност в жизнените процеси.

  
Животът е живот и е прекрасен такъв, какъвто е! Живейте го този живот! А как, ще попитате? Като бъдете будни и осъзнати хора. Познавайте себе си, наблюдавайте се какво мислите, говорите и правите. Защото не контролирате ли собствените си емоции, преживявания и действия, кой го прави вместо вас? И защо оставяте това в чужди ръце? И спрете да мислите вместо другите и да се мъчите да си обясните техните чувства и постъпки. Заемете се с познанието на собствените мисли и преживявания, като например: защо за мен е важно да се докажа пред приятелите, родителите, колегите или защо държа да знам дали ме харесва Иван или Мария? и т.н. и т.н. Това значи "Да погледнем в себе си" - във всеки един момент да знаете и осъзнавате мислите, емоциите и да може да си обясните собствените думи и постъпки, а не тези на другите хора. Вие имате работа със себе си, а те с тях... Правете разлика между собственото познаване и осъзнаване и нуждата от контрол върху другите, потребността да режисирате събития и да правите сценарии за околните.

Отказвате ли да проумеете, че несполуките и трудностите са следствие от това, което сте мислили, говорили и правили, то тогава и отговорността за успехите си прехвърлете на друг. Но няма да го направите, нали? Познавате такива хора, които за недобрите неща в живота си обвиняват някого, а за хубавите приемат, че само те имат заслуга и знаете колко "дребно" е това мислене или по-точно неосъзнато. Изберете за себе си живот на буден човек!

Всеки ден избирайте за вас спокойствието пред раздразнението и гнева. Всеки ден избирайте да виждате другите като приятели, вместо като нападатели. Всеки ден избирайте да се освобождавате от потребността да контролирате, критикувате и обвинявате. Тази нагласа носи само положителни преживявания и всеки избрал това за себе си, може да каже, че живее осъзнато.


Още интересно за вас:

Консултации и медитации с Калина Митева се провеждат със записване на телефон: 0894692333

Вариантът с онлайн консултирането се запазва за всички желаещи от други градове и места. За записване скайп: syvetnik



Няма коментари:

Публикуване на коментар