Лично съветване чрез Астропсихолгическо консултиране.

събота, 7 януари 2012 г.

Кой тип езотерик сте?

Вие сте начинаещ езотерик, ако:
 - след като сте прочели всички книги на Ошо, или Бах, или Уолш, или Крион, или преминавайки курс по йога, разказвате при всеки удобен случай на всеки попаднал за откритията си. Убедени сте, че сте избран и надарен със знание човек, и се учудвате, когато останалите не разбират това. Вие доказвате страстно новия си светоглед, след като сте чели Клизовски на роднините и неразбягалите се все още от вас приятели. За вас е непоносимо, умен и светъл човек като вас, да е в „блатото”, в обкръжението на духовно „непомръднали” хора.

Вие сте скрит езотерик, ако:
- незабележимо се интересувате от всичко, без да пропускате програмите „Паралелен свят”, „Необяснимо, но факт” и др, при това запазвате с недоверчива невъзмутимост, отричащата гледна точка. Подсмихвате се на полтъргейста при съседите и нанесените на конкурентната фирма щети, но следвате набелязаното извънредно внимателно, пазите се от циганки-гадателки или черна котка да ви мине път. Обсъждате с иронично пренебрежение посетилите сеанс на Чумак или Кашпировски колеги, но ако се разболеете сериозно, след като сте изпробвали всички традиционни методи, търсите хаотично народен лечител или екстрасенс.

Вие сте толерантен езотерик, ако:
- престанали сте да доказвате гледната си точка на роднините и срещате приятелите си по чашка, с усмика и съчувствие, като им позволявате „да са”. Сменили сте празното бърборене на Еднокласниците с дълбокомислени беседи по езотеричните форуми. Вече не реагирате на периодичния натиск от близките с молба за захвърлите езотеричните си глупости и се върнете към нормалния живот. Посещавате различни мероприятия и започвате да разбирате, че в езотериката, както и всяко друго направление, има много интерпретации и не е ясно, коя от тях е по-близка до Истината.

Вие сте запален езотерик, ако:
- започвате деня си с медитация, йога или пеене на мантри. Не винаги сте в курса за жизнените събития на роднините и познатите, но винаги знаете, кога в града ви идва лечител, духовен наставник или треньор по личностен растеж. Когато влизате в интернет, вместо сутрешния анонс на новините, търсите нови статии по интересуващата ви тематика за духовния растеж. Прекарвате отпуска си или на фестивал по енергийни практики, или в индийски ашрам в очакване на самадхи, или в пустините на Мексико, като се надявате тайно да срещнете Дон Хуан. Отдавна вече разбирате разликата между кръвното и духовното семейство и се стремите по-често към общуване с последното.

Вие сте езочитател (чете, без да практикува), ако:
- сте прочели огромно количество книги по любимата тематика, но така и нищо не сте направили, за да промените себе си или живота си. Готови сте да отстоявате гледната си точка със седмици като браните своето виждане за процеса, който на практика не сте преживяли, но пък много сте чели и размишлявали. Лесно се съгласявате за пореден експеримент по вътрешна трансформация и още по-лесно го захвърляте с оправданието – това не е моят път.

Вие сте езосноб, ако:
- на заниманията по хатха йога постоянно се сравнявате с изоставащите и се радвате на това, колко по-успешно от тях развивате гъвкавостта си..., какво да говорим, направо сте си на нивото на инструктора. На семинара или екскурзионния тренинг бързо формирате своя малка компания и по възможност не позволявате на други, да влизат в нея. Повече се гордеете с марката на килимчето за йога или пилатес, отколкото с качеството му.

Вие сте разбиращ езотерик, ако:
- трудовете на Блаватска, Бейли и Рьорирхите не само, че не ви оставят безучастно равнодушни и недоумяващи, но резонират с вашия светоглед и ви подтикват към значителни стъпки в духовното търсене, дори и при сериозна борба на мотивите и променяща се скала на ценностите. Вие с ентусиазъм наследявате и претворявате в живота най-добрите идеи на Учителите на човечеството, вярно, не винаги с очаквания резултат. Разбирате теософията, антропософията, трудовете на гностиците и съвременния ченълинг, при това не се палите в спорове и дискусии на дилетанти по тази тема, а запазвате чувството си на хумор и лека ирония.

Вие сте истински окултист, ако:
- възприемате света като огледално свое отражение със здрав оптимизъм и желанието да го направите по-добър. Винаги запазвате спокойствие и непредубеденост към всичко – вещи, събития, хора (вярно, че с доза странично отношение). Намирате толкова лесно различията между окултизма и мистиката, качествата на душата и на личността, че все едно разпознавате еднояйчни близнаци.

Вие сте просветлен учител, ако:
- отдавна на никого нищо не доказвате. Все по-често към вас се обръщат за насока, подкрепа и помощ, дори и да не искате това. Вие сте абсолютно удовлетворени и сте в състояние на безмълвие, вътрешен покой и сътворение по 24 часа в денонощието. Ако сте разпознали учителя в себе си, тогава нека ви попитам – защо още не сте се възнесли?



Консултации и медитации с Калина Митева се провеждат със записване на телефон: 0894692333

Вариантът с онлайн консултирането се запазва за всички желаещи от други градове и места. За записване скайп: syvetnik



Няма коментари:

Публикуване на коментар