Лично съветване чрез Астропсихолгическо консултиране.

сряда, 15 февруари 2012 г.

Изкуството да вярваш в себе си

Искате ли да знаете, как да го правите?
    - Изхвърлете всякакви сравнения. Мисълта за това, че не приличате на другите, не ви дава покой? Но нали като нечие копие вие вече не сте оригинал, а индивидуалността струва скъпо, повярвайте ми.
    - Не се критикувайте. Разбира се, всеки човек има недостатъци – един пуши много, друг постоянно закъснява, защото обича да си поспива. Не си заслужава да се критикувате – създавате негативно отношение към особеностите си, разрушавате хармоничността си.
    - Забравете за миналите грешки. Всички грешат понякога, но ако зациклите на личното си чувство за вина, просто няма да успеете да напреднете. По-добре си направете изводите и се постарайте да не повтаряте пропуските си.
    - Създайте си нужното обкръжение. Не е тайна, че общувайки с хората, неволно се заразяваме с енергията им. Обкръжете се с уверени в себе си и самодостатъчни хора, не позволявайте на никой да тъгува – песимизмът не трябва да бъде допускан.
    - Заемете се с любимото си дело. Далеч не всеки може да направи хобито си източник на доходи, но дори и да не печелите пари от него, не отхвърляйте това, което ви носи удоволствие. Защото удоволствието е съставката на успеха.
    - Вслушвайте се в себе си. Колкото и непоколебими да са авторитетите, не трябва да пренебрегвате собственото си мнение. В края на краищата, точно то ви прави уникална личност.
    - Наблюдавайте речника си. Избавете се от думите-паразити, научете се да говорите уверено и твърдо. С дума може да се убие, а може и да се спаси човек. Словото може да поведе след себе си батальони, нали си спомняте?
    - Фиксирайте успехите си. Не сте ли се замисляли, защо в холивудските филми, кабинетите на успешните хора буквално са отрупани с дипломи? Отговорът е простичък – спомени за победите, а това е отличен стимул!
    - Научете се да изслушвате похвалите. Да приемаш комплиментите, дори заслужените, си е цяло изкуство. Не трябва да се смущавате, да отхвърляте или игнорирате признанието на достойнствата ви. Научете се да ги слушате със сърцето си и не забравяйте да благодарите на този, който ги казва.
    - Не бъдете егоист. Ако някой се обърне към вас за помощ и тя е по силите ви, не се отдръпвайте. На благородните рицари им върви много по-често, отколкото на интригантите скъперници – тази истина е отдавна известна.
    - Научете се да се радвате на дребните неща. Не е тайна, че дори най-великият път започва от първата стъпка. Вижте корена и се старайте да съзрете тенденцията в детайлите – така мислят великите стратези.
Още интересно за вас:

Консултации и медитации с Калина Митева се провеждат със записване на телефон: 0894692333

Вариантът с онлайн консултирането се запазва за всички желаещи от други градове и места. За записване скайп: syvetnik





Няма коментари:

Публикуване на коментар