Лично съветване чрез Астропсихолгическо консултиране.

събота, 9 юли 2011 г.

Формулата за успех на Айнщайн

Алберт Айнщайн е имал формулата за успеха. Един от най-великите умове на всички времена е разработил математическа формула за успех! Предлагам ви да прочетете това внимателно – това, може би е най-важното математическо уравнение, което някога ще видите.
Айнщайн казва, „Ако А е успехът, тогава формулата е А=Х+Y+Z.
X е работата
Y е забавления
Z е "дръж си устата затворена"
Без съмнение Айнщайн е имал невероятно чувство за хумор. Нека да разгледаме трите променливи в уравнението. Те са:
1. Работа
2. Забавление
3. Дръж си устата затворена!

1. Работа: Алберт Айнщайн е притежавал изключителна работна етика и заради това е дал повече на обществото и съвременната наука, отколкото всеки друг в наши времена.
2. Забавление: Айнщайн, все пак не е работил 24 часа на ден и си е намирал време за забавление и отпускане. Може би неговите идеи за забавление са били различни от вашите, но това не означава, че не се е забавлявал.
3. Дръжте си устата затворена: Накрая, моята любима част от неговата формула за успех е да си държим устата затворени. Аз искрено вярвам, че човек, който говори най-малко, казва най-много. Един мой приятел ми се оплака наскоро, че жената, с която се среща говори твърде много. И аз не знам как да му кажа, че всъщност истинският му проблем не е че тя говори твърде много. Той всъщност се дразни от това, че той не може да говори достатъчно. Е, нека кажа, че това не е общо приложимо за всички мъже и жени. Говоря за конкретен човек, който познавам. Неговото желание е постоянно да говори и защото толкова много харесва да говори, той се повтаря. Ако му позволите да говори достатъчно дълго, той ще повтори едно и също нещо три пъти и накрая сам ще си противоречи. Желанието му не е да чуе, а да бъде чут.

Алберт Айнщайн, от друга страна не е имал какво да доказва. Той не е имал нужда да бъде "Бърборивата Кати", въпреки, че всъщност успешно е можел да бъде поради своите знания. За него не е било важно да говори с всеки, който срещне и да му надуе главата, за да му демонстрира коефициента си на интелигентност. Вместо това, той научил цената на спокойствието и самотата. 
Превключете настройката си от тази на говорител към тази на слушател. Казват, че можеш да спечелиш повече приятели за пет минути, като се интересувате от другите, отколкото можете да спечелите за пет години, опитвайки се да накарате другите да се заинтересуват от вас! А как се интересувате от другите? Задавате въпрос и после си държите устата затворена!
Дейл Карнеги написва бестселъра „Как да печелим приятели и да влияем на хората”. Една от ключовите глави на тази книга, е че любимата тема на всеки всъщност е самия той и че най-сладкия звук за ушите на хората е звука на собственото им име. Айнщайн знаел това и разбирал как може да влияе на хората, избирайки слабото им място да говорят за себе си и утвърждавайки ги, като им предоставял любезното си внимание.
http://fitspiritandbody.blogspot.com

Още полезно за вас:
За мен
Метод за Лично съветване
Пътят 

Консултации и медитации с Калина Митева се провеждат със записване на телефон: 0894692333

Вариантът с онлайн консултирането се запазва за всички желаещи от други градове и места. За записване скайп: syvetnik



Няма коментари:

Публикуване на коментар