Лично съветване чрез Астропсихолгическо консултиране.

събота, 10 септември 2011 г.

Тайните на подсъзнанието

Това е много важно да се осъзнае - ние създаваме своя свят чрез нашите мисли, чувства и емоции. Тоест нашето тяло, душевното и физическото състояние на здравето ни, отношенията в семейството с близките, отношението ни с останалите хора и заобикалящия ни свят, работата, финансовото положение - всичко това е външно отражение на нашите мисли, чувства и емоции. След като ние сами създаваме нашия свят, то ние можем да го изменим. С други думи, ако на нас не ни харесва нещо в нашия живот, ние можем да го променим, като отстраняваме причините за този или онзи проблем, и можем да създадем нещо ново. Необходимо е да се обърнем навътре към себе си и да изменим своята подсъзнателна програма за поведение. Ако вие искате да промените заобикалящия ви свят и обкръжението си от хора, то помнете, че всичко, което ви заобикаля - то е отражение на вас самите. Затова започнете със себе си. Когато вие промените себе си, ще се промени заобикалящата ви действителност.

Този закон обезпечава великите ред и хармония, висшата справедливост и чистота на Вселената. Помнете, ние живеем в чист и справедлив свят, където на всеки се дава според мислите му. 

"На всеки да се даде според вярата му" - това са думи от Библията. Нашата реалност започва не с думите и не с действието, а с нашите мисли и енергии. Мисълта е универсална форма на енергията. Нашите мисли и чувства се материализират, въплъщават се в реалност. Ако във вашия живот нещо не достига или има някаква несправедливост, причината е скрита във вас, а не във външния свят или във външни обстоятелства.

Мисълта като форма на енергията се заражда в нашата душа, никъде не изчезва. Действа закона за съхранение на енергията. Всяка мисъл изпратена във външния свят, формира определени събития в нашия живот. По такъв начин тази енергия се връща при нас в един или друг вид.


Законът за отговорността - това е ключов момент в работата над себе си. Тази идея от много се разбира трудно, защото те бъркат отговорността с чувството за вина. Да бъдеш отговорен за своя живот означава напълно да се откажеш от обвиненията на обкръжението ти и от самообвинението , означава освобождаване от съжаление, жал, критика, осъждане и ненавист. Ако вие имате отговорност към себе си, вие ще започнете да живеете пълен и силен живот. Вие сами ще започнете да построявате събитията в своя живот така, както искате. Вие ще създавате особено пространство около себе си. За това трябва непрекъснато да използвате закона за отражението (външното отразява вътрешното).

Започнете внимателно да следите за всичко, което се случва във вашия живот. Отнасяйте се към различните ситуации като към уроци. Например, ако около вас се случва някакво събитие, което извиква у вас определени мисли, чувства и емоции, то погледнете вътре в себе си - това присъства във вашето подсъзнание. Ако нещо не ви харесва у другите хора, това непременно го има във вашето подсъзнание (също и ако нещо ви харесва у хората). Откажете се от желанието си да променяте заобикалящия ви свят, хората и вашите близки. Приемайте ги такива, каквито са. Променяйте себе си - и тогава светът ще се измени. Ако вие нещо избягвате, то зад него е скрит някакъв ваш страх или болка. Вие трябва да преминете през това и да извлечете позитивен урок. Когато човек е отговорен за своя живот, за своя свят, при него се появява свободата на избора. Той е свободен да избира сам , какви мисли да ползва. Изследвайте своите подсъзнателни програми на поведение, своите мисли и емоции. Прегледайте целия си живот наново, от новата гледна точка.
из "Тайните на подсъзнанието", В. Синелников

Още интересно за вас:
Нови мисловни модели
Притча за водопровода
Безплатно е само сиренето, което е в капана


Консултации и медитации с Калина Митева се провеждат със записване на телефон: 0894692333

Вариантът с онлайн консултирането се запазва за всички желаещи от други градове и места. За записване скайп: syvetnik





Няма коментари:

Публикуване на коментар