Лично съветване чрез Астропсихолгическо консултиране.

понеделник, 24 януари 2011 г.

И това ще мине...

Древна суфистка история разказва, че в една близко източна страна живял цар, разкъсван между щастието и унинието. И най-малкото нещо го разстройвало или го карало силно да реагира, така състоянието на щастие бързо преминавало в състояние на неудовлетворение и отчаяние.
Дошло време, когато царят окончателно се изморил от себе си и от живота, и започнал да търси начини да излезе от затворения кръг. Изпратил да повикат един мъдрец, който живеел в царството му и имал репутацията на просветлен човек. Когато мъдрецът дошъл, царят му казал: „Искам да съм като теб. Можеш ли да ми дадеш нещо, което да внесе равновесие, ведрина и мъдрост в живота ми? Ще ти платя каквато цена поискаш."
Мъдрецът отвърнал: „Може и да успея да ти помогна. Ала цената на помощта ми е толкова висока, че няма да ти стигне и цялото царство, за да я платиш. Нека затова ти я дам даром, стига ти да я почетеш както трябва." Царят му обещал, че така и ще направи, и мъдрецът си заминал.
Няколко седмици по-късно се върнал и поднесъл на царя красива кутийка от нефрит. Царят отворил кутийката и видял в нея прост златен пръстен с гравиран надпис: „И това ще мине“.
„Какво значи това?" - запитал царят. „Винаги носи този пръстен - отвърнал мъдрецът. - Каквото и да се случи, преди да го определиш като добро или лошо, докосни пръстена и прочети надписа. Само така ще намериш покой."
Екхарт Толе, "Нова земя".

Нека знаем, че в живота ни хора и събития идват и отминават. Да ценим всеки миг. Проблемите да приемаме като изпитание и справяйки се с тях, да сме устремени нагоре! Когато сме най - добре, да не се самозабравяме, а да даряваме радост и да помагаме на всички около нас.
Не забравяйте да благодарите за всичко - и за помощта и за трудностите по пътя си. Защото и това ще мине...

Консултации и медитации с Калина Митева се провеждат със записване на телефон: 0894692333

Вариантът с онлайн консултирането се запазва за всички желаещи от други градове и места. За записване скайп: syvetnik





събота, 22 януари 2011 г.

Какво разбрах и превърнах в начин на живот за мен

Наблюдавам последната модна линия в отношенията между хората. Начина на мислене или по-скоро силата на положителното мислене. Много литература, много книги по въпроса, много учители по позитивизъм. Всички станаха по-отворени и възприемчиви към езотериката отколкото преди.

Позитивното мислене, медитациите и йогата са основни теми на женските предавания в медиите. Заливат ни с техники и съвети за по-добър живот. Вместо план за деня - ставане, отиване на работа, обяд, почивка и т.н. има рецепти за начин на мислене, за думи, които да ползвате сутрин преди ставане, вечер преди заспиване...

Има безспорни имена с принос по темата - Джон Кехоу, Луиз Хей. Те ми бяха основата и стъпките по пътя, който вървя и до днес. Хосе Силва и контрол на ума, Норбеков, Зеланд... Има опасност човек да се изгуби в океана от литература и автори. Може да се залута и обърка от толкова препоръки и методи за това как да живее, говори и мисли.

Установих, че е хубаво в един момент да "пресееш"  всичко, което знаеш  и си чел. Да спреш и да се замислиш. Кой е твоят начин? Кое ти помага? Кое е най-близо до теб като възприятие, като душевност?

Ето на тези въпроси е нужно да си отговорите, за да може всичко, което сте усвоили и научили, да ви послужи, за да живеете в хармония със себе си и света и за да бъдете успешни и творчески личности.

Какво разбрах и превърнах в начин на живот за мен:
- бъди благодарен за това което си и се радвай на живота 
- бъди уверен, че заслужаваш най-доброто и не си пожелавай нищо по-малко 
- винаги се доверявай на вътрешният си глас
- ти си личност, ценен и стойностен човек, както всички други и не е нужно да доказваш значимостта си пред другите
- отговорността за събитията в живота ви е само ваша
- всеки  има право на  мнение и мнението на другите за вас, си е тяхна работа
- не се дразнете на света около вас
- бъдете себе си и оставете другите да бъдат други - Зеланд
- ако определен метод е помогнал на вас, то това не означава, че от точно същото се нуждае и всеки друг от вашето обкръжение
- не е нужно да раздавате знанията и житейският си опит, без да са ви искали мнение и помощ, обратното се смята за намеса и вмешателство
- когато искаш да поучиш другите, нека примерите бъдат със самият теб и избягвай реплики като: "грешиш, защото не разбираш, не си готов, не си дорасъл и т.н."
- внимавай какво мислиш и говориш на света и на огледалото, че се сбъдва

из книгата "ДА ПОГЛЕДНЕМ В СЕБЕ СИ"

Още интересно за вас:
Консултации и медитации с Калина Митева се провеждат в София, със  записване на тел: 0884886163

Вариантът с онлайн консултирането се запазва за всички желаещи от други градове и места. 



вторник, 18 януари 2011 г.

Желание

Брат ми имаше личен празник  и ми беше на гости. В семейна среда  празнувахме подобаващо, както се казва - веселба и емоции. В такъв момент се чувствам прекрасно и  ненадейно ми хрумна да накарам всички да си пожелаят нещо. Така го почувствах, защото момента беше специален и вълшебен. А се научих да разпознавам вътрешният си глас по такива случайни мисли, минавайки съвсем бегло и нямащи нищо общо с темата на разговора и случая. Още недочакала съгласието на всички си взех тетрадката за утвърждения, препоръчвам ви да си имате такава, и ги "строих" да си измислят по едно желание и да го напишат. След като бях готови, прибрах тефтера и не отворихме повече тема за това. Празника приключи, ежедневието ни пое и  съм забравила за тази моя инициатива.

Една сутрин след няколко дни, докато си пишех в тетрадката се сетих и признавам си - загложди ме червейчето на любопитството и потърсих, за да видя кой какво е написал тогава. Погледа ми мина по диагонал  през желанията на другите, а точно на написаното от дъщеря ми все едно нещо ме накара  и се спрях. Писало милото ми дете, че иска телефон като на вуйчо си. Мигновено ми мина през главата - гледай сега какви неща! Детето си има хубав телефон, пак избиран от нея, но понеже видя от вуйчо си, за да не остане по - назад  и ето ти желание! С тази мисъл затворих тетрадката и забравих за прочетеното.

След около две седмици ми се случи да разбера за промоции за служителите в компанията, за която работех тогава. Позаинтересувах се, но понеже за момента нямах нужда, махнах с ръка - благодаря, няма да се възползвам... Точно в този момент вътрешният ми глас се обади отново. За секунда в съзнанието ми проблесна написаното желание на детето. Притихнах, позачудих се и отново се загледах в промоциите. Без даже да се изненадам видях, че точно този модел се предлага и мога да го поръчам. Без без каквито е да е за и против, веднага  заявих такъв апарат за и мен.

Всичко се случи бързо и след две седмици получих "желанието" на дъщеря ми. Какво да разказвам повече - изненадах я, еуфорията беше огромна, от вълнение не можа да спи през нощта. На сутринта още я държеше, даваше ми обещания да задържи високия успех и всякакви други неща, заради които си мислеше, че съм  направила подаръка.
Това ме направи много щастлива. Тогава ми хрумна, че и нашите желания се изпълняват така. Пожелаваш и изпращаш поръчката. Някъде някой чува какво си си пожелал - Вселената или аз, ако сте написали желанието си в моята тетрадка за утвърждения:), се случват нещата и поръчката е изпълнена. Необходимо е да поискаме и в отговор на чистата ни вяра Вселената изпълнява желанието! Искайте, поръчвайте и вярвайте, че заслужавате най-доброто! - из "ДА ПОГЛЕДНЕМ В СЕБЕ СИ", онлайн поръчка ТУК

Още интересно за вас:

Консултации и медитации с Калина Митева се провеждат със записване на телефон: 0894692333

Вариантът с онлайн консултирането се запазва за всички желаещи от други градове и места. За записване скайп: syvetnik



събота, 15 януари 2011 г.

Да погледнем в себе си.

"Ако миналото на другия беше ваше минало, ако неговата болка беше ваша болка, ако неговото ниво на съзнание беше ваше, щяхте да мислите и действате точно като него. Когато осъзнаете това, идват прошката, състраданието, покоят." Екхарт Толе   
Ние хората имаме способността да лепваме  етикети на другите, да произнасяме присъди над тях основно от чули - недочули нещо от трети и пети лица. Интересуваме се от слухове и предположения и ни е приятно да "нищим", да "чоплим" истории за другите и да правим заключения. Дали сме се замисляли изобщо какво е преживял човек, в какви ли ситуации е бил поставян, за да реагира и постъпи по определен начин. Не, разбира се! И знаете ли защо? Защото се оказа, че повечето хора не могат да се избавят от навика да критикуват и обсъждат. Сещам се за една индианска поговорка : "Нека не съдя друг човек, докато не извървя един километър в неговите мокасини"?
Чудесно е да отделяме повече време, за да опознаем и приемем първо себе си. Хората, които вървят по този път знаят, че ако не харесваме, отричаме и осъждаме нещо в другите, то там е необходимо да се замислим и запитаме дали и в нас има от тези качества. Ние обичаме тези, които приличат на нас, и отблъскваме онези, които излагат на показ собствените ни недостатъци. Във всеки срещнат се отразяваме ние самите. Вместо да преценяваме и да обвиняваме другите, най-напред е нужно да опознаем себе си. Един дълъг и вълнуващ процес!

"Според една индийска легенда човеците така злоупотребили с божествените си сили, че боговете решили да им отнемат божествеността и да я скрият там, където никой човек не може да я намери. Но въпросът бил къде? Ако скрият божествеността дълбоко в недрата на земята, човеците ще я изкопаят. Ако я потопят в най-дълбокия океан, хората рано или късно ще я намерят на дъното. Ако скрият божествеността на най-високия планински връх един ден хората ще се изкачат и ще стигнат до нея. Накрая най-мъдрият сред боговете рекъл: "Ето какво ще сторим с човешката божественост. Ще я скрием дълбоко в самия човек, защото това е последното място, където ще се сети да търси."
И е така. Всички отговори са вътре в нас. Необходимо е само да слушаме и вярваме на вътрешния си глас. Тогава в живота ни хубавите неща се случват с лекота!
из книгата "Да погледнем в себе си", за поръчка тук.

Още интересно за вас:

Консултации и медитации с Калина Митева се провеждат със записване на телефон: 0894692333

Вариантът с онлайн консултирането се запазва за всички желаещи от други градове и места. За записване скайп: syvetnik






петък, 7 януари 2011 г.

За неразбирането...

"Веднъж през зимата Учителят и ученикът се разхождали по брега на реката.
- Учителю! Хората не се разбират един друг. Стараят се да общуват, четат книги, които разказват за разбирането, а се натъкват на невидима стена. Защо така? Невъзможно ли е да бъде научено това?
- Ела с мен, учителят тръгнал по леда към средата на реката.
- Погледни надолу. Виждаш ли нещо там?
- Не, как мога да видя нещо през леда?
- Там, под леда има цял свят невидим за теб. Разтопи леда и той ще стане вода, даваща живот на целия свят. Но ако излееш тук готова вода, тя ще замръзне и само ще укрепи царството на леда."

Някой е казал, че отричаме това, което не разбираме.
Така е... Разбирането е двустранен процес. Има значение дали отсрещната страна желае да "разтопи леда", защото всеки е свободен в мислите и думите си и евентуалното отричане  е въпрос за тези, които не разбират.
А какво всъщност не разбират?
Какво се крие зад думите – душевност, знания, различна степен на далновидност, нагласи.
Думите, които използвам не са засукани и стила ми на писане /и говорене/ е достъпен.
И какъв е извода - чуваме, слушаме, а вече и четем едва ли не избирателно.
По-скоро разбираме този и това, което ни е удобно и което си искаме.
Това установих аз, след като в живота ми се появиха  хора, които без да ме познават отблизо ме разбират прекрасно.
А знаете ли кое е най-хубаво?
При "разтопен лед"  разбират дори и мълчанието ми!

Още интересно за вас:
За мен
Да погледнем в себе си
Бъдещи и настоящи величия да не четат :)

Консултации и медитации с Калина Митева се провеждат със записване на телефон: 0894692333

Вариантът с онлайн консултирането се запазва за всички желаещи от други градове и места. За записване скайп: syvetnik

сряда, 5 януари 2011 г.

Другите постъпват с теб така, както сам се отнасяш към себе си и както им позволиш или как реших да съм блогър.

Тази си мисъл e мое про(до)зрение. Не знам дали съм чела някъде нещо подобно, но съм сигурна, че го установих сама и знаете ли за кого - за себе си. Учудени ли сте? И аз бях! И то доста!

Живеем забързано, динамично, а аз и интересно. Не се интересувам кой какво казал, рекъл, направил, къде ходил и дали се е върнал. По ме вълнува как се чувствам, какво мисля и дали ми е добре. Не се вълнувам какво впечатление съм произвела с особата си, защото за себе си знам какво е обяснението за моя дума, жест или поведение. 

Оказа се, че не допускам до себе си хора, различни от семейството и близки приятели, а и няма как да е иначе с дистанцията, която поставям помежду ни...

Оказа се също така, че имам много да разказвам, че имам потребност да пиша, което доведе до създаването  на
           
Да погледнем в себе си

Защото разбрах, че да си наясно и да познаваш себе си е добре, носи хармония и вътрешен мир, но няма как да си разбран от другите, ако не ги допускаш в твоя свят и не споделяш с тях.
Това е  начин да изразя себе си!

Тук е мястото, където ще допускам повече хора до мен чрез публикациите, споделяйки опита си и както обичам често да казвам, а вас ще ви научи животът!

Още интересно за вас:
Визитна картичка
Изживейте чувствата си

Консултации и медитации с Калина Митева се провеждат със записване на телефон: 0894692333

Вариантът с онлайн консултирането се запазва за всички желаещи от други градове и места. За записване скайп: syvetnik