Лично съветване чрез Астропсихолгическо консултиране.

събота, 22 декември 2012 г.

Квантова синхронизация

Идеята за Нищо, заедно с изпитването на Нищо, има най-забележителен ефект върху нас. То премахва страданието. Точно така. Нищо изличава мъката, несгодите, нещастието. Балансира всяка дисхармония и освежава еднакво и тялото, и ума. То е истински вълшебен куршум, прицелен във всяка болест и лудост на човечеството. И го прави без никакво усилие, елиминирайки нуждата от борба и напрежение. Дреха, която приляга на всички. И когато егото тръгне да търси удовлетворение в нова връзка или нова кола, най-добре е да вземе със себе си Нищо или инак ще получи нещо, което не иска: страдание. 

Откачена работа, нали? Мислим си, че трябва да се наобиколим с колкото може повече неща като богатство и приятели, за да се чувстваме пълноценни. Но, както всички знаем, каквото може да се спечели, може и да се изгуби. Всички познаваме хора, изгубили цялото си състояние и приятели, за които дотогава са смятали, че цял живот ще са им верни. Не загубата причинява страданието, а страхът от загубата и копнежът по възвръщането на загубеното. 

Нещата и хората не са проблемът. Умствената привързаност към тях създава страданието. Умът се привързва към неща, защото не знае цената на Нищо. Ако имаш Нищо, нямаш нищо за губене. Последното твърдение едва ли се нуждае от обяснение. Нека го разгледаме във връзка със спокойствието. Когато сме спокойни, не страдаме, нали? Спокойствието и страхът не могат да съществуват едновременно. Спокойният ум е несъвместим със страданието – това са две диаметрално противоположни неща. Спокойствието не предизвиква страх и страдание; то просто не им позволява да съществуват в тази атмосфера. Спокойствието е ялова почва за страха. Може да ни се отрази добре да разберем малко повече за спокойствието, ако изобщо искаме да овладеем страданието. 

Какво е спокойствие? Ако го разглеждаме, малко или много, като умствена дейност, бихме казали, че спокойствието е по-малко движение, нали така? Когато си в мир със себе си, умът ти е спокоен, нали? Едно е да съзерцаваш залеза, седнал на някой дънер в гората, друго е да се препираш с шефа си. Дори и когато тялото ти е активно, умът ти може да бъде спокоен. Бегачите на дълги разстояния често говорят за вътрешен мир, дори когато тялото им работи изключително усърдно. Въпросът е, че истинският мир означава спокоен ум, независимо какво прави тялото. Затова можем да кажем, че колкото по-малко умствена дейност има, толкова по-голям е вътрешният мир. Ако това е така, можем също да кажем, че пълната липса на дейност означава абсолютен мир. Дейността е енергия и не-дейността е не-енергия. Не-енергията е Нищо. Следователно Нищо е абсолютен мир. Хитро, а?
Егото винаги търси да прибави нещо, за да обогати съществуването си. То мисли, че по-добро образование, по-добро здраве или повече пари ще му донесат спокойствие и ще го освободят от тревогите. Проблемът е, че прибавянето на тези неща е прибавяне на енергия, а прибавянето на енергия, както вече знаем, е обратното на вътрешния мир. Това е много важен момент. Ако намирането на мир беше математически процес, той щеше да включва изваждане, а не прибавяне. Помисли за момент за изваждането на някои неща от живота си. Не се ли чувстваш поне малко по-спокоен, като си помислиш, че не трябва да ходиш на работа или дори на почивка? Дори и добро преживяване като почивката може да ти докара стрес. Колко пъти си се връщал от почивка и си почувствал, че ей сега вече можеш малко да си починеш? Но ето ги и добрите новини. Открил си начин да запазиш активния си живот и въпреки това умът ти да е спокоен – също като бегача, чието тяло е активно, но умът му е в покой. Ще трябва малко да се поупражняваш, но резултатите са незабавни и вдъхновяващи. Веднъж научил простия процес на Квантовата синхронизация (КС), ще можеш без усилие да изцеляваш себе си и приятелите си от очевидната дисхармония в ежедневния живот.

Математически процесът КС работи чрез изваждане. Той предлага на ума ти все по-малко и по-малко и по-малко, докато остане Нищо. Тогава – и това е най-хубавата част – той държи ума ти на това най-деликатно ниво на съзиданието, където вътрешният ти „Аз“ живее, като същевременно му позволява леко да отплува обратно към суетнята на живота. Ти наистина ще си стъпил в два свята и едновременно ще черпиш жизнени сокове и от двата. Това е ключът ти към покоите на вътрешния мир и елиминиране на страданието. Виждаш ли колко е просто? 

Веднъж научил този двустъпков процес, ще можеш да създаваш мир и хармония, където и да отидеш, каквото и да правиш. Ще можеш да подобряваш взаимоотношенията си с хората, както и душевното и физическо здраве, финансово състояние, спортно представяне и духовни занимания; ще можеш дори да помагаш на другите да правят същото. А това не е ли невероятно? Просто като правиш Нищо, ти задействаш целебни вълни на промяна, трептящи не само в собствения ти живот, но в цялото творение. Започваш ли да виждаш силата и потенциала на този не само неизискващ усилие, но и най-невинен процес? - "Чудото на квантовия живот" Франк Кинслоу

Още интересно за вас:

Консултации и медитации с Калина Митева се провеждат със записване на телефон: 0894692333

Вариантът с онлайн консултирането се запазва за всички желаещи от други градове и места. За записване скайп: syvetnik





Няма коментари:

Публикуване на коментар