Лично съветване чрез Астропсихолгическо консултиране.

понеделник, 21 февруари 2011 г.

На раздумка... с проблясъци

Неспособността или по-скоро нежеланието на човешкия ум да се освободи от миналото е описана по много красив начин в историята за двама дзен-будистки монаси - Тадзан и Екидо.

Веднъж се случило да вървят по селски път, целият в кал от наскорошните проливни дъждове. Приближавайки се до едно село, монасите срещнали девойка, която искала да пресече пътя, но калта била толкова дълбока, че щяла да съсипе коприненото й кимоно. Без да му мисли, Тадзан я вдигнал на ръце и я пренесъл на другата страна. Монасите продължили пътя си в мълчание. Пет часа по-късно, когато вече приближавали манастира, където щели да се подслонят, Екидо не издържал и най-после заговорил за това, което го гнетяло: 
- Ама защо взе на ръце онова момиче? - запитал той. - Ние, монасите, не бива да постъпваме така.
- Оставих я на земята преди часове - отвърнал му Тадзан - Ти още ли я носиш със себе си?

Tова го има и в "Ментална динамика-контрол на ума" на Хосе Силва, макар че там примера с монасите е за освобождаване от стреса. Още тогава се впечатлих и осъзнах посланието.

Когато се случи нещо, което ни въздейства и мислим постоянно за него, ние го носим в себе си и му придаваме още по-голямо значение. Колкото повече мислим за случилото се, толкова повече енергия влагаме и наистина ни е трудно да се освободим от него. Като продължаваме да мислим за това, което е минало или пък се безпокоим излишно за бъдещето, вибрациите, които излъчваме са дисхармонични и противоречиви и така привличаме към нас негативни жизнени ситуации.

Обърканите, тревожни и лоши мисли привличат подобни ситуации. А онова, върху което се съсредоточваме, се разраства. Затова оставете лошите мисли и безпокойството. Мислете за хубавите неща от живота, за радостните мигове, които ви предстоят, за това, което искате да имате и да постигнете, за да го привлечете в живота си.

Когато искаме нещо, понякога толкова се вманиачаваме да мислим и да си представяме как ще стане, а дали изобщо ще стане и всякакви други подобни наши си терзания и въпроси, като по този начин по-скоро засилваме излишния потенциал на намерението и ефекта е различен от очакваното!
Едно от нещата за осъществяване на мечтите ви е да си представяте крайният резултат, а не стъпките за реализирането и постигането на желанието. Като същевременно, не стойте със скръстени ръце, следвайте си намерението, но винаги във въображението си да виждате това като факт, да преживявате емоцията и вълненията все едно, че сега се случва.

Например, ако искате да спечелите награда или признание във вашата област - не се чудете как ще стане това и дали е възможно, а знайте и чувствайте, че вече сте го постигнали. Като отварям малка скоба - вярвайте и чувствайте само пред себе си!

Имала съм случаи от практиката, в които хората, за да си повярват и да се убедят в постигането на нещо, занимават околните с това, говорят им и ги убеждават в нещо, на което и те самите май не вярват!

Ако искате да печелите награди и признание е погрешно да запознавате ежедневно другите с качествата и уменията си и да ги занимавате час по час - виж какво мога, аз съм най-добрия и т.н. Както казах, така само насаме със себе си и пред огледалото.

Никой няма да се съмнява във вашата значимост и умения, ако вие сте убеден в това и го показвате с действията и постъпките си, а не само с думи!

И една тайна ще ви издам, с която да си "служите", за да ви се сбъдват желанията - когато искате нещо, си мислете така: ако стане - добре, ако не стане- пак добре. Така се освобождавате и не залагате всичко на една карта и на всяка цена, все едно, че от това ви зависи живота. Опитайте, прилагайте и ще се убедите! При мен се случва всеки ден! из книгата "ДА ПОГЛЕДНЕМ В СЕБЕ СИ", за поръчка онлайн с 10%отстъПка и доставка за София само 0.99 лв. ТУК

Други прочели това, са прочели още:
За неразбирането 
Желание
Приказки за Големи хора


Консултации и медитации с Калина Митева се провеждат със записване на телефон: 0894692333

Вариантът с онлайн консултирането се запазва за всички желаещи от други градове и места. За записване скайп: syvetnik



5 коментара:

  1. както в повечето случаи съм напълно съгласна с тебе,особено за това,че човек трябва да вярва и да чувства пред себе си,защото нека не забравяме и факта,че сме присъствали на много вменени качества и победи... :)

    ОтговорИзтриване
  2. Страхотно! Точно от това имах нужда в момента.
    Благодаря, за съветите. Ще пробвам да ги приложа върху себе си.
    Приятна вечер и лека седмица.
    :-)

    ОтговорИзтриване
  3. Калина, вземи си медала http://blogoftheday-bg.blogspot.com/2011/02/22022011.html Честито!

    ОтговорИзтриване
  4. Честито и от мен! Напълно си го заслужила.
    :)

    ОтговорИзтриване
  5. Благодаря! Медала си го взех:)
    Доволна и щастлива съм.
    Пожелавам на всички да следват своя път и своите цели. Тогава успешните резултати следват ден след ден!

    ОтговорИзтриване