Лично съветване чрез Астропсихолгическо консултиране.

събота, 2 юли 2011 г.

Библия на парите, част четвърта

Вие можете метафизично и духовно да пренапишете историята си, като се поучите от грешките си, като разберете, че божията сила е пълна със състрадание и осъзнаете, че всеки от нас пада в тъмното поради слабостите и страховете си. Освен това хората, които са били повлияни от излъчена от вас тъмнина, метафизично сами са отговорни за това. Те са били излъчили или подхранвали своя собствена отрицателна енергия, за да се появите вие, или най-малкото са имали възможности за избор, а не са се възползвали от тях. Ако тъмнината е била част от вашия живот, можете да направите духовен преглед и да се излекувате, докато сте живи. 

Първо обмислете тъмната си страна и да се съгласите да я пуснете навън, тъй като тя обикновено се потиска дълбоко в нас. После, когато сте готови, отидете сами за два-три дни на някое отдалечено и тихо място. Останете във мълчание, постете, медитирайте и се молете. Позволете да ви обземе влиянието от действията ви и след като се вгледате в тях, единственото, което трябва да направите е да ги признаете. Което означава, че трябва да разберете в какво е била вашата отговорност. Да признаете означава и да приемете, че сте причинили страдание на другите, и да разберете как са се почувствали, като са се уплашили или натъжили заради действията ви. Може би сте ги унищожили, понеже са загубили надежда, или може би сте ги стресирали толкова много, че са се разболели. Използвайте 2-3- дневния си период на тишина и спокойствие, за да се вгледате в тъмната си страна, за да анализирате и осъзнаете омразата и враждебността си.  Съгласете се да предприемете действия за разкаяние, за да изкупите вината си. Разкаянието и изкуплението звучат сериозно и библейски. Вселенското състрадание ще влезе в действие, ако го правите правилно. Разкаянието е да съжалявате за глупавите си постъпки и да ги признавате, а изкуплението е да направите нещо по въпроса.

Всички имаме тъмна страна в нас, така че не е нужно да се чувствате особено виновни. Все пак не можете да стигнете до светлината, без да минете през тъмнината. Представата, че можете напълно да я избегнете само чрез положителна нагласа, е метафизична наивност. Сигурно можете за малко да я избегнете, създавайки светлина и енергия, но накрая, тя винаги е там и някой ден ще се наложи да се заемете с нея. Рудолф Щайнер я нареча "Пазител на прага". Винаги съм си представял пазителя като чудовище на пътя ви, което познава всичките ви недостатъци и може да си играе с тях - то би ви изяло, ако сте нямали смелостта да застанете лице в лице с него. Дори най-светите хора имат тъмна страна. Ако кажат, че нямат, то те са светци с много отричане, а това само по себе си може да бъде тъмно. Дори Исус е прекарал 40 дни в пустинята, анализирайки сенчестата си страна, бидейки изкушаван и т.н. Хората обикновено вярват, че нямат тъмна страна или че са я овладели, но често това не е така. Повечето просто са потиснали тъмната си страна дълбоко в себе си, така че тя не е очебийна.

Нужно е да уважавате чувствата си. Това означава да живеете в истината, да изразявате истината, а не да сте прикрити. Научени сме да лъжем, да преувеличаваме и да прикриваме фактите. Ние лъжем като премълчаваме, показваме се такива, каквито всъщност не сме. За ученика по пътя всичко това са капани, с които трябва да се справим, защото като лъжем лъжем себе си. Всичко, което правите, го правите на себе си. Битието е едно цяло, така, че всички наши действия рефлектират върху нас самите.

Метафизиката на честта е проста. Не можете да скриете истината. Така че трябва да се примирите, да погледнете истината и да поправите това, което не е достатъчно добро. Всеки от нас си има страхове, ненавист и противоречия, всеки е постъпвал нечестно-емоционално, финансово или сексуално. Всички ние си имаме своите прегрешения. Пренаписвате историята си, като се вглеждате в тези неща. Може би това ще ви накара да страдате, да минете през "тъмна нощ на душата", но това състояние ще отмине, като си дадете опрощение. Малко по малко силата на безкрайността вътре във вас ви облива с нова светлина и вие се превръщате в едно цяло. По този начин завършвате акта на разкаяние.

Изкуплението е да правиш добро. Така че връщате се обратно и, ако можете плащате дължимото на хората, които сте измамили, извинявате се, на тези, които сте наранили или изкупвате вината си с благотворителни деяния и добри дела. Може би не искате да се отплатите на онези, на които дължите, тогава направете дарение за някаква кауза, която може да бъде от полза.

Изкуплението означава да поемете пълна отговорност за това, което сте извършили, без много обяснения и извинения, и да осъзнаете, че сте наранили хора, защото така сте били научени като дете, или може би сте позволили на своите страхове и недостатъци да ви отклонят от правия път.
След това се заклевате, че ще се отнасяте с любов и доброта към другите през останалата част от живота си. Спазвате последователно докрай тази клетва за известен период, компенсирайки болката, която сте причинили. 

Не мисля, че стига само да съжалявате и да казвате, че съжалявате. Понякога е нужно и да направите нещо конкретно. Може да спечелите всичките пари в света, може да купите всички възможни преживявания и да живеете богато, но живот без чест и почтеност няма никаква стойност. Затова, ако още не сте го направили, включете честта, като част от утвърждаването на изобилието и създаването на нова енергия в живота ви. Изживейте живота си безукорно на всеки фронт - финансов, емоционален и сексуален. И ако упражнявате власт, бъдете великодушни и много доброжелателни.
из "Малка библия на парите" Стюарт Уайлд

Още интересно за вас:
Библия на парите, част първа
Библия на парите, част втора

Библия на парите, част трета

Консултации и медитации с Калина Митева се провеждат със записване на телефон: 0894692333

Вариантът с онлайн консултирането се запазва за всички желаещи от други градове и места. За записване скайп: syvetnik



Няма коментари:

Публикуване на коментар