Лично съветване чрез Астропсихолгическо консултиране.

вторник, 13 септември 2011 г.

Гневът


Гневът, дори когато е предизвикан от истинска несправедливост или беззаконие не е път към победата. Той бързо се превръща в емоционален навик. Обичайното усещане, че сте жертва на несправедливост е причина да започнете да се виждате в ролята на жертва, да носите в себе си вътрешно усещане, което да ви кара непрекъснато да се оглеждате за стърчащ гвоздей, на който да се закачите. Лесно е да видим "доказателства" за несправедливост или да си въобразим, че сме оскърбени дори и от най-невинната забележка или при безпристрастни обстоятелства. Превърнатото в привичка негодуванието неизбежно води до самосъжаление, а това е най-неподходящият емоционален навик, който човек може да развие. Затвърди ли го веднъж, човек вече не се чувства "добре" или "естествено" без него. Тогава той просто започва да търси и да намира "беззаконния". Някой беше казал, че подобни хора се чувстват добре само, когато са нещастни.


Емоционалният навик на негодувание и самосъжаление е свързан и с една неефективна себепредстава за малоценност. В своето съзнание вие се виждате като човек, който заслужава съжаление, като жертва, обречена да бъде нещастна.
Разберете, че причина за вашия гняв не са другите хора, събитията или обстоятелствата. Гневът е плод на собствената ви емоционална реакция. Вие единствени имате власт над него и можете да го овладеете, ако твърдо си внушите, че гневът и самосъжалението не са пътища към щастието и успеха, а към поражението и нещастието. - Максуел Малц


Още интересно за вас:
Изживейте чувствата си
Според вярата
Приемете себе си

Консултации и медитации с Калина Митева се провеждат със записване на телефон: 0894692333

Вариантът с онлайн консултирането се запазва за всички желаещи от други градове и места. За записване скайп: syvetnik


Няма коментари:

Публикуване на коментар