Лично съветване чрез Астропсихолгическо консултиране.

петък, 29 юли 2011 г.

безплатно е само това, което е в капана

Понякога хората се опитват да получат от психолози, медиуми и лечители безплатни услуги поради липса на средства. Но услуги, получени "безплатно", често нямат ефект. В допълнение, ефектът от свободното "лечение" може да бъде, например, влошаване на здравето на лечителя или клиента. Има случаи, когато на лечител, превърнал това в "милосърдие", клиентите му след това започват да губят пари, фалират. Плаща се за всичко, но понякога забравяме за това. Друго нещо е, че специалистът може да сам определи размера на заплащане на различните категории клиенти: от някой, който да вземе повече от някой друг по-малко. Преди  мъдрите жени често приемали продукти или друго равностойно, което е еквивалент на плащането. И ако получите нещо за нищо, то не е ясно как след това трябва да  се платите за него. Не забравяйте - безплатно е само това, което е в капана!

Още интересно за вас:
Консултации и медитации с Калина Митева се провеждат със записване на телефон: 0894692333

Вариантът с онлайн консултирането се запазва за всички желаещи от други градове и места. За записване скайп: syvetnik


Притча за водопровода

Далече, далече в малко селце срещу прекрасна долина живеели двама приятели Пабло и Бруно. И двамата били млади и мечтаели за най-добрия живот за себе си. Често си споделяли своите мечти, как ще станат най успешните хора в своето село. Те не се боели от тежка работа и търсели възможности да изпълнят своите цели и да осъществят своите мечти. И тъкмо навреме, такава възможност се появила. Селският старейшина решил да наеме двама човека, които да носят вода от извора, който се намирал на върха на планината през долината в селото. Заплащането за труда им зависело от количеството вода, която била доставяна в селото. Пабло и Бруно с ентусиазъм се хванали на работа. Всеки ден от сутрин до вечер те носели кофи с вода от извора до селото. Те вършели своята работа усърдно и трудолюбиво. Всяка вечер се прибирали в къщи с парите припечелени за деня. Бруно бил доволен от своята работа и от парите, които заработвал. Той бил уверен, че тази работа ще му позволи да изпълни своята мечта. Бруно решил, че за да увеличи своята печалба трябва да вземе по-голяма кофа, за да може всеки път да носи повече вода. Той разчитал, че порасналите доходи ще му позволят да си купи къщата, за която мечтаел.

Но Пабло бил недоволен. В края на всеки ден го болели гърба и ръцете, той се чувствал изтормозен. Пабло търсел друг начин да заработва повече. И веднъж в главата му дошла идея. Той си представил как ще построи водопровод, с който ще доставя вода от планинския извор в селото. Този водопровод би му позволил да доставя повече вода, без да се налага да носи кофи от извора и обратно. Скоро той се запалил от тази идея и пристъпил към съставяне на план. Разбира се Пабло споделил идеята със своя приятел Бруно и му предложил да се присъедини към работата и да строят водопровода заедно. Бруно решил, че тази идея е безмислена. Всичко, за което можел да мисли Бруно са били парите, които заработвал сега и как може да ги заработи по-бързо.  Той считал, че построяването на водопровода ще му отнеме време и той ще постигне своите цели по-късно. Вместо това Бруно намерил по-големи кофи и започнал да носи вода по-бързо. Той бил уверен, че този начин ще му помогне да заработи повече пари. Пабло решил да строи водопровода сам, макар да разбирал, че това ще е трудно и ще отнеме време, докато водопровода бъде завършен. Пабло знаел, че до завършване на строежа може да са необходими няколко години. Но той се съсредоточил върху своята идея! Всеки ден той работел и носил вода както преди, но в почивните дни и свободното време той усилено копаел каменистата почва и строил своя водопровод. През първия месец нямал с какво особено да се похвали. Бруно и жителите на селото му се присмивали и го дразнили. Измислили му и прякор - Пабло водопроводчика. В същото време доходите на Бруно се удвоили. Той вече си купил голямата къща и неговият живот се променил. Сега вече той прекарвал времето си след работа в бара, наслаждавайки се на това, което му давали заработените с тежък труд пари. Бруно не осъзнавал, че заради тежестта на кофите, които носил всеки ден, се прегърбил, лицето му се сбръчкало, а тялото му се изтощило. Скоро той започнал да носи все по-малко и по-малко вода, защото неговото здраве се влошавало и влошавало.

Месец след месец работел Пабло, скоро минала година, а след нея още една. Накрая строежът бил завършен. Сега вместо да носи вода с кофи в селото, той използвал своя водопровод. Пабло сега заработвал повече пари откогато и да е било. Потокът от вода в селото не спирал и за минута. В това време, когато Пабло почивал, докато спял, хранил се, водата продължавала да тече. Пабло бил щастлив и можел да се гордее със своята упоритост, проницателност и трудолюбие. Сега парите течали към него така, както течала водата във водопровода.

Историята на Бруно и Пабло е отражение на реалния живот. Тяхната работа символизира това, което обикновено правят хората, за да заработят пари. Бруно получава пари носейки вода в кофи, той ходи насам-натам носейки кофи от извора в селото и получавайки за това пари. За да увеличи своя доход той трябва да ходи до извора по-често или да използва по-големи кофи. В реалния живот ние се опитваме да увеличим своите доходи, работейки се повече и повече, трудейки се в свободното време ли работейки на две работи. Ние също така увеличаваме размера на своите кофи, получавайки по-висока платена работа, което често включва в себе си по-голяма заетост и съкращение на свободното време. Повечето от нас заемат времето си за пари като Бруно. Ние знаем че всеки човек има 24 часа в денонощие и да даваме на работата всичкото си време, е невъзможно. Най-тежки времена настъпват тогава, когато ние повече не можем да заменяме своето време за пари, заради възрастта, здравето или по други причини и тогава нашите доходи спират. 

Сега нека разгледаме какво е правил Пабло. Размисляйки мъдро Пабло не започнал да обменя своето време за ограничени доходи. Той използвал своето време, за да построи водопровод. Знаел е, че водопроводът ще носи постоянни доходи, докато тече водата. Постоянен доход, който многократно ще увеличи времето дадено от него за всекидневен труд. Пабло знаел, че един ден заради възрастта или здравето няма да може да обменя своето време за пари. Той знаел, че ако успее да накара своята идея да проработи, ще е нужно само да се потруди, за да построи водопровода. След като водопроводът е бил построен Пабло щял да получи възможност да контролира и поддържа потока от вода, за да се убеди, че неговият доход ще продължава да расте. Пабло ни показа, че за да заработим пари, на нас не ни е необходимо постоянно да обменяме време за пари. Има доста по-добър начин. А ти как се справяш? Нима ти все още си като Бруно, който обменя време за пари. Или все пак искаш да си като Пабло, да построиш и поддържаш водопровод за получаване на постоянен доход. Всеки може да започне да строи своя водопровод още Днес!
из "Притча за водопровода", Бърк Хъджис

Още интересно за вас:
Формулата за успех на Айнщайн
Погрижете се за себе си
Да погледнем в себе си


Консултации и медитации с Калина Митева се провеждат със записване на телефон: 0894692333

Вариантът с онлайн консултирането се запазва за всички желаещи от други градове и места. За записване скайп: syvetnik


четвъртък, 28 юли 2011 г.

Приказка за глухото жабче

Имало едно време една групичка от малки жабчета, които решили да си организират надбягване. Целта им била да се изкачат на върха на една много висока кула. Долу, около кулата, се събрала голяма тълпа да наблюдава състезанието и да аплодира участниците. И състезанието започнало...

В действителност, никой от тълпата не вярвал от сърце, че малките слабички жабчета ще достигнат върха на кулата. Чували се изказвания, като например : - Ооо, пътят е толкова труден! Те НИКОГА няма да достигнат върха!... Или пък: - Не, НЯМА НАЧИН да достигнат върха! Кулата е толкова висока!... И малките слабички жабчета започнали да се скапват. И се отказвали. Едно по едно... Освен онези, които с бодра крачка продължавали да се изкачват нагоре и нагоре. А тълпата продължавала да крещи: - Толкова е трудно! Никой няма да успее!!! И все повече жабчета се уморявали и се отказвали. ...

Но ЕДНО продължавало нагоре, и нагоре, и нагоре... - Това НЯМА ДА СЕ ПРЕДАДЕ! На самия край всички други вече се били отказали да изкачват кулата. С изключение на онова мъничко жабче, което след неимоверни усилия, единствено успяло да стигне до върха!
 
Тогава всички други жабчета естествено поискали да разберат, как точно ТОВА жабче е успяло да го направи. Един от участниците попитал малкото жабче, как то, което е успяло, е намерило нужните сили, за да достигне върха? Оказало се, че... Победителят бил ГЛУХ!!!

А поуката от тази приказка е: Никога не слушайте негативните и песимистични изказвания на другите! Подминавайте ги, защото Ви отдалечават от Вашите най-красиви мечти! Тези, които носите в сърцето си!
 
Винаги мислете за силата, която носят думите! Защото всичко, което чувате или четете повлиява на духа и действията Ви!Бъдете винаги позитивни! Негативните хора не намират решения и увеличават проблемите. Бъдете глухи, когато някой Ви каже, че няма да се справите! Или, че реализирането на една мечта е химера! Ние сме това, което мислим! Добрият хумор, смехът, щастието контролират и стреса! Винаги мислете - АЗ МОГА ДА ГО НАПРАВЯ!

Още интересно за вас:
Пътят ни

Консултации и медитации с Калина Митева се провеждат със записване на телефон: 0894692333

Вариантът с онлайн консултирането се запазва за всички желаещи от други градове и места. За записване скайп: syvetnik


неделя, 24 юли 2011 г.

Максими на положителното мислене

1. Светът е пълен с различни хора! Успелият човек мисли положително и чрез направляване на своята духовна енергия той постига здраве и пълно съвършенство!

2. Положителният човек не говори за проблемите и опасенията си, а за целите си, мечтите си, желанията си.

3. Успелият човек не тръгва никога с главата към стената, защото винаги има врата. Който мисли положително, ще намери тази врата.

4. Положителният човек не е никога против нещо, той винаги е за нещо.

5. Успелият човек знае точно какво иска и защо го иска. Така всеки момент се превръща в смислен миг.

6. Който познава и вижда пред себе си целите си, е в състояние и да ги постигне.

7. Колкото по-здраво са изградени нашите картини на целите ни, толкова по-рано ще последва реализирането им.

8. Представата за тези цели и нейното непрекъснато повтаряне създават действителност.
9. Ако истински желаете някоя Ваша идея да се реализира, подсъзнанието Ви ще ви помогне автоматично.
10. Успелият човек не вярва в случайността, а знае, че той е този, който трябва да предизвика успеха.


11.Колкото по-голяма е ползата за другите, толкова по - голям ще е успехът за Вас. Но: Колкото повече правите за Вас самите, толкова повече ще можете да правите по-късно за другите!
12. Положителните мисли привличат положителни неща.
13. Този, който има отрицателни мисли трябва да има предвид, че те ще се сбъднат. Не бива да насочваме отрицателни мисли нито срещу други, нито срещу себе си.
14. Положително мислещият човек не пита: Какво очаквам още от живота, а: Какви изисквания поставям към живота и към себе си?
15. Образното представяне на даден начин на действие на подсъзнанието е почти равнозначно със самото изпълнение.
16. Подсъзнанието ни разбира само от картини. Затова му изпращайте единствено образни представи.
17. На чувства не може да се влияе чрез рационално мислене, а само действувате.
18. Господството над мисленето дава власт над живота, казва Гаутама Буда.
19. Положително мислещият човек се отделя от своя отрицателен спътник. Той казва "Да" на живота, на радостта, на щастието и успеха.
20. Положително мислещият човек вярва в сбъдването на неговите желания и мисловни картини. Докато има някакви съмнения, силата на подсъзнанието му не може да бъде ефикасна.
21. Внушението е особена форма на мисленето. Вие създавате нещо ново.
22. Положително мислещият човек вярва, че в неговият живот нищо не се случва, без той да е отговорен за това.
23. Повечето хора не осъзнават значението на мисленето си. Затова те остават това, което са: мижави участници.
24. Всичко онова, което виждаме около себе си, е възникнало от представи. Много в началото усмивани идеи са станали убедителна реалност.
25. Всеки човек се нуждае ежедневно от връзка със своето подсъзнание. Отделете си за това няколко минути време. След това Вие ще можете и през останалата част на деня да чувате нежните трептения на подсъзнанието.
26. Околната ни среда е замърсена, това всеки го знае. Особено фатални са обаче душевните замърсявания. Предпазвайте подсъзнанието! То приема всичко, което чува и вижда, без да се диференцира. Вие не бива да му изпращате нищо друго, освен положителни неща!

27. Вашите мисли определят Вашият живот.

28. Един лош човек има лоши мисли. Един негативен човек има негативни мисли. Един неудачник има също негативни мисли. Един преуспяващ човек има преуспяващи мисли.

29. Никога вече недейте да прехвърляте вината за вашите неудачи на други. Разберете, че вие сте тези, които направляват живота си.

30. Вашето мислене оказва влияние върху всичко: държане, говорене, здраве, външност, цялостното Ви поведение, успеха Ви.

31. Положителният човек е убеден, че всяка мисъл ще се реализира, стига само да я повтаря достатъчно често!

32. Само това, което разбирате ще Ви помогне по - нататък. Следователно, Вие непрекъснато трябва да разширявате знанията си.

33. Цялата Вселена се състои от привличащи  и отблъскващи се сили, от положителни и отрицателни трептения. Вие ще избирате това, което Ви влияе положително. В резултат на това Вие ще влияете положително върху другите.

34. Успелият човек мисли винаги за това: Той е неповторим! Той сам контролира съзнанието си, не допуска да му се повлиява от вън!

35. Истинската тайна на успеха се нарича доверие.


36. Всеки човек има нужда от внимание, признание и любов. Колкото повече давате на другите от тях, толкова повече ще Ви се връща.

37. Болестта или престъпността са един отрицателен път. Ползата и успеха са един положителен път. Кой път искате да изберете?

38. У Вас дремят извънредни способности. Вие трябва да направите всичко възможно, за да откриете и насърчите тези способности.

39. Вие притежавате силата да мислите съзнателно. Това означава: Единствено Вие може да влияете целенасочено на съдбата си бъдещето си.

40. Този, който мисли положително, може да превръща отрицателното в положително, насрещните удари и проблемите в успех.

41. Болестите са следствието от неизпълнени желания. Затова не бъдете неблагодарни към живота. Ако Вие сте благодарни, блажените ще Ви отварят всички врати към успеха.

42. Не мислете, че вие сте единственият човек, който има проблеми! Решаващият въпрос обаче е: Аз проблем ли имам или проблема съм си аз? Наблюдавайте се напрекъснато когато възникне проблем. Ако вие сте проблема може да го разрешите с положително мислене. Ако проблема се дължи на нещо друго, тогава Вие трябва да си промените отношението към това нещо.

из "Магията на успеха", Марио Оховен


Още интересно за вас:

Консултации и медитации с Калина Митева се провеждат със записване на телефон: 0894692333

Вариантът с онлайн консултирането се запазва за всички желаещи от други градове и места. За записване скайп: syvetnik




събота, 23 юли 2011 г.

В кой час на денонощието сте родени?

Хората реагират по различен начин на всеки часови отрязък от денонощието. Затова “дневните” хора са екстровертни натури, а “нощните” проявяват подчертана склонност към вглъбяване в себе си.
От 24 до 2 часа
Изключително динамични личности, вие проявявате огромно любопитство към околния свят, общувате безпроблемно и интензивно, любопитни и любознателни към новостите и дребните факти от живота, винаги жадни за новини. Вие не пропускате да си извлечете поука от провалите, без обаче да ги драматизирате. Разумът и инстинктите ви са в постоянно противоборство, като надделяват му единият, ту другите. Отличавате се с борбеност и любов към риска.
От 2 до 4 часа
Смятате се за център на вселената, искате да грабите с пълни шепи от удоволствията на живота, обичате комфортна, забавленията и сетивните преживявания, хубавата храна и сте естети по природа, обичате също така парите и придобивките, които те ви доставят. Привързвате се дълбоко към предмети и хора, имащи значение за вас. В любовта сте верни и постоянни, но обсебвате партньора и болезнено го ревнувате. Не обичате резките промени, затова правите всичко възможно да ги избягвате. Обичате сигурността, лукса и спокойствието. Личната независимост и осигуреност са винаги на преден план.
От 4 до 6 часа
Надарени с голяма енергия и убедителност, вие знаете как да мотивирате околните. Държите да сте господари на живота си и не позволявате никому да ви диктува своите правила. Често ви упрекват в егоизъм и нетърпеливост към недостатъците на околните. Всъщност вие сте открити и директни и не криете нито хубавите си качества, нито недостатъците.
От 6 до 8 часа
Родените в тези часове са мудни и нерешителни и понякога реагират неадекватно в критични ситуации, избягвайки да поемат отговорност и трудно взимат окончателни решения. Вие предпочитате да се заобиколите с верни приятели и колеги и да съществувате в своя измислен свят, като отношението ви към живота е доста фриволно. Това е причината плановете ви често да се реализират с огромно закъснение, а и е нерядко възможностите за избор и реализация изтичат като пясък измежду пръстите ви. Постигате успехи единствено в професии, изискващи творчески усет и развихрено въображение.
От 8 до 10 часа
Цял живот бягате от скуката, като пътувате често или търсите приклучения. За да се чувствате добре, трябва да имате голяма цел, към която да се стремите. Реагирате светкавично на предизвикателствата, отличавате се с незвисим характер, лесно късате с миналото и с разочаровали ви хора.
От 10 до 12 часа
Вие сте изпълнени с огромни амбиции, вие знаете, че цената, която трябва да заплатите, за да достигнете върха, е много висока. За вас успехът означава себеотрицание, упоритост, постоянство и… трудни контакти с най-близките хора. Ще ви бъде много по-лесно в живота, ако не схващате буквално нещата и проявявате известно чувство за хумор. Опивайте се да бъдете по-широко скроени.
От 12 до 14 часа
Вие сте подвластни на удоволствията на плътта, обичате да откривате нови хоризонти, да изпитвате непознати усещания, вие сте авантюристи по душа. Приключенията стоят на челните места във вашата ценностна система, а постоянството ви е чуждо. Обичате вкусната храна, празниците, проявявате отзивчивост към чуждите проблеми и стига да можете, се стараете да помогнете в решаването им.
От 14 до 16 часа
Патите си от своята двойнствена натура, която ви кара ту да атакувате директно трудностите, ту да изпадате в поредния сънлив период, когато гледате как светът около вас се променя, без да реагирате. Но макар и пасивни наблюдатели, вие все пак разполагате с достатъчно съпротивителни сили и воля, за да запазите контрол над обстоятелствата.
От 16 до 18 часа
Вашето поведение е белязано от необходимостта да чувствате одобрението на околните. Обичате да споделяте проблемите си и да помагате на тези около вас, харесва ви, а и е неизбежно да не работите в екип, държите на семейството, спокойствието, финансовата обезпеченост. Ненавиждате конфликтите и предпочитате компромиса пред тях. Опитвате се да излизате винаги с достойнство от проблемите и успявате благодарение на дипломатичния си език.
От 18 до 20 часа 
Родени в тази част на деня, вие се подчинявате на отдавна заучени поведенчески ритуали, понеже не искате да се натоварвате психически и се страхувате от неплануваните обрати във всекидневния живот. В същото време сте изключителни перфекционисти и сте убедени искрено, че никой друг не би могъл да свърши по-добре работата ви. Приятелите знаят, че винаги могат да разчитат на вас. Вие сте верни и постоянни, грижовни и много лоялни в отношенията.
От 20 до 22 часа
Основната ви цел е свързана с необходимостта да обичате и да бъдете обичани. За вас животът е театрална сцена, на която играете различни роли, но това не ви пречи да се справяте чудесно със задълженията си и да проявявате чувство за отговорност. Демонстрирате показна самоувереност, самозаблуждавайки се, че така прикривате успешно своята вътрешна несигурност и недостатъци. Трудно понасяте критика и не избягвате да гледате истината в очите, когато тя не е удобна за вас. В голяма степен сте егоисти и се интересувате от собственото си благоденствие, но рискувате да останете сами на върха.
От 22 до 24 часа
Като всички родени в тези часове, и вие се стремите да контролирате света наоколо. Непрекъснато ви преследва страхът от голяма загуба – на имущество, пари, любими същества. Семейството и хората близо до сърцето ви са най-сигурното ви убежище, а навиците – вашата втора природа. Притежавате силно развита интуиция и с пълно основание разчитате на инстинктите си. Вие сте добри стопани и ръководители и умеете да запазвате приятелството.
източник: astrostar.ru 
И друго интересно за вас:
- Първите 12 дена след рождения ден 
Символично значение за всеки друг знак

Сподели с твоите приятели във Фейсбук.

четвъртък, 21 юли 2011 г.

Символично значение за всеки друг знак

Всеки знак от Зодиака има не само собствен характер, но и символично значение за всеки друг знак. Например Дева за Близнаците е нещо съвсем различно от Дева за Стрелеца.

Нормално е, ще си помисли всеки, нали съвместимостта на знаците е различна. Тук обаче ще стане дума не толкова за съвместимостта на зодиакалните знаци, колкото за разположението им в зодиакалния кръг и в крайна сметка какво означава то, в зависимост от това кой дом заемат в персоналния Ви хороскоп, т.е. мястото им спрямо Вашия собствен знак.

Знаците в зодиака са 12 и са подредени в следния ред:
Овен, Телец, Близнаци, Рак, Лъв, Дева, Везни, Скорпион, Стрелец, Козирог, Водолей, Риби. 

Дванадесет са и домовете в хороскопа и всеки от тях отговаря за определена сфера в живота. 
1 дом – личност, саморазвитие
2 дом – таланти, здраве, материални ценности
3 дом – комуникации, съседи, колеги
4 дом – семейство, майка, недвижимо имущество
5 дом – любов, творчество, развлечения
6 дом – дълг, работа, служба
7 дом – партньорство, брак
8 дом – наследство, смърт, секс
9 дом – пътешествия, кръгозор, висше образование
10 дом – кариера, баща, слава
11 дом – приятели, обществени организации
12 дом – психология, тайни, уединение


Нека сега съпоставим зодиакалните знаци и домовете в хороскопа. Можем да направим и асоциация между всеки дом в хороскопа и съответния знак. Например, 1 дом - това е Овен, 2 дом - Телец и т.н.

Да предположим, че сте родени под знака на Рака, след вашия знак следва Лъв, после - Дева и т.н. по познатия ни ред. Ако започнете да броите знаците от вашия знак Рак, който ще бъде първият знак, тогава списъкът ще има следния вид - Рак, Лъв, Дева, Везни, Скорпион, Стрелец, Козирог, Водолей, Риби, Овен, Телец, Близнаци.
 

Сега да съвместим полученият нов списък с домовете в хороскопа.Тогава:  1-и дом - личност, това сте Вие, т.е. Рак.
Лъв - това е 2-я дом - материални ценности;
Дева - 3-и дом - комуникации и т.н.

Ако вашият партньор е роден под знака на Скорпиона, а Вие, както вече предположихме, под знака на Рака, Скорпион за вас ще бъде 5-ят знак след Вашия и за Вас това ще означава "любов, творчество, развлечения". По такъв начин може да се изчисли значението на всеки друг знак от Зодиака, определяйки какво точно символизира той за Вас. Просто поставете своя собствен зодиакален знак под номер 1 и бройте нататък. 

1-ият знак – моят собствен двойник
Това е човек роден под същия знак като вас. Можете да откриете, че имате еднакви вкусове, навици, пристрастия, черти на характера. Вие може както да се обожавате взаимно, намирайки един в друг своя близнак, така и да се ненавиждате, когато във Вашия партньор ви дразнят същите онези недостатъци, които притежавате и Вие. Във всеки случай, задължително ще Ви трябва време, през което да си отдъхвате един от друг, тъй като ще се уморявате твърде много, прекарвайки дълго време с човек, който прилича на самите вас.

2-ият знак – източник на моето благосъстояние
Може да възприемате знака след Вашия като източник на материални ценности. Не е задължително това да са пари. Човекът може да е добър стопанин или да има прекрасен външен вид (тялото също се свързва с 2-ия дом в хороскопа) или да бъде рядко практичен и разумен, което много ви импонира. Колкото по-дълго време сте заедно, толкова повече се привързвате към него, възприемайки го като стабилен гръб, опора.

3-ият знак – този, с който мога да си побъбря
Много вероятно е никога да не възприемете наистина сериозно партньора си, ако той е третият знак. Вие виждате в него приятеля, с когото можете прекрасно да прекарате времето си. Това може да бъде също и Ваш колега или приятел от детинство, с когото общувате понякога. Опитът да превърнете отношенията с такъв партньор в сериозни и ангажиращи може да бъде катастрофален. Ами не е създаден този партньор за стабилност, какво да се прави.

4-ият знак – скъпи мой приятелю
Вие интуитивно възприемате четвъртия знак, започвайки да броите от Вашия знак, като близък, свой. Той Ви допада с нещо, въпреки че не винаги можете да обясните на какво се дължи тази симпатия. С него много лесно установявате доверителни отношения. Връзката ви ще бъде дълга, бракът - стабилен. Само гледайте вашият партньор да не злоупотреби неочаквано със "служебното си положение" . Нанесената ви сърдечна рана ще боли много дълго.

5-ият знак - любов, игра и удоволствие
Вашият партньор ще бъде за Вас човекът, с който ще Ви бъде приятно да се забавлявате и да прекарвате времето си. Винаги ще намирате поводи за развлечения. Любовта ви също ще е на висота - изпълнена със страсти и драматични преживявания. Най-вероятно ще ви обединяват творчески проекти и изкуството. Любовната връзка ще бъде интересна, бракът може да Ви нервира, тъй като партньорът Ви ще поиска твърде голяма свобода за себе си.

6-ият знак – моето чувство за дълг
Отношенията ви ще бъдат продължителни и стабилни, но романтиката ще е недостатъчна. С този партньор ще ви свързват чувство за дълг и общи задължения. В отношенията си с Вас Вашият партньор може да бъде в известна степен пресметлив. Много е възможно да работите заедно с него. Такъв род съвместимост повече подхожда за отношения от типа "началник-подчинен" или за делово сътрудничество, отколкото за любовна връзка.

7-ият знак – моят надежден партньор 
Този човек, макар че е Вашата противоположност, в същото време е и вашето допълнение. Вие и той ще притежавате различни качества, които в крайна сметка ще направят едно цяло. Особено успешно може да бъде деловото сътрудничество. Пазете се да не притискате партньора си и не се опитвайте да му натрапвате своето виждане - той е такъв, какъвто е, и Вие нищо няма да промените. Ако продължавате да упорствате, ще ви се наложи да се разделите.

8-ият знак - моите бурни страсти
В тази двойка любов и ненавист се редуват във времето. Ако вашият партньор е от противоположния пол, може да е налице силно сексуално привличане. Бурните кавги и нежните сдобрявания са гарантирани. В друг случай може да управлявате съвместен капитал, или партньорът Ви може да е Ваш инвеститор. Така или иначе, в този съюз кипят страсти и за Вас е важно да се научите да уважавате взаимно личното си пространство, иначе може не просто да се разделите, а да се разделите като врагове.

9-ият знак - моите хоризонти
Този човек може да Ви учуди, с нещо да ви шокира, да разшири кръгозора Ви. По-вероятно е да сте приятели. С него винаги ще намирате за какво да си поговорите. Но съвсем не е задължително нещата да стигнат по-далеч от приказките. Този партньор може да ви донесе много полезна информация, обаче за любов, както и за продължителни делови отношения той е годен, само ако е стъпил здраво на краката си, т.е. ако е материално осигурен и е намерил своето място в живота.

10-ят знак - светлината над мен
Човекът, който се намира в десетия знак, започвайки да броите от Вашия знак, може да Ви помогне да се ориентирате и откриете своето място в живота. За него приоритет е общественият и социален живот, кариерата, уважението на околните. В отношенията си с Вас той ще проявява отговорност и предпазливост, дълго ще се вглежда във вас. Добре ще върви деловото сътрудничество. Що се отнася до любовните отношения - едва ли ще дочакате от него романтика. Всичко ще бъде сериозно и фундаментално, обаче тогава, когато той сметне за нужно, което всъщност не е зле за семейните отношения.

11-ият знак - моите сбъднати мечти
Човекът, чийто знак е 11-ти, ще бъде за Вас преди всичко сигурен приятел. Всички останали форми на взаимоотношения - делови, любовни е възможно да отидат на заден план. В такива отношения цари демократичност и независимост. Партньорът ви има широк кръг ог познати и ще ви се наложи да се примирите с това. Ако изведнъж ви се прииска да ограничите в нещо Вашия партньор и да му натрапите своето виждане за живота, отношенията много бързо ще изстинат и стигнат до нулата. Въпреки това е възможно да се разделите приятелски.

12-ият знак - моите тайни и загадки
Такъв партньор може да Ви ограничава в нещо, да Ви кара да поемете върху себе си повишени задължения и да проявявате жертвоготовност. Ще Ви бъде трудно да се ориентирате в мечтите и фантазиите на Вашия партньор, тъй като лесно се обърквате в тях. Затова пък той може да Ви помогне да си изясните в дълбочина Вашето собствено подсъзнание. И деловото сътрудничество, и любовните отоншения ще бъдат пълни със странности и мистични съвпадения.
източник: astrostar.ru 


Знайте, че звездите създават подходящи условия, а всеки сам решава дали и как да се възползва от тях.

Още интересно за вас:

Консултации и медитации с Калина Митева се провеждат със записване на телефон: 0894692333

Вариантът с онлайн консултирането се запазва за всички желаещи от други градове и места. За записване скайп: syvetnik



сряда, 20 юли 2011 г.

Посрещам днешния ден с любов и успявам!

Ще посрещна този ден с любов в сърцето си! 
А как ще го направя? Отсега нататък ще гледам всичко с любов и ще се родя отново. Ще обичам слънцето, защото стопля костите ми, но и дъжда ще обичам, защото пречиства духа ми. Ще обичам светлината, защото ми показва пътя, но и тъмнината ще обичам, защото показва звездите. Ще приветствам щастието, защото обогатява сърцето ми, но и тъгата ще понасям с търпение, защото отваря душата ми. Ще приемам наградите, защото ми се полагат, но и препятствията ще посрещам с удоволствие, защото са моето предизвикателство.
Ще посрещна този ден с любов в сърцето си!
А как ще говоря? Ще възхвалявам враговете си и те ще ми станат приятели, ще насърчавам приятелите си и те ще ми станат братя. Винаги ще търся причини да се възхищавам, никога няма да изнамирам оправдания за слухове. Когато се изкушавам да критикувам, ще захапвам езика си, когато започвам да хваля, ще крещя от покрива. Та нали птиците, вятърът, морето и цялата природа говорят с музиката на възхвалата към твореца си? Не мога ли със същата музика да говоря на неговите Деца? Отсега нататък ще помня тази тайна и тя ще промени живота ми.
Ще посрещна този ден с любов в сърцето си!
А как ще постъпвам? Ще обичам най-различни хора, защото всеки има качества за възхищение, дори и да са скрити. С любов ще разкъсам изградената около сърцата им преграда от подозрение и омраза и на нейно място ще построя мостове, за да може любовта ми да влезе в душите им. Ще обичам амбициозните, защото могат да ме въодушевяват! Ще обичам неудачниците, защото мога да се уча от тях. Ще обичам кралете, защото са над човешките същества, ще обичам смирените, защото са божествени. Ще обичам богатите, защото са самотни, ще обичам бедните, защото са толкова много. Ще обичам младите за вярата, която имат, ще обичам старите за мъдростта, която споделят. Ще обичам красивите заради тъгата в очите им, ще обичам грозните заради мира в душите им.
Ще посрещна този ден с любов в сърцето си!
Но как ще реагирам на действията на другите? С любов. Както любовта е средство за отваряне на сърцата на другите, точно така е и мой щит, който отблъсква стрелите на омразата и копията на гнева. Злополучие и обезсърчение ще удрят в новия ми щит и ще се превръщат в най-тих дъждец. Моят щит ще ме закриля на пазара и ще ме подкрепя, когато съм сам. Ще ме съживява в моменти на отчаяние, но ще ме успокоява, когато се екзалтирам. С употребата ще се засилва и повече ще ме предпазва, докато един ден го захвърля и без закрилата му тръгна сред пъстрея поток от хора, но когато го направя, името ми ще е издигнато високо в пирамидата на живота.
Ще посрещна този ден с любов в сърцето си!
А как ще се държа с всеки срещнат? По един единствен начин. Тихо, в себе си, ще се обръщам към него и ще казвам - Обичам Те. Въпреки, че са казани наум, тези думи ще греят- в очите ми, ще изглаждат бръчките по челото ми, ще предизвикват усмивка на устните ми, ще звучат в гласа ми и сърцето му ще се отвори. А ще има ли някой да се откаже от стоките ми, когато сърцето му чувства моята любов?
Ще посрещна този ден с любов в сърцето си!
И най-много от всичко ще обичам себе си. Защото правя ли го, ревностно проверявам всичко приемано от тялото ми, от ума ми, от душата и сърцето ми. Никога няма да угаждам прекалено на плътските си желания, а ще храня тялото си повече с чистота и умереност. Никога няма да допусна умът ми да бъде привлечен от злото и отчаянието, а с желание ще го извисявам с многовековното познание и мъдрост. Никога няма да допусна душата ми да стане самодоволна и пресита, предпочитам да я храня с медитация и молитва. Никога няма да допусна сърцето ми да стане дребнаво и жестоко, а ще го раздавам и то ще расте и ще топли земята.
Ще посрещна този ден с любов в сърцето си!
Отсега нататък ще обичам цялото човечество. От този момент всичката омраза изтича от вените ми, защото нямам време да мразя, имам време само да обичам. В този момент правя първата необходима стъпка да стана човек сред хората. С любов ще увелича продажбите трикратно и ще стана велик търговец. Ако нямам никакви други качества, мога да успея само с любовта. Без нея няма да успея, дори да притежавам всички знания и умения на света. - Из "Най-великият търговец на света", Ог Мандино
Още интересно за вас:
Отвори сърцето си
Приеми себе си
Ти какво избра?

Консултации и медитации с Калина Митева се провеждат със записване на телефон: 0894692333

Вариантът с онлайн консултирането се запазва за всички желаещи от други градове и места. За записване скайп: syvetnik


вторник, 19 юли 2011 г.

Да отворим сърцата си

За всички изгубили се по пътя... Който е честен със себе си, ще признае, че има такъв момент. Момент, в който се чувстваш "изгубен" сред морето от информация и напътствия. Момент, в който се питаш: Всичко изчетох, всичко знам, а защо положението ми е все същото?
Всичко, което чувате, четете и получавате като насоки, пречупвайте през своето сърце, през своето виждане за живота, възоснова на досегашния ви опит. Не се водете по чужди думи, чужди цели и изисквания. Няма по-лошо от това, сами да не знаете какво искате и да си сменяте мнението през месец-два, повлияни от хората, с които се срещате и от това, което сте прочели...

Всичко по книгите е прекрасно написано, всичко е казано, но осъзнавайте това "всичко" с душата и сърцето. Повтарянето на нещо чуто, защото ви харесва и звучи добре, без да сте го осъзнали и разбрали какво означава, няма да ви отведе до пътя. Пътят е ваш и вместо вас друг не може да го извърви. Силата е вътре във вас и само откривайки я за себе си, ще намерите начините и отговорите на всички въпроси. Отворете сърцето си за вярата и любовта, вие бъдете Любов и Вяра. Това е пътят. Бъдете себе си!
из книгата "ДА ПОГЛЕДНЕМ В СЕБЕ СИ", за онлайн поръчка тук

Още интересно за вас:
Какви заявки изпращаме към вселената 

- Отговорът е в нас
- Да бъдем осъзнати хора

Консултации и медитации с Калина Митева се провеждат със записване на телефон: 0894692333

Вариантът с онлайн консултирането се запазва за всички желаещи от други градове и места. За записване скайп: syvetnik

неделя, 17 юли 2011 г.

Приемете себе си

Важно е да се "познаваш", за да знаеш във всеки един момент как се чувстваш, кое ти носи радост или мъка, за да си в хармония между разум и душа, а тогава ще си в хармония и със себе си, света, природата и вселената. 

Има хора, които не желаят да обърнат поглед навътре в себе си... това не е нежелание и неможене, а страх. Опасяват се, защото са загубили вяра и имат по-скоро отрицателно мнение за самите тях. Защото носят спомен за минали грешки и провали и смятат, че са извършили страшни неща и заслужават наказание. Не е така - те сами се обричат на наказание, като отказват да "извадят" и признаят това, което е в тях. Какъв е пътят - да се приемаш и одобряваш такъв, какъвто си. Да се освободиш от чувство за вина, възмущение, негодувание и потребност да контролираш и критикуваш. Да разбереш кои мисловни модели са причина за сегашните преживявания и да ги замениш с нови, благотворни убеждения. Да не се упрекваш за минали грешки, които според теб не са довели до добро. 

Няма грешки – всичко е въпрос на избор! Избрал си един път и по него си преживял нещо неприятно... и започваш да се обвиняваш: ако бях избрал другия, нямаше да сгреша... Да, но не може да вървиш едновременно по два пътя, за да разбереш кой е правилния. След известно време, следствие на ситуациите, които си имал и от това как си се чувствал, вече знаеш дали е било за добро или не. Човек може да постигне това, което иска в живота, стига да има вяра във възможностите си и смелост да се изправя след трудностите и да продължава напред! - откъс от книгата "Да погледнем в себе си", поръчай тук


Още интересно за вас:


Консултации и медитации с Калина Митева се провеждат със записване на телефон: 0894692333

Вариантът с онлайн консултирането се запазва за всички желаещи от други градове и места. За записване скайп: syvetnik



събота, 16 юли 2011 г.

Изборът

Изборът е не само да знаем накъде да поемем, а да тръгнем и извървим пътя. Защото всеки, когато го запиташ може да посочи какво избира, но самият избор, е крачката, която правим сега. Намерение с последващо действие - това ни доближава до целта! 

В каквото вярваш, това и получаваш. Макар да знаеш, че нещо е предопределено, това означава ли да чакаш да дойде някой и да те поведе за ръка към това, което искаш или да си стоиш и да си казваш, че защо да опитвам, като звездите рекоха, че ме няма в списъка на преуспелите... Няма случайни неща, може да се разбира, че всеки човек, който срещаме в живота си, може да ни научи на нещо, че има какво да разберем за себе си от него, че по пътя ни точно от него имаме нужда, за да разберем и овладеем урок от живота. Това е, за който си задава такива въпроси :)  

За всеки е определено от всичко по много, но само, че повечето не си го позволяват, защото смятат, че не заслужават. Как мислят такива хора? Ето така: "Кой съм пък аз, че да успея! Откъде накъде точно на мен ще ми се случи нещо голямо! При мен нещата се получават трудно! Аз не съм късметлия!" С такова мислене - толкова! 

Като знаете това, какво мислене избирате да имате? На успял човек или?-
откъс от книгата "Да погледнем в себе си"


Още интересно за вас:

Консултации и медитации с Калина Митева се провеждат със записване на телефон: 0894692333

Вариантът с онлайн консултирането се запазва за всички желаещи от други градове и места. За записване скайп: syvetnik


четвъртък, 14 юли 2011 г.

Кратък списък с ценни идеи

- Съкровищницата е в самите вас. Обърнете поглед навътре, за да получите отговор на най-съкровените си желая.
- Най-голямата тайна, притежавана от великите хора на всички времена, е тяхната способност да влизат в контакт с подсъзнанието си и да освобождават силите в него. Вие също можете!
- Вашето подсъзнание крие отговора на всички проблеми. Ако преди да заспите си кажете: "Искам да стана в шест часа!", то/подсъзнанието/ ще ви събуди точно на време. Вашето подсъзнание е творец на вашето тяло и то може да ви излекува. Приспивайте се всяка вечер с мисълта за съвършено здраве, и вашето подсъзнание като покорен слуга, ще ви се подчини.
- Всяка мисъл е причина, всяко състояние е следствие.
- Ако искате да напишете книга, прекрасна пиеса, да изнесете хубава реч пред публика, предайте тази мисъл с обич и чувство на своето подсъзнание и то ще реагира по съответния начин.
- Вие сте като капитан, направляваш своя кораб -  той дава правилни заповеди, вие също е нужно да давате правилни заповеди /мисли и образи/ на вашето подсъзнание, което контролира и управлява всички ваши преживявания.
- Не си служете с изрази като: "Не мога да си го позволя." или "Не мога да направя това".  Вашето подсъзнание се подчинява на думите ви и се грижи за това да нямате парите или възможности да направите онова, което искате да направите. Говорете утвърдително: "Мога да направя всичко, чрез силата на моето подсъзнание".  
- Принципът на живота е: Принципът на вярата. Вярата е мисъл в подсъзнанието ви. Не вярвайте в неща, които могат да ви навредят или наскърбят. Вярвайте във възможностите на вашето подсъзнание, да ви излекува, вдъхновява, да ви направи силен и преуспяващ. Нека бъде според вярата ви!
- Променете мислите си  и ще промените съдбата си!
из "Силата на твоето подсъзнание", Джоузеф Мърфи

Още интересно за вас:
Как да се освободим от негативна мисъл
Добър късмет, лош късмет. Кой може да каже?
Формулата за успех на Айнщайн

Консултации и медитации с Калина Митева се провеждат със записване на телефон: 0894692333

Вариантът с онлайн консултирането се запазва за всички желаещи от други градове и места. За записване скайп: syvetnik





неделя, 10 юли 2011 г.

Ползвайте плажно масло


Дами и господа, мажете се с плажно масло.


Бих искал да ви предложа само един скромен подарък за бъдещето и той е плажното масло.
Ползата от плажното масло в дългосрочна перспектива е доказана от науката, докато останалите ми съвети са на основата на собствения ми криволичещ житейски опит. Ето я и рецептата:

Радвайте се на силата и красотата на младостта си. Всъщност, няма значение!
Няма да разберете силата и красотата на младостта си, докато те не избледнеят, повярвайте ми!
След 20 години вие ще разглеждате старите си снимки и ще си спомняте, без да можете да проумеете, колко много възможности е имало пред вас и колко невероятно сте изглеждали. Не сте били толкова дебели, колкото сте си мислили.

Не се притеснявайте за бъдещето. Или пък се притеснявайте, но знайте, че ефектът e като опитът да решиш уравнение по алгебра чрез джвакането на дъвка. Истинските ви проблеми в живота ще бъдат неща, които никога на са ви идвали наум, едни такива - дето ви замайват към 16:00 в някои безделен вторник.

Всеки ден правете нещо, което ви плаши.
Пейте.
Не бъдете безотговорни с човешките сърца на другите. Не търпете хора, които са безсърдечни към вас.

Чистете си зъбите с конец.

Не си губете времето в ревност. Понякога ще бъдете в предна позиция, понякога ще изоставате. Надбягването е дълго и в крайна сметка е със самите вас.

Помнете комплиментите, които получавате. Забравяйте обидите. Ако успеете, кажете ми как сте го постигнали.

Пазете старите си любовни писма. Изхвърляйте старите си банкови извлечения.

Протягайте се.

Не се обвинявайте, ако не знаете какво искате от живота. Повечето интересни хора, които познавам, не знаеха на 22 какво искат от живота. Най-интересните от тях - на 40, още не знаят.

Поемайте по много калций. Бъдете внимателни с коленете си. Ще ви липсват, когато си отидат.

Може би ще се ожените, може би няма. Може да имате деца, може и да нямате. Може би ще се разведете на 40, може би ще празнувате 75-ата годишнина от сватбата, танцувайки патешкия танц. Каквото и да стане, нито се признавайте, нито пък се съдете прекалено много. Половината от нещата, които сте избирали, ще се окажат шанс. Така е и при всеки.

Радвайте се на тялото си. Използвайте го по всякакъв начин. Не се страхувайте от тялото си или от това, което другите мислят за него. То е най-великият инструмент, който някога сте притежавали.

Танцувайте, даже и да няма къде другаде освен в хола.

Четете указанията, даже и да не ги спазвате. Не четете модни списания. Те само ще ви накарат да се почувствате ужасно.

Опознайте родителите си. Някои ден те ще си отидат завинаги. Бъдете мили с братята и сестрите си. Те са най–добрата връзка с миналото ви и са хората, които с най–голяма вероятност ще ви останат верни и в бъдеще.

Разберете, че приятелите идват и си отиват, но се дръжте за малцината ценни от тях. Работете здраво, за да скъсите разстоянията в географията и начина на живот, защото - колкото повече остарявате, толкова повече ще се нуждаете от хора, които са ви познавали на младини.

Поживейте в Ню Йорк, но го напуснете преди да ви е направил суров човек.

Поживейте в Северна Каролина, но я напуснете преди да ви изнежи.

Пътувайте.

Приемете някои неотменни истини. Цените ще се повишават. Политиците ще се натягат. Вие, също, ще остареете. И когато това стане, ще си въобразявате, че когато сте били млади, цените са били поносими, политиците - благородни, а децата са уважавали по-възрастните. Уважавайте по-големите от вас.

Не очаквайте някой да ви помага. Може би ще имате доверителен фонд. Може би ще се ожените за богат човек. Но никога няма да знаете, кога кранчето ще спре.

Не си играйте твърде много с косата си, защото иначе, когато станете на 40, тя ще изглежда на 85.

Внимавайте чии съвети ще приемете, но бъдете търпеливи с тези, които ви ги дават.

Съветите са форма на носталгия. Даването на съвети е изваждане на миналото от мястото му, забърсване, пребоядисване на грозните му части и преработване за по-висока стойност, отколкото те струват.
Но, имайте ми вяра, за плажното масло.

Още интересно за вас:
Формулата за успех на Айнщайн
Погрижете се за себе си
Същност на Метода


Консултации и медитации с Калина Митева се провеждат със записване на телефон: 0894692333

Вариантът с онлайн консултирането се запазва за всички желаещи от други градове и места. За записване скайп: syvetnik