Лично съветване чрез Астропсихолгическо консултиране.

четвъртък, 31 януари 2013 г.

Пусни "мрачната птица"

Всички хора са пълни с тайни чекмеджета - знайни и незнайни. Има чекмеджета, чието съдържание ви е известно, но никога не го показвате на другите, дори и на най-близките си хора. Полагате усилия вие самите да забравите за него или пък на всяка цена то да остане само ваша тайна. В такива чекмеджета обикновено криете преживелици, от които се срамувате. Мислите си, че те ще накърнят достойнството ви, ако бъдат разказани, ще отблъснат хора, на които държите, ще ви представят в неприятна или невярна светлина. Вие искате да не мислите за тези преживелици, но те не "мислят" така. Колкото по-дълго ги пазите и по-дълбоко ги заривате, толкова те стават по-жизнени и натрапчиви. Истината е, че те са в състояние да ви разболеят. Вие се страхувате от тях и този страх е с вас постоянно. Той работи като свредел и образува трайна рана.
 
Единственият начин да се освободите от съдържанието на това тайно чекмедже е да го отворите. Как ще го направите зависи от вашия характер. Може да го отворите бавно, без шум, или пък поривисто и с трясък. Застанете лице в лице със съдържанието на чекмеджето и подробно го разгледайте. Толкова ли е ценно, че го пазите дори от себе си? Със сигурност - не! Нито пък е толкова страшно. Нали? Разбира се, че психическото ви здраве е нещо много по-ценно от погрешно схващаното достойнство. Спомнете си в детайли случката, разкажете я на глас, напишете я с големи букви на лист и го изгорете.

Естествено, да разкажете на някого е може би най-добрият вариант за освобождение. Щом не сте направили това, значи не е имало човек, на който вярвате, за да му се доверите. Едва ли е така. Все има някой човек, който би ви изслушал с разбиране. Не е задължително да ви е роднина или приятел. Осъзнайте ясно, че не сте тръгнали да се оплаквате и да търсите съжаление, а помощ да отворите вратичката на клетката, в която пърха "мрачна птица". Понеже не сте били в състояние сам да отворите клетката, сте потърсили помощ. В човешките взаимоотношения това е нормално. Можете да разрешите въпроса и с помощта на психоаналитик - за него това е просто работа и в нея влиза и задължението да не разгласява чужди тайни. - Багрина Кларк

Консултации "ДА ПОГЛЕДНЕМ В СЕБЕ СИ" с Калина Митева се провеждат всеки ден (без неделя и официални празници), на пл. "Славейков" 11, между 9 и 18 часа, със  записване на тел: 02/416 7226

Вариантът с онлайн консултирането се запазва за всички желаещи от други градове и места. За записване скайп: syvetnik






сряда, 16 януари 2013 г.

В живота - плавно и спокойно

Калина Митева
За всеки, който е възприемчив за нов поглед върху живота и няколко думи са достатъчни. За други, които имат съмнения и куп доводи да се приведат - неразбирането си остава.

Да си припомним, че всички сме на Земята, за да се учим! Нека знаем, че всяка трудност е предоставена възможност да овладеем и разберем още нещо за себе си.

Сега е момента да променим всичко в своя полза като разтворим сърцето си и приемаме хора и ситуации, такива каквито са. Нека сме свободни да бъдем себе си и да дадем свобода и на другите. Да оставим нещата да се случват и да "плуваме" по реката живота - плавно и спокойно.


Консултации и медитации с Калина Митева се провеждат със записване на телефон: 0894692333

Вариантът с онлайн консултирането се запазва за всички желаещи от други градове и места. За записване скайп: syvetnik

Отвъд хоризонта

Преди време бях казала, че искам всички да могат да виждат по далеч от носа си, тоест отвъд собствените разбирания и хоризонт. И сега искам да е така, защото виждам нерешителност в точно в такива хора, ограничени от собствените си възгледи и от определения за добро и зло, за правилно и грешно, за хубаво и лошо... А е нужно толкова малко - една различна гледна точка и познание. Познание първо за себе си, а след това и за светът, такъв какъвто е... При страх от грешка и неуспех, какво постига човек? Точно това! Както и при увереност и доверие в живота, се постига хармония и вътрешно равновесие. Желая го на всички! Да разширим кръгозора си, да сме будни и осъзнати!

Още интересно за вас:

- Опитайте и прилагайте
- Притча за кучето и пирона
- Вселената помага

Консултации и медитации с Калина Митева се провеждат със записване на телефон: 0894692333

Вариантът с онлайн консултирането се запазва за всички желаещи от други градове и места. За записване скайп: syvetnik



понеделник, 14 януари 2013 г.

Тест

Докато кучето е най-добрият приятел на човека, то котката е най-добрият приятел на самата себе си. Котката може да бъде обичана или ненавиждана - но това животно е толкова отдавна до човека, че може да се каже - котката ще живее в нашия дом винаги. И въпреки че котките не носят никаква полза, тяхното надменно равнодушие, чувство за собствено достойнство и пълна непроницаемост им отреждат стабилно място в света на хората. Всеки човек възприема котката по свой собствен начин. Кой от изброените изрази отговаря най-добре на вашата представа за тези животни.

1.Котките обичат да се пекат на слънце.
2.Котките са загадъчни и тайнствени животни.
3.Котките са, за да ги галиш и гушкаш.
4.Котките не са привързани към стопанина си.

Отговорите:
В психологията на Юнг котката е въплъщение на женското начало – душата, или вашето истинско Аз. В отговора, който сте дали, най-добре се отразяват положителните и отрицателните аспекти на вашата собствена истинска същност.

1. Котките обичат да се пекат на слънце.
Като описвате не самата котка, а по-скоро любимото й занимание, вие демонстрирате разбиране за това, че всички същества имат право да се държат в своята естествена среда, както решат. Това означава, че вие лесно намирате общ език с всеки човек и хората почти винаги се чувстват комфортно до вас. Но по силата на тази необикновена лекота в общуването вие може да направите впечатление на повърхностен и безразличен към околните човек.

2. Котките са загадъчни и тайнствени животни.
Вие инстинктивно сте дали на котката индивидуална характеристика, сякаш тя е почти човек. Характеристиките, които сте приписали на котката и които са ви привлекли, всъщност притежавате и вие самите. Вашето истинско Аз е калейдоскоп от постоянно сменящи се и самообновяващи се картини. Вие сте вечна и безкрайна тайна, която той постоянно трябва да бъде разгадавана.

3. Котките са, за да ги галиш и гушкаш.
Вие възприемате котката като физически обект, чиято ценност се определя основно от неговата утилитарност. На вас ви се струва, че светът е създаден, за да се грижи за вас и да ви доставя удоволствие. Подобен поглед върху нещата може да се прояви или под формата на спокойна самоувереност или просто като изключителен егоцентризъм.

4. Котките не са привързани към стопанина си.
Вие разглеждате котката през призмата на социалните отношения. Това показва, че отделяте особено внимание на ролята на индивида в обществото (или вън от него). Фактът, че сте определили котката като лош другар, говори за емоционалната окраска на вашия отговор: Най-вероятно в момента се чувствате самотни и пренебрегнати.
По-принцип предпочитате да се самоизразявате в емоционалния и обществения живот, затова правите впечатление на отзивчив и добър човек, който проявява искрена грижа за хората. Но това качество ви прави излишно чувствителни и склонни към мелодраматичност в случаите, когато давате прекомерна воля на чувствата си.

Още интересно за вас:
Тест 

Консултации и медитации с Калина Митева се провеждат със записване на телефон: 0894692333

Вариантът с онлайн консултирането се запазва за всички желаещи от други градове и места. За записване скайп: syvetnik







неделя, 13 януари 2013 г.

Право на индивидуалност

След като сте прочели планина от литература по психо­логия и езотерика, в един момент можете да спрете и да забравите всичко, за което са писали другите хора в книги­те си. Ако сте натрупали минимално необходимата основа в някаква област, по-нататък можете да извличате инфор­мация направо от пространството на варианти. 

За тази цел трябва да дръзнете да спрете с търсенето на отговори в чуждите книги и да се обърнете към себе си. Докато разумът ви е обърнат към мъдреците на този свят, ще се обърквате и ще бъдете в положението на вечен сту­дент. Променете ориентацията - обърнете разума си към своята душа и ще получите отговори на всичките си въп­роси. 

Знаете ли какво отличава онези, които правят откри­тия, създават шедьоври на културата и изкуството и пишат книги, от другите, които се дивят на тези открития, възторг­ват се от шедьоврите и четат книгите? Какво отличава творците от ценителите и учителите от учениците? Първите са имали дързостта да откъснат разума си от чуждите творения и да се обърнат към своята душа. Цени­телите и учениците съвсем не са лишени от талант! Просто тяхното намерение е насочено в друга посока - да ценят чуждото и да се учат от другите.

Просто си кажете, че вие сте индивидуални, неповторими и знаете всичко. Задайте си въпрос и чакайте отговора. Той ще дойде сам - може би веднага или след няколко дни, дори и месеци, в зависимост от сложността. Но непременно ще дойде! - Вадим Зеланд

Още интересно за вас:

Консултации и медитации с Калина Митева се провеждат със записване на телефон: 0894692333

Вариантът с онлайн консултирането се запазва за всички желаещи от други градове и места. За записване скайп: syvetnik





сряда, 9 януари 2013 г.

Вие сте истинският Създател на съдбата си, ако имате на­мерение да бъдете такъв.

Едни смятат, че съдбата е в ръцете на нейния господар. Други вярват, че тя е предопре­делена. Трети отиват още по-далеч, като гледат на съдбата като на участ или орис, изпратена на човек свише и предо­пределена от деянията му в минали животи. Коя гледна точка е най-близо до истината. Всяка.

Всички тези позиции са верни и дори равноправни. А нима може да бъде другояче в свят, който всъщност е дуал­но огледало? Изправен пред него, всеки получава потвърждение на образа на своите мисли. Няма смисъл да питам огледалото дали ми е съдено да виждам в отражени­ето своето тъжно или весело лице. От една страна, там се отразява онова, което е, а от друга — какъвто пожелая да се видя, такъв и ще бъда. 

Ето защо въпросът за съдбата е въпрос на избор: дали да изберете предначертаната съдба или да предпочетете свободната. Всичко е само във вашето убеждение - какво­то избирате, това и получавате. 

Ако човек е убеден, че съдбата е предопределение и не можеш да избягаш от нея, тогава наистина се реализира някакъв предрешен сценарий. Безусловно в пространство­то на варианти съществува отделен поток, по който ще плува корабчето на живота ви, в случай че го оставите на волята на вълните. „Обреченият", мятайки се в своя инфантилизъм, с благоговение вдига поглед към небесата, откъдето като шишарки върху му се сипят „ударите на съдбата": „О, сила на провидението! О, десница на моята орис!" А всъщност на челото ти е написано, че ти, глупако глупав, се намираш във властта на несъзнателния и твърде хаотичен сън, на който сам си се обрекъл. 

Но когато човек поеме управлението в ръцете си, жи­вотът му престава да зависи от обстоятелствата. Корабчето може да се насочи на която и да е страна от „съдбата", която уж е предначертана. Всичко е много просто - животът е като река. Ако гребете самичък, имате възможност да избирате посоката, а щом се оставяте на течението, сте принуден да плувате в руслото на потока, където сте се оказали. 

Искате карма - тогава ще получите карма. Мислейки, че вашата участ зависи от някакви неумолими обстоятел­ства или грешки в минали животи, по този начин реализи­рате съответния вариант. Ваша воля - нали сте Божие чедо. А ако желаете да бъдете Създател, и това е във вашата власт. Дуалното огледало ще се съгласи с всичко. Въпросът е дали умеете да боравите с него.

По-лесно е да се повярва, че съдбата е предначертана от някакви висши сили, както и че тя може да се „изчисли" и предскаже, отколкото че съществува невероятно прост­ранство на варианти, в което има абсолютно всичко. При всички случаи на хората не им е комфортно да живеят в неизвестност, те се стремят да получат макар и мъничък намек за бъдещето, затова посещават астролози, предска­затели и тълкуватели. И тук пак стои въпросът за принцип­ния избор. Какво е намерението ми - да узная какво ме очаква или да сътворя онова, което искам?

Отношението към всевъзможни тълкувания и хороско­пи е особено - то е баланс между вярата и неверието. От една страна, човек не е склонен изцяло да разчита на тези неща, а от друга — някъде дълбоко в подсъзнанието му го човърка мисълта: ами ако...? Важността в отношението му към тълкуването е минимална - може да се сбъдне, а може и не. Това е нещо като игра, която се води едновременно и сериозно, и наужким. Вследствие на това възниква някакво скрито единство между душата и разума. При тези условия се създава ми­молетен, но ясен образ, който огледалото на света охотно въплъщава в действителност. Човек самичък неволно реа­лизира предсказаното му - ето защо вероятността е над средното.

Всеки е способен да управлява съдбата си, но само при условие че поема управлението в собствените си ръце. Всичко зависи от това, каква позиция заема човекът — ак­тивна или пасивна. Можеш да се носиш по течението на живота, четейки хороскопи и приемайки съдбата си като дадена свише. Но, от друга страна, ако речеш да действаш с цялото усърдие на глупавичкия разум, можеш да си сътво­риш такава съдба, че не дай, Боже! Ето защо под активна позиция ще разбираме не умението да пляскаш с ръце по водата и да гребеш срещу течението, а намерението да управляваш насоката на мислите си съобразно с огледал­ните принципи.

Такава позиция дава реална власт над съдбата, като ус­лугите на предсказателите губят всякакъв смисъл. Не каз­вам, че предсказанията им са лъжливи. Не, индивидуални­те прогнози често се потвърждават, но те са необходими само на онези, които са избрали живота като несъзнателен сън - и между другото подобни хора винаги ще бъдат ог­ромното мнозинство. А ако смятате да превърнете живота си в осъзнат сън, който можете да управлявате, за вас ус­лугите на слугите на огледалото действително нямат смисъл. 

Цената може да се окаже съдбовна. И вината или, да речем, отговорността носят не онези, които продават съдба­та като стока, а които я купуват. Интересувайки се от про­гнозата, вие се сдобивате с огледало и питате слугата му дали днес можете да му се усмихвате. Но нали вие вече си имате огледало - слоя на вашия свят, с който можете да правите всичко, каквото искате. Със своето огледало аз съм свободен - ако искам, мога с волята си на Създател да обърна всяко поражение в победа. И така ще стане, аз плюя на всички прогнози.  

Е, ако нямате желание да бъдете Създател на своята реалност, тогава се ползвайте успешно от услугите на слу­гите на огледалото - това също е избор и начин на същест­вуване. По-точно начин на безопасно движение по течени­ето на съдбата. Тук прогнозите играят ролята на знаци - както предпазващи от възможни неприятности, така и вну­шаващи надежда за успех. В това отношение слугите на огледалото извършват полезна работа. Но не всички. 

В заключение ще добавя, че махалата на слугите на ог­ледалото при всички случаи не се безпокоят за вашата съдба, а преследват своите интереси - нужно им е посто­янно да се хранят от „клиентите" си. Хората желаят всеки ден да знаят какво ги очаква утре, затова непрекъснато посещават „осведомените" и внасят своята лепта енергия, а в замяна получават сурогат - късче изфабрикувана съдба. Ако вниманието на човек е попаднало в примката на махалото, търгуващо със съдбата, той не може да се чувст­ва уверено, докато не прочете поредния си хороскоп или не узнае тълкуването на съня си. Възниква своего рода адикция - наркотична зависимост. Необходима е постоянна доза за поддържане на илюзорната увереност в утрешния ден. А махалата се люлеят и процъфтяват.

Транссърфингът няма нужда от подобно подхранване -разбрал си принципите и си гледай кефа. Самото знание не е махало — то възниква само в случай че се създава съот­ветната структура. Транссърфингът не обяснява и устройството на света, а предлага практичен модел, който позволява да се разбере защо е възможно да управляваме реалността и как да го правим. По същия начин можем успешно да управляваме кола, без да имаме представа за устройството й. Мисията на транссърфинга е да издаде на хората „шо­фьорски книжки".
РЕЗЮМЕ 
Огледалните принципи: 
1. Светът отразява като огледало вашето отноше­ние към него. 
2. Отражението се формира в единството между ду­шата и разума. 
3. Дуалното огледало реагира със забавяне. 
4. Огледалото констатира съдържанието на отно­шението, игнорирайки неговата насоченост. 
5. Не бива да мислите какво не искате, а какво се стре­мите да постигнете. 
6. Отслабете хватката си и позволете на света да се движи по течението на вариантите. 
7. Всяко отражение възприемайте като позитивно. 

Констатирайте формулата на амалгамата при все­ки удобен случай, например: "Моят свят се грижи за мен."
Движите не отражението, а самия образ - своето отношение и насоката на мислите си.  Вниманието ви да Е фиксирано върху край­ната цел, сякаш вече е постигната.  За да материализирате слайда, е необходимо систем­но да го прожектирате в мислите си достатъчно дълго време. Не бива да потискате емоциите си, а да промените отношението си. - Вадим Зеланд

Още интересно за вас:


Консултации и медитации с Калина Митева се провеждат със записване на телефон: 0894692333

Вариантът с онлайн консултирането се запазва за всички желаещи от други градове и места. За записване скайп: syvetnik






понеделник, 7 януари 2013 г.

Да намерим ключа

За всички сложни проблеми съществуват прости решения. Ключът винаги е на повърхността, въпросът е как да го видим.

Ако човек бъде изплашен, разтревожен, озадачен или се използват комплексите му, той лесно ще се съгласи, че проблемът е сложен и ще се хване на въдицата. За много проблеми е широко разпространено мнението, че нямат прости решения. Всеки човек през целия си живот постоянно се сблъсква с различни затруднения, особено ако е нещо ново и непознато. В крайна сметка всеки има твърдо установения навик да посреща проблемите с опасение, а понякога дори и с благоговеен страх. Вследствие на това те се превръщат в още един конец на марионетката.

Ако сте се сблъскали с проблем или пречка, осъзнайте отношението си към него. Той може да поражда у вас страх, объркване, негодуване, униние и т.н. Необходимо е да смените обикновеното си отношение към възникналата трудност с напълно обратно и тя сама ще се ликвидира или ще я решите бързо и лесно. Въпреки стереотипите и навиците посрещайте всеки проблем не като пречка, изискваща преодоляване, а като част от пътя, който трябва да изминете. Не оставяйте в себе си място за проблема, бъдете празен за него.

Когато ви предстои да решите някаква задача, изискваща да помислите, не се хвърляйте веднага в логически разсъждения. Подсъзнанието ви е в пряка връзка с информационното поле. Там вече съществува решението на всяка задача. Затова първо се отпуснете, изгонете и най-слабия страх и безпокойство. Защото знаете, че решение има. Разхлабете се, спрете мислите си, съзерцавайте пустотата. Твърде вероятно е решението да дойде тутакси. Ако не се получи, не се тюхкайте, а включете мисловния си апарат. Следващия път ще стане. Подобна практика развива способността ви да получаваме достъп до интуитивните знания. Само е необходимо да я превърнем в навик. - Вадим Зеланд

Още интересно за вас:
- Какви заявки изпращаме към Вселената
- С лекота по пътя
- Притча за кучето и пирона


Консултации и медитации с Калина Митева се провеждат със записване на телефон: 0894692333

Вариантът с онлайн консултирането се запазва за всички желаещи от други градове и места. За записване скайп: syvetnik



петък, 4 януари 2013 г.

Опитайте и прилагайте

Калина Митева
Много често ме питат как се справям с трудните ситуации и как ги преживявам? И се очаква от мен да се "изявя" като многострадална мъченица, преминала през бури и урагани и преборила много лами и чудовища, като разказвам всевъзможни премеждия, изпълнени с всякакви подробности за това колко съм търпяла и как съм устояла и че всичко е една борба...

Да, ама не! Това, което ми помага много е... чувството за хумор. Умението да "видя" всичко и през такъв поглед. Опитайте и прилагайте! А оплакванията и жалванията влошават и отслабват жизнената енергия и "доставят" повече от същото, защото енергията следва вниманието.

Още интересно за вас:
Какви заявки изпращаме към Вселената 
Притча за кучето и пирона 
С лекота по пътя

Консултации и медитации с Калина Митева се провеждат със записване на телефон: 0894692333

Вариантът с онлайн консултирането се запазва за всички желаещи от други градове и места. За записване скайп: syvetnik




Какви заявки изпращаме към Вселената

Калина Митева
Замисляме ли се, че с всяко едно "харесва ми" на най-различни статуси и картинки излъчваме съответната вибрация и това е своеобразна заявка към Вселената... 

Нека вибрираме с високи честоти и чиста енергетика, а статусите с изказано недоволство и чрез които искаме да кажем нещо на някой на принципа "думам ти, а ти се сещай" да ги подминаваме, а отношенията да си изясняваме очи в очи...

Още интересно за вас:
За хармония и вътрешен мир 
Споделено 
Притча за кучето и пирона

Консултации и медитации с Калина Митева се провеждат със записване на телефон: 0894692333

Вариантът с онлайн консултирането се запазва за всички желаещи от други градове и места. За записване скайп: syvetnik